mari mencari....

Google
 

Wednesday, June 11, 2008

Cerita Semalam Dan Hari Ini...

Kerja, kerja, kerja...asyik kerja aje tapi kalau tak kerja camne nak dapat duit berjoli katak. Chewahh...joli katak katanya, walhal lepas tolak hutang wajib bayar, baki bawa hadapan cuma tinggal sejemput je, tapi cukup untuk makan, Alhamdulillah. Hajat berkurun yang nak pegi holiday tu nampaknya kena tangguhkan lagi la. Jangan kata nak ke Bali ke hapa ke, even ke Genting Highland tu pun saya belum sampai lagi. Betul2 ketinggalan zaman betol la. Takpe la..ada rezeki boleh la pegi. Mana tau Obek dapat projek juta-juta rupiah ada la harapan..hwauhahahaaa... Malam tadi around 830pm Obek called and asked me to get ready for dinner. Heeeee..bosannya tak tau nk makan apa, after almost 1/2 hours pusing2, so we ended up at this new restaurant. Looks good from afar with bright colorful neon lights, but it was not that nice when you were there. Luckily, it was not that ordinary kedai tomyam, they served asam pedas which is too hard to find here at any restaurant for dinner. So, apa lagi, we ordered asam pedas ikan kembung (cos its the cheapest ikan in the menu) and mee bandung Muar katanya. Not bad la, since i didn't sakit perot this morning, so i consider the food there was good enough. Thinking of going to Jusco for jalan2 but Obek have to go back to work. Eeeee... as i said before his working motto is 'koje 25jam'. Ahh..nasib baik Nezha ada boleh le melepaskan geram kat dia..muwahahhaa..


Hari ni macam biasa je, takde apa yang menarik, keje macam biasa, semua pun macam biasa, cuma tahap kelaparan perut je yang luar biasa, terlebih over lak dia hari ni. takpe2. Hari ni gak still try mengodek blog ni supaya nampak lebih lawa. Managed to put user counter and clock tapi berterabur susunaturnya. Semalam dah letak chat box tu. Takpa2..sabar2. Harap2 nanti boleh rearrange semula bagi elok sikit. Seronok baca blog kawan2 yang lawo2, ada letak pelbagai benda dalamnya. Rupanye memerlukan masa ye membuat blog ni. Nasib baik skrg tak berapa bz. Saya kan ke super power girl, koje harus le cepat siap. hehehee.. Hari ni nak kuatkan semangat takmo kutuk2 orang. Hari2 mengutuk je mulut tak reti nak penat agaknya. Alaa..bukan kutuk sape pon, kutuk nyonya hapak kat sini je She deserved the kutukans itu semua. Owh..lupa satu perkara, hari ni siamang pakai baju sama kaler dengan baju saya. Benci la...takkan setiap hari coincident (coindicence ke coincident??) je. Almost every day his shirt will match mine. Ke saya je yang terlebih perasan. Ahh..benci la...

Next week ingat nak ganti puasa. Helloo...puasa baru dah nak datang tahun lepas punye baru berapa hari je berganti. Alaa..bukan puasa ganti je, puasa nazar semua sekali ada. Elok gak puasa ni, jimat duit, boleh diet dan menyihatkan badan. So, kepada sesiapa yang terbaca ni, anda udah ganti puasa ke belom? kalo belom mari kita sama2 ganti puasa. Cakap pasal puasa ni, ma dah mula la nk menjelajah Nilai3 tu nak memborong langsir. Huhuhuhu..semangat dia ngalahkan saya. Katanya ada offer, entah la, harap2 this saturday boleh bawak ma ke sana so that saya pon boleh tumpang pow kain baju sepasang dua. muwahhahaaa...

Obek just called saya mintak tolong change his proposal. Eee...penat la, bukan takmo tolong tapi pening la. Dinner at Chillis will always be his bribe to me. Ye la, saya ni orang kampung, so bila ajak makan kat Chilis je harus le melompat2. Takpe2, nanti saya usahakan. Saya kan memang suka tolong orang. Sebab saya dah rasa betapa peritnya ketika kita minta tolong orang tapi orang tak tolong kita. Last time when im doing my thesis mintak tolong kat 'kawan2' yang dah habis untuk ajarkan SPSS. Saya minta tolong ajarkan ye bukan minta tolong buatkan or mengarah depa2 tu buat. Kawan2 yang dulunay lembut gigi dari lidah rupanya perangai mcm tu. Bila saya tanya jawapannya " ala..senang je, ko clik sana clik sini dapat le nanti jawapannya.." mm..takat sebut2 clik2 tu mak saya pun tau. Tapi takpe la, kejadian tu menyedarkan saya siapa kawan2 yang selama ni saya anggap kawan. Satu pengalaman yang cukup berharga. Mungkin mereka tidak mahu thesis saya lebih baik dari mereka. Entah la..apa pun thesis saya lulus cemerlang ye. Sejak kejadian tu, saya mula berfikir adakah rugi jika tolong orang yang memerlukan bantuan. Tolong dari segi ilmu, sokongan moral atau pendapat pada saya tak merugikan lansung. Lainlah jika tolong huloq RM tetiap bulan. Itu bukan tolong, itu menjahanam namanya. Mujur ada Jem, who is my best buddy until today, dia yang tolong ajar saya SPSS tu. Dia bagus tak kedekut ilmu walaupun dia sendiri merangkak2. Harap dia juga berjaya. Owh..ckp pasal Jem, last week is her birthday, able to be the first wishing her happy birthday tapi belum sempat nak beli present. Semoga Jem success selalu ye Jem.

Banyak pula berceloteh hari ni. Al maklum..idea tu banyak cumanya belum ada mood lagi. Nanti2 ada mood boleh sambung...

No comments: