mari mencari....

Google
 

Friday, June 27, 2008

hari-hari kerja....

Saya sangat bz sejak kebelakangan ni..sampai takde masa nak update or nk jenjalan tengok orang punya blog. Tapi curi2 gak tgk sesambil wat koje. Seperti biasa takde la apa sangat yang nak diceritakan. Cumanya busuk masam saya tu malam tadi terlebih terejal dan dan dah kene jentik tinga dengan saya. Ada ke saya tengah sebok nak buat talam cendol dai pon emnyebokkk nak panjat2 naik sinki. Kacau je..Geram, dah cakap banyak kali pon degil jugak. Lately ni rajin beno dia pegi dok kat dapur tu.. Ada la muslihat dia tu tengok la lagi 2-3 hari ni ada la isu baru dari budak tuh. Actually ada la mik pic talam cendol tu tapi tak sempat nk load la..

Hari ni jumaat, biasa la petang kang balik rumah ma. Mmm...dah minta tolong ma masakkan bubur gandum..wahh..teringin beno la. Kehkehkeh..ngalahkan orang mengidam, tiap minggu ada je yang teringin. Opah ada kat rumah ma. Semalam (khamis) mama hantar gi rumah ma sebab mama nak o/stn ke Aus dlm 1 week so takde sapa nak tolong jaga opah. Ma tak kisah la tapi kadang payah gak dia nk gi kelas ngaji dia if opah ada. Ahh..biarlah. So, petang cal before balik nak call dulu kot2 opah or ma ada nak kirim apa2 boleh beli sekali.

Obek sakit gigi!!! hahahha...served him right. Tu la degil kecik2 malas gosok gigi dah besar baru le tau penangannya. Dah tu penakot ya rabbi nk jumpa dentist. Appala..badan je besar tapi takut dentist. Yang saya pulak suka beno jumpa dentist, saje je cek2 gigi. huwahhaha... so saya srh dia pegi jumpa dentist dulu amik ubat gigi bagi surut bengkak then baru boleh cabut. Taktau la dia pegi ke tak. Nasib dia la..pepandai le dia. Chewahh..tak prihatin lansong saya nih.

Eh ye ke kredit kad tak bleh guna untuk petrol?? Huishh..say abaru le tau harini. Walopon saya sekeping kad pon takde (tipu le tu..saya ada kad jusco..itu wajib utk discount time katanya), tapi saya terpikir gak susah le if orangyang kene kerja ostn selalu drive jauh2..mana ada orang bawak cash byk2. Hehhee..itu pon nasib if ada cash dlm kad atm tu..kalo setakat kad je yang ada..hazabbbbb....

Sakit mulut saya yang hari tu dah baik dah..tapi timbul pulak kat sebelahnya, so dikategorikan belom baik la. benci aar.... saya mana ada kutuk2 orang sangat minggu ni pon sakit mulut gak. Eh..tak sabarnya nak puasa and nak raya...Bestnya. Walopun penat dan every raya mesti ada je isu yang bakal timbul in family, tapi takpe la..anggap la pengalaman hidup. Kalu dipikir2kan sangat nanti gila.

Oklah..sebagai penutup, semoga weekend kita semua berkat dan gembira. Saya ada bayank bende nak kene buat this weekend, so hopefully tak spoil the mood. For the last, have a nice weekend....

1 comment:

cendawanintim said...

betul ke wakkkk kredit kad tak leh guna kat petrol station?