mari mencari....

Google
 

Monday, June 9, 2008

mentang2 baru berangan nak berblog bagai..sakan menulis. tak kiralah, janji koje udah siap. apa yang nak dicerita ceritikan? banyakk... tentang hidup, tentang mati, tentang saya, tentang dia, tentang semuanya. kenapa perlu cerita? saja je suka2.. kalau bukan untuk orang baca pun untuk peringatan diri sendiri. alamak... tengah bersemangat nk menulis ni sakit pewot le pulak.. ada je gangguan. chett..takpe2..sat2 gi sambung.

Hari ni ada apa ye? kuar rmh pukul 7 pagi atas sebab musabab nk mengelakkan jem di jalan / lebuhraya bertol yang mengabihkan RM saya setiap hari. mmm..so, sampai awal le jugak, esok tamo kuar awal dah..nk kuar mcm biasa pkl 8 tapi kalo kuar lambat sat gi tadak parking..huhuhuhu..benciii... hari2 mau benci.

plan mlm ni.. takde plan apa pon..dok rmh mengulit nezha je la. mmt tu manja bkn main..nak mengempek je 24jam..mmt tu le yg slalu ngaco tidur saya yang mmg selalu tak lena sbb selalu mimpi hantu (rumah saya berhantu ke? memang pon), apa2 hal pun mmt ni le yg kene didahulukan..chewahh..sape mmt ni?? ada la..rahsia..chewahh..banyak la ko punye rahsia. dinner apa ye? mm..no idea. minum teh 'o' je pon cukup. kata nk kurus, haruslah diet bermati-matian..tambah2 kene le jimat sikit..org baya ko smua dah berharta..ko sebijik pon takde lagik nih. saba2..sabar itu separuh dari nama sabariah atau sabarudin.

banyak betul impian yang belum terlaksana.. salah satu daripadanya hampir tercapai (pertanyaan utk diri sendiri : kenapa sebut salah satu? bende tu bukannye salah. apsal tak sebut diantaranya..kan ke lebih bagus?) orang baya ko ni dah ada double triple degree..ini baru terhegeh2..adakah terlambat? takpe2..bior lambat dari takde lansong..tu le..dulu org srh blajor takmo..kan ke dah nyesal. takpe2..(salah diri sndri mmg le cpt je ckp takpe.. cuba slh orang..harus melompat2 itu jam gak). prof kata kaji diri sendiri dulu baru mengkaji orang/perkara lain. aahh..prof tu tak bagi saya A pun so mls le nk dgr ckp dia.muwahahahaa.

apa sebenarnya yang dicari dalam hidup ini? owh..terlalu banyak tak terkira rasanya saya. tapi saya pikir perkara2 tu semuanya datangdan pergi. macam saya ni jenis yang cepat berpuas hati..diibaratkan nk makan nasik lemak tapi dah takde, so makan nasi putih biasa dengan sambal tumis pun dah mencukupi. saya bukan jenis yang demanding. apa pun boleh. tapi saya tak suka kemas rumah (patut pon rumah ngalahkan tongkang pecah). owhh..itu bukan salah saya, itu nezha punye pasal. dai yang selalu selerakkan rumah. dia yang buat takkan saya pulak yang kene kemas? dimanakah keADILan? opss..ini bukan blog berbau politik..juga tak layak digelar politikus, tapi polikucing lebih sesuai..meowwww...

cita2 utk tahun ni, rasa2nya 2 dari 24 udah tercapai. wah gituu..brapa banyak say apunye azam saya sendiri tak tahu ye harap maklum. begitu juga dengan bilangan bf. opss... wajah siapakah yang dikau cari, setelah dikau mengecewakanku, senyuman siapakah yang masih masih dikau nanti utk mengisi kekosongan jiwa.. tu dia..nak berjiwang2 lak. padahal saya yang diselalu disebut ala2 gengstar, dilabelkan sebagai kejam, dicop sebagai kaki buli..owhh..terima kasih kepada pelabel2 sekalian. akan saya ingat sampai bila2 kerana tetap ada kenangan manis diantara kita dicelah2 kutukan mesra itu.

saya suka masak tau..walaupun apa yang saya masak tu tak menjadi. dengan ertikata lain, masak tak sedap le wei senang cerita. buat kuih harus jadi lembik, buat kek takmo naik, masak nasik kadang2 ok kadang2 ko, buat air selalunya terlebih manis, alamakk...camno ni?? tapi saya suka nak menerai masak2 kuih ni..suka tau buat2 kek, kuih, bisikut nih. tapi selalu over buat hal lah.. (ye2..saya memang suka menyalahkan orang lain). ahh.. konon nk pegi kelas buat biskut, berkobar2 ni at the end tak pegi jugak. takpe2..nanti boleh pegi lagi. saya suka baca buku. buku apa pun saya sapu baca. suka nk mengimprovekan english, tapi tak reti2 sampai ke hari ni. malu rasanye bila berdepan dengan budak sekolah rendah yang lebih lancar, fasih dan mahir berbahasa inggeris. takpe2..nanti saya rebus buku english tu dan minum ye. hwauhahhaa..

entah lah. hari ni dah penat dok mengodek2 blog ni tak jugak berjaya melawakannya. nanti saya baca lagi ye. tak kisah le takde orang nak baca blog ni, tapi sekurang2kurangnya saya ada kawan nk bercakap. owhh..lupa, saya kurang berkawan, maksudnya kawan saya kurang. boleh dibilang dengan jari tangan dan jari kaki. kenapa ye? kerana saya seorang yang memilih? kerana saya seorang yang sukar difahami? kerana apa?? entah lah..

apa pun, saya harap saya akan dapat lebih ramai kawan selepas ini...

2 comments:

CAHAYA MATA said...

salam..
selamat datang ke dunia blogging..enjoy yourself yepp..!!

take time utk blajar cara2 nk berblog..rajin2 la menggodek-godek blog nih, then baru dpt blajar mcm mana nk mencantikkan nya..ok..

SAYA tak brape pandai nak ajar..apatah lagi SAYA tak nampak kamu depan mata.. SAYA dulu pun mula dgn blog yyg paling simple..then blajar skit2..

kalau kamu nak cuba, tanya la cikgu2 yg ada kat blog SAYA..maybe mereka boleh tolong.. ada cikgu miss tree..cikgu jawe..cikgu maza.. emm..try minta tolong mereka ehh..

apa2 pun SAYA harap kamu tak putus asa dan terus blogging..ok.. GUD LUCK.. (",)

saya said...

cahaya mata : TQ so much..nanti saya godek2 lagi..kot2 tgh bersemangt ni hehhee..apapun tq sbb bgi semangat nih.