mari mencari....

Google
 

Thursday, June 12, 2008

Terlebih rajin pulakk...

Wahhh...hari ni pepagi saya udah terkejut dog betol. Maunya idak, saya tengah bz2 nk kuar gi koje carik mamat ni takde, senyap je panggil beratus2 kali pun senyap je..arrghhh...rupanya dia pandai kuar sendiriiii ikut celah2 pintu tu, pas tu tak reti nak cari jalan masuk semula, so dok le tepi kereta tu..nasib baik tak gi kuar gate kalo idakkk..nauzubillah..minta dijauhkan, pepagi kereta lori bas segala macam bende ada kat luar tu kang penyekkkk...so selepas sessi kaunseling, dai masuk rumah dan saya pun pegi koje.Fuhh..lega.

Semalam dinner kat rumah ke kononnya sebab tingin makan sandwich. Tengok2 bahan semua ada so hentam aje la janji ada roti ada sardin itu consider sandwich le tu kan. Tengah saya dok godek2 potong segala bahan mamat rajin ni pun sebok je nak tolong kononnya. Tangan tu tak reti diam dok mencapai2 yang saya pulak tak perasan ala2 bz kononnya walhal baru potong tomato udah bz katanya. Boleh lak mamat ni pegi capai pisau tu..udah le pisau tu tgh pedas sebab potong cili. Eeeeiii..geram betol. Dah kene marah tau lak merajuk kat depan. Saya suruh dok depan tgk tv pon takmo lagi mau tolong. Tensen saya!!
-buat muka-merajuk-baru lepas kene marah
So, selepas berhempas pulas, siap la sandwich saya. Makan dengan penuh berselera, minum teh dan puding mangga cop giant sebagai dessert.


-sandwich terlebih toast-tomato potong2-teh jasmine dlm gelas free-puding mangga cop gaint-

Disebabkan semalam saya terlebih rajin pulak, saya buat le kuih seri muka yang kurang berseri sebab atasnye tak licin rata ala2 menggerutu sebab udah terkene titisan air semasa buka tudung periuk. Apsal saya terlebih rajin? sebab saya teringin makan kuih tu. Walopon rupanye tidak lawa tapi rasanya amatlah marvelous tauu..sedap pekat lemak berkrim, siap tapau2 lagi pagi nih. Harus menjimatkan duit lunch hari ni.
- panas2..baru lepas angkat dari periuk-


- proses memotong dan menapau (abaikan permukaan menggerutu dan sememeh itu-

-makan dulu sikit kat rumah, mana boleh drive pepagi jem lapar kang ada yang jadi kingkong -

Jadinya hari ni saya dari pagi kekenyangan. Keje hari ni pun tak berapa bz sangat so ada la masa nak mengodek blog ni lagi. Owhh..sukanya saya... malam ni nak buat apa pulak ye. Chewahh..berangan tak sudah. Malam ni iron baju la pulakkk.

1 comment:

mama ranggie said...

sedap nye nampak kuih tu...