mari mencari....

Google
 

Tuesday, July 15, 2008

makan lagi...

petang semalam dalam pukul 4pm macam tu received call from ma said that opah was admitted into ward since her eyes was infected by i-dont-know-things. nothing serious hopefully. called ibu to send some socks and sweater to ma because i know ma cant stand the air cond for a long period. pity to ma. she is too exhausted by now. mama also came and help her with other things. so far everything is ok and i really hope that opah will be discharge by today. ma, you are very brave and strong and i luv u so much....


last night tak kuar pon hantar durian to rumah pakcik sebab hujan. so, saya balik2 je keje terus ngadap durian dengan nezha. mamat tu biasa lah, over dari saya
. so, bedal manggis and rambutan juga. manggis manis, wahh..sedapnya.


sedap manggis, tapi tak booleh makan banyak kang sempot susah..

rambutan tu saya makan sebijik je pon. tak berapa gemar. tapi isinya catik, lekang dan tak berair sangat. kira oklah tu. nezha tu tengah sebok cium2 rambutan, siap duduk2 lagi atas ikatan rambutan tu. hadoihai..kalo le tercucuk bonbon dek tangkai rambutan tu kan ke sakit. biarkan, budak degil macam tu biar dia rasa baru nanti dia tau. kalo cakap2
je dia buat tak tau je.

cium2 rambutan. itu pisau potong sayur tapi itu je pisau yang ada, so merangkap pisau kopek durian jugak la

belakang rumah saya memang tutup dengan zink sebab belah belakangtu
ala2 terbuka la kan. kot tak kang saya tengah seksi meksi masak2 kang ada lak mata2 yang mengintai so untuk keselamatan dan kesejahteraan baik lah dipasangkan zink tu. kalo kat belakang nezha terpaksa diletakkan tali ikat dia sebab kalo tak kang ada lagi kes lari tu kang. tak kuasa mengejarnya.

disebabkan kenyang sangat makan durian saya sampai tak larat nak makan nasi. tapi pikir2 sebab seharian tak makan nasi lansong takot nanti sakit perot or perot
masok angin puttt.. puttt.. kang payah pulak. so panaskan nasi dan lauk kenduri yang Obek bawak semalam, jadilah. itu pon tak habis, tak boleh masok. malam nak tido minum lagi weight gain dengan harapan nanti saya boleh le makan banyak2.
nasi+rendang daging+apa ntah campuran tempe tahu so'on.

hari ni ada incident yang berlaku semasa saya on the way nak ke office. kejap lagi saya cerita ye. gerammmm.....

No comments: