mari mencari....

Google
 

Monday, July 14, 2008

ramainya....

wahh...lama betol cuti dari menulis tapi tidak cuti dari membaca ye. macam2 hal dah terjadi weekend yang lepas. ada cerita happy, ada cerita sedih ada cerita bengang. cerita happy is celebrate awal birthday ma. patutnya hari ni 14/07 birthday ma tapi kitaorang celebrate awal la sebab it is the nearest weekend. so bagi ma hadiah juicer since dia nak sangat dan dia dah malas nk guna blender biasa tu. ala..takpe la.. lagi pon cari yang murah2 ye..mwhauhahhaaa.. she's so happy with the surprise and excited with the gift. punya excited harus la terus cubakan utk guna juicer tu for dinner. macam2....seronok. yang pastinya saya yang terlebih excited, sampaikan timun menjadi mangsa juicer since orange dah habis. hwuahhahaa...mengada. ada la amik some pic but its in almaunah camera. later if saya dah receive the pic nanti nk boh pic kat sini okeh.

cerita sedih is opah is getting worse. she's into nyanyok stage now. meracau2, memanggil2 nama cucu2 yang lain yang tak pernah pon nak tanye khabar, not even a phone call walhal cucunya jenis tukar handphone 3 bulan sekali. mmmm..susah la nak cakap. masa dia menjerit2 meracau2 tu.. haruslah saya takot. its just last week saya balik and opah is still able to chat and gelak ketawa with us. but this week, terok sangat. saya sangat kesian kat ma sebab kene jaga opah sorang, sangat penat. she dont even have a good rest and a time for herself. saya sedih sangat. manalah nak cari orang untuk tolong bantu ma. saya proposed utk amik maid tapi ma takmo since she dont trust the outsider, dia kata if nak amik maid pon nak yang local. huiii...mana nak cari maid local. sekarang mana ada lagi budak tak habis sekolah or orang tua dok kg. kalo ada pon they preferred to kerja kilang and not into maid field. saya susah hati sebab risau if ma pula tak cukup rehat nanti sakit jantung or darah tinggi naik pula. risaunya saya. 2 days weekend tu memang kita orang tak tidor malam sebab opah asyikk meracau2 je. rasa nak marah2 je kat opah tapi bila pikir dia bukan tau pon apa yang dia buat. so biar je la. cuma time dia jerit2 tu segan la kat jiran, kang jiran ingat kitaorang ni dera or tak jaga orang tua tu. mmmm..tapi rasanya jiran dah tau dah opah jadi macam tu. kami ada buat baca yassin untuk sekurang-kurangnya mententeramkan jiwa opah. masa tu ma pon dah redha. kalau ditakdirkan opah pergi dalam masa terdekat ini adalah lebih baik dari dia menderita. kami sekeluarga dah bersedia. bukan bermaksud doakan supaya dia cepat pergi, tapi takmo dia lagi melarat2 sampai ke tahap yang tak boleh dibendung lagi. melayan orang nyanyuk bukan sesenang yang diucapkan. kalau anda dah merasa baru tau susah senangnya. cuma saya tetap mendoakan yanng terbaik untuk opah saya. sesiapa yang ada saudara, kawan or sumber untuk saya dapatkan maid local, please do inform me. TQ.

cerita bengang is last thursday ada jusco member sale kat jusco tmn equine kat pasar borong tu. so, saya pon ikut le berbondong2 ke sana, mak datok punya ramai manusia. saya even parking kat luar jauh and jalan kaki masok sana. hati ni menggaru2 nak ambik gambar tapi alamak..malulah. teringat kat some bloggers yang managed to snap some pics wherever they go but saya rasa saya belom tahap tu la. malunya nak angkat phone tu tu snap pic. hwuahhaha...appa la..itu pon malu. takpe2, nanti2 saya cover malu buat dek je snap pic ok. itu pon, dalam malu2 tu dapat gak snap 2 pics kat dlm jusco tu.. hehhehe..


ini 1st pic yang saya ambil. wahh..offer up to 70% tu. t makcik2 semua tgk borong handbag. saya tak beli..lalu je tepi. havoc!!!

ni time atas escalator. hantam je la amik gambar. ramaiiii sangat orang.


saya pon terhegeh-hegeh jugak le sensorang meronda jusco tu. amboi...macam lombong duit depa2 tu semua. main hambik je. saya tak beli sangat sebab terlalu ra
mai orang sampai susah nak pilih barang. saya cuma amik 1 jeans saja. jadi la. buat kenangan berhimpit2. apa yang saya bengang is dalam orang berbondong2 tu ada gak kes hilang anak. melampau tu shoping sampai tercicir anak. handbag tu boleh lak dikepit. kalo rasa takde apa penting nak beli takyah la pegi. buat menyemak je and budak pon boring. ada pulak yang kojenye dok ngumbah2 je, bukan beli pon. kumbah2 then blah. mmm.. memang la customer is always right tapi dalam keadaan kelam kabut macam tu connsider sikit orang yang betol2 nak beli. ada 1 masa tu offer happy hour kat bahagian bedsheet. waahhh..lagi le berebut2 manusia. siapa kata dengan kenaikan harga minyak ni kuasa membeli pengguna berkurangan?? makin mencanak2 ada la saya tengok. huiii.. kalau saya sayang nk kuar duit berkeping2 tu kalo tak perlu. lagipon, sale2 macam tu akan selalu ada je, so takyah berebut2 beli. tapi itu la, perspektif orangkan berbeza, so biarkan je la. hwuahahaa... tapi saya ada beli travel beg and few shirts for Obek, since dia yg belanja. muwahhaa..owh..saya memang sangat baik ye. Beli beg tu bukan apa, katanya nanti nak kena outstaion ke langkawi, so saya belikan beg besar sikit so cuma bawak 1 je cukup la. walaupon tujuannya sebenarnya beli beg besar tu nanti senang saya nak kirim barang banyak2 so senang dia masukkan dlm beg tu, takyah guna banyak2 beg. mwauhahahhaaa.... ingat baik gitu2 je ke.. baik ada makna wehhh.... balik dari beli2, seperti biasa mat kepochi pon menyebok la nk tengok. he even sit in the bag, punye dengkinya dia tu. comfort sangat kot salam tu sampai takmo kuar.


erkk... apa nih? nampak menarik je. tempat tido baru ke? boleh try masok nih.


ihh.. ihh.. uhh...uhh.. carik2 the best angle utk letak bonbon


wahhhh...not bad. weehuuuuu..ada tempat lepak baru...


lepas kemas2, terus lepak. nak makan pun tak selera dan tak semangat walhal apa yang takde makanan kat jusco tu. mak dengan bapak je yang takde. entah la..belom sampai selera la tu kot. owhh... Obek happy with the bag and shirts and im happy too...

No comments: