mari mencari....

Google
 

Thursday, July 17, 2008

tak da mood...

opah dah operate dah semalam so hari ni ma kata ok tapi tak ada berapa kesan pon operate tu. entah la. dia pon dah tua sangat. ma pulak dah nak sakit sebab tak cukup rehat dan penat sangat. eeeii..macam2 hal la. anak yang lain tu tak reti2 lak nak menjaga mak dia. huh. ckp pon sedara sendiri payah lah nak sebut. malam tadi mood tak berapa ok. memula tu ok je tapi dah terjadi satu conversationyangtak berapa best. so spoiled the mood. pegi alamanda berjalan2 cuci mata dan belikan radio kecik untuk ma sebab dia nak sangat radio tu. siap request nak yang ada kaset sebab nak record suara dia tuh. kemain lagi ye. harus le nak record she and the group punya marhaban tu. hehehee..layan kan je la. beli yang memurah je. masa nak testing mamat tester tu ala2 malas le pulakkan. mulut berdecit2, ntah apa la masalahnya dia tuh. memang nak kene nih. bila saya tanya2 soalan pasal radio tu jawabnya akak baca je la manual tu. kepala ho... kau la. hishh...mmg menyebabkan kurang sabar betol la. tapi as usual, Obek tu akan cool je then lepas testing2 segala, bayar dan blah. takde pon ronda2 sangat orang ramai membeli belah. mmm..semua orang byk duit utk dispendkan.. kita je yang ternganga2. balik dari alamanda makan kat area rumah je la. malas nak pusing ke mana2 lagi. bapak jauh berpusing semata2 nak beli radio kecik tu. so menu malam tadi nasi goreng ikan masin dan air limau ais. seperti biasa tak habis. masa makan ada kucing datang. cute comel kaler putih mintak makanan. so saya bagi la hirisan2 ayam kecik2 tu. wahh..suka dia. masa makan tu la udah spoil the mood. benci aahh..malas nak cakap.

kucing putih itu... cute juga


balik makan, terus bukak radio testing2 lagik nuh. cari2 la cd dan kas
et untuk ditestkan. chewahh..sedap jugak bunyiknya. nezha mamat kepochi seperti biasa. kepoh je if ada barang apa kita bawak. siap masok dalam beg plastik tu punya nak meninjau apa bendanya. sabar je la. kang lemas dalam plastik bag tu kang tak pepasal je. tapi dia standard la..lagi kita kata jangan lagi la itu yang dia nak buat. dia pon sebok je nak cium2 radio tu siap usik2 lagi. pelik agaknya sebab before this mana la nak ada benda tuh. hehehehe..kelakar dan comel sangat tgk dia punya curiousity. tengok tv kejap then off to dream land. salah tido agaknya sakit leher. pagi ni tampal koyok. heheh..tak vogue dah. tak kisah la janji ringan sikit leher nih.

barang yang dibeli di c4 alamanda..ehhh..bukan beli kucing. itu dia gatal menyebok masok dlm plastik beg.



suka sangat main dlm plastik beg tu sampai takmo kuar.



mat kepochi curious tengah nak cari2 channel fm. hehehhe...


hari ni jem gila2 macam nak mati raanya. katanya ada sekatan jalan raya. entah la. macam2 hal la malaysia ni sekarang. dah tak aman macam dulu. apapon yang berlaku rakyat yang terima akibat secara lansong mahupon tidak. tgh dalam jem2 tu.. depan saya ialah lori catering. hehehhe..ada maik gambar tapi gamabr tu terlalu gelap la tak jadi taktau apsal. almaklum bukan guna camera yg canggih. yang saya nak gelak tu tagline dia... i mean tagline dia ok, cuma dah tersalah eja.. dia tulis, 'your choice of any banquating and caterting' hehehehhee... patutnya banqueting and catering. udah salah eja daaa... selalu juga ye jumpa perkara2 macam tu. samada iklan dalam bahasa inggeris atau bahasa malaysia. hehehe..patut di perbaiki ni. saya udah terkena tagged. aduhai.. tak reti la camne nak membuatnya. nanti saya slow2 study dulu ye. hehehheee.... almaklum.. tag english, saya kurang pandai. p/s : mood malam tadi still terawang2an sekrang so sya takde mood sangat nak menulis or membaca. wassalam...

3 comments:

KV said...

moga opah lekas sembuh.

~Cinta Milo Ais~ said...

tak pe kalau ikhlas jaga org sakit banyak ganjarannya...cheer up ok..moga opah cepat sembuh..

saya said...

to kv & milo.. tq doakan. moga2 cpt sembuh opah saya tu..