mari mencari....

Google
 

Friday, August 22, 2008

boring lagi...

hehehhee....lain cerita takde saya ni, kalo tak cerita nezha harus la cerita boring. apa la.. orang lain semua bergumbira saya asyik boring2 ye. sebenarnya takde la boring sangat tapi saje la. gempak je lebih. dah 2 malam ni saya rajin, masak dirumah. walaopun menu biasa2 je tapi rasanya macam hebat habis la tuh. hahahha...nezha pon pelik je tengok saya kelentung kelentang didapor.. apa la minah ni buat agaknya dia cakap biasa melepekk je tengok tv sampai ke malam. anyway, menu dulu semalam saya masak mihun goreng, fried potato wedges, telor dadar, tomato potong2 buat ulam dan panaskan sambal sardin yang semalamnya tu. sayang lak nak buang elok lagi. so, minum air oren sebeban. hahahha...tapi..seperti biasa, tak habis le tuh kan. sabar je la.

menu the day before, jadi la, kenyang..alhamdulillah

malam tadi pulak perot tak berapa nak ada mood makan tapi kene juga paksa makan sebab nak makan ubat. pikir punya pikir, so saya masak megi kari. hehehhee... harus le muntah2 lepas tu kan. tak dulik la dah teringin. so masak megi kari sekerat keping je boh fishball dan goreng cucur ikan bilis. kitchen signature saya haruslah ada kan. hangit!!! lantak la sana, bukan ada orang lain pon nak makan saya je. nezha saya sua2 sikit dia macam takmo lak. owh..mamat tu banyak betol makan sekarang, makanan dia cepat je habis. takpe2, anak punya pasal sangguppppp....


menu semalam : megi kari sekerat dan cucur ikan bilis hangit. hehehe..

saya ni nak pergi tengok pertunjukan bunga api tu belom juga lagi. kalo saya free obek lak bz. takde yang boleh match timing. entah2 dah habis kot. yang maha tu pon saya tak pergi. ada la tengok orang2 yang dah pergi tulis macam2 kat blog diaorang, so nampak macam menarik. pon dah nak habis kot. takpe la. sabtu ni maybe nak pergi ke sabak bernam. ntah mana halanya sabak bernam tu idak le makcik tau. siapa punya program?? ma la sapa lagi, ntah hapa la plan dia sampai nk pergi ke sabak bernam tu layankan aje la. owhhh.... sekarang tengah rancak cari kerja baru. doa2kan saya supaya dapat cepat bertemu dengan kerja baru ye. doa anda amat dihargai. ofis sekarang ni pon dah terok, management terok financial pon terok. hihihhihi..hantam la, janji saya cukup bulan cucuk bank dapat duit. tak ada kaluuu... tau la. saya bakar opis nih. mwuahahhaa... habis garang le tu kononnya.

rumah..ehh..opis terbakar panggil bomba, bomba datang berlumba2..chewahhh


nezha baik sangat kebelakangan ni. nakal sikit2 tu biasa la tapi takde la sampai menyakitkan hati saya. pagi tadi suboh pi'e dia as usual tido dgn saya tapi pi gigit2 cakar2 lak kepala saya. srh suboh gamaknye. mwuahhahaa.....


susah beno nak snap pic dia sekarang, asyik gerak2 je


ma dah sebok kemas2 rumah.. nak raya katakan, pas tu bising penat, lenguh. saya kata upah je la kat orang or budak2 yang cuti sekolah skrg ni, takmo. eee...ni nanti saya le kene kemas balik petang ni. malasnyaaaaa... eh, tapi tingin nak makan betik tumis cili lah, wahh..sedapnya. nanti ye kalo saya jadi masak tu nanti saya snap pic. tapi if makan kat rumah ma tu selalu je lupa nak snap pic sebab tak sabar2 nak makan. nyumm..nyummmm.....



ok la..nanti2 sambung lagi ye. saya doakan weekend anda semua berbahagia dan dapat laksanakan plan yang telah dirancang. have a nice day. luv u....

3 comments:

Ummibatrisya said...

salam,

macam-macam ada.

boleh habis ke?

suka makan tomota ke?

mesti kulit cantik. :)

~Cinta Milo Ais~ said...

wah...potato wedges tu favourite saya hehe...tapi tomato paling tak suka ngehehe

saya said...

ummi-saya memang suka tomato tapi kulit tak licin2 pon.dah berkilo2 telan tapi still menggerutu. hwuahahhaaa...

cikmilo-potato wedges pon fav saya gak. cikgu kata kalo tak suka makan tomato nanti tak dapat bf, so baik makan tomato. whuahahhaa...