mari mencari....

Google
 

Thursday, August 28, 2008

dapat macam2...

kan dah cakap tadi, dalam hangat2 hati tu ada gak penyejuknya. saya dapat macam2 malam tadi tauu.. takde la emas berkilo tapi dapat little gift je dari orang. itu pon barang pree. jadi la dari tak dapat apa2. hehhee... dasar kemarok barang pree macam ni le kan.

saya dapat box of chocolate semalam dari g.e sempena celebrating its 100 years of life katanya, wahh gitu. tak kisah le 100 years ke 1000 years ke janji saya dapat chocolate tu sedap korangggg..


ni le boxnya. colour gold siap reben2 lagi..so sweet..
(itu flash terover namanya hehehee)


dalamnya ada 6 biji je chocolate dan berperisa yang berlainan. saya baru makan 2 biji, yang bulat tu luarnya disalut serbuk chocolate dalamnya ada isi coklat cair (kiri bawah sekali). wahhhh... sukanya. dengan yang choc belang2 atasnya tu. dalamnya ada kacang. ntah kacang apa ntah makan je.

ini le isi dalamnya. sedap tau.


seperti biasa, sebelom makan kene bagi kat supervisor buat QA/QC dulu kan. standard la, harus memenuhi standard piawai makanan katanya. hwauhahhaaaa...


mr. kepochi tengah buat QA/QC. kiranya saya share choc tu dgn dia.
takde chance nak bedal sensorang


boleh lak mamat tu nak lagi. huishhh... lawan tokey ni. saya lari sorokkan choc dalam peti ais dia pi kejar2 lak. hahahhaa... sabar le nezha tak boleh makan banyak2 nanti sakit perot, malam kang kita makan lagi okeyy.. luv u nezha.

lepas tu ada lagi. dapat ini..jeng..jeng..jengggg....


teka jangan tak teka.. cantik kan kotak dia... cute je


teng...teng...tenggg. moon cakes


2 flavours : raspberry cheese (pink) & chocolate stwarberry


sedap tau. memang fav saya moon cake ni. saya makan yang pink tu dulu. itu jenis yang sejuk punya boh dalam fridge dulu baru sodap. kotak tu saya simpan sebab lawa. boleh buat tempat letak barang2 kecik.


camni le rupa dalamnya. alaaa.. biasa la tu.


jangan tak caya, acha (nickname nezha) pon suka tau. lama dia dok lick2 mooncake tu. siap gigit bawak lari, mujur saya dapat kejar kalo tak habis berterabor buat sepah je. kemas dah le malas menyepah buat main. wahh... dia ni memang selera universal la. dedulu kita ingat kucing hanya makan ikan je kan, kucing sekarang pon udah advance korang...


mooncake QA/QC by mr. kepochi


selepas aksi kejar mengejar itu dimana mamat kepochi telah tewas, beliau telah membuat muka dan merajuk dengan menyorok dibawah meja dan bolayan saya. huishh..mana boleh makan banyak2 nezha. tadi dah mkn chocs, ni mkn mooncake kang sakit perottt.... sape yang susah? saya yang susahhh.. kamu tu udah le liat bebeno nak makan ubat. ggrrrr....


muka merajuk la nih. aduhaii... 1 kerja nak mujuknya.


angguk2, geleng2.. hwuahahhaa...


lepas polok2, cium2, dokong2 bucuk manja saya dah ok dah...


so itu je la ceritanya semalam. ada happy ada bengang macam2 ada. dah nama pon kehidupan baru la seimbangkan. hari ni entah apa pulak yang bakal terjadi. yang pastinya akan bz sikit. sebabnya opis saya ni nanti ada kes nak kene masok court tu yang bz bebeno tu segala benda 4 tahun lepas nak kene korek atas bawah. bengang betol. udah le time tu saya blm ada lagi kat sini so saya buat dan cari mana yang saya tau je la kan. pepandai le bos nak menjawab kat court tu. hwuahahhhaaa....

ok la.. have a nice day sesambil dengar lagu syiok kat sebelah ni. babaiiiiii... luv u.

4 comments:

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

uih sedapnyer..cokelat tu...
telan air liur je tengok..
bestlah dpt byk hadiah... hehe :D

KV said...

wah, harus best dapat brg free. Coklat comel lak tu! Jeles akak!

saya said...

hehheee..dah nama pon barang pree terima je la kan. tapi memang sodapp..

biskutrajin said...

sy pong nk jd QA/QC bleh x?bleh la rse mooncake 2..ehehe