mari mencari....

Google
 

Tuesday, August 12, 2008

macam biasa je...

seperti biasa je, takde apa yang menarik. badan sakit2 dan macam nak demam, in fact memang dah demam pon petang semalam dan malam tadi makan ubat tidur. ingat pagi ni nak mc or cuti tapi bila pikir2 jumaat nak cuti dah so tak jadi la. sayang cuti. nanti nak kene guna banyak, nak raya lagi, kot2 emergency ke hapa ke.

petang sebelum sampai rumah singgah pegi kedai pet beli makanan nezha.. aduhai..udah naik harga ye tuan2 dan puan2. udah jadi rm100. bagussssss..saya memang suka sangat naik2 harga ni. membantu masyarakat katakan. ggrrrr... apa nak buat, bayar je la kalu tak kang nak makan apa lak mamat kepochi tu.

then takde selera nak makan tapi kene paksa diri untuk makan gak, so singgah beli sushi 1 dan roti2. masa pilih2 roti tu nafsu membuak2 nih rasa nak amik setiap jenis roti. nasib baik duit tinggal sekeping je. hehehhee..so amik 2 je roti.


sushi dan roti malam tadi. sushi share dengan nezha..


tapi seperti biasa takde bilanya la kan nak habis makanan tu. sushi share sikit2 dengan nezha, roti tu yg 4 segi makan sekerat, yang bulat tak makan lansong. tak larat la. nasib baik tak ikut nafsu serakah beli roti kalo tak membazir je. so, roti simpan dalam peti ais balik ni blh panaskan dan blh makan. huishh...jimat gila tuh. 1 makanan boleh makan 2 hari. bagus2....



ni gambar masa tengah pertandingan bukak durian tu la weekend tadi. hehehe..gambar tangan jadi la. sebab muka tatak ensem loo...(ye, ye.. obek saya hitam ye jangan kutuk2 lelebih). bapak liat nak buka durian tu tapi isinya tebal gebu lemak manis sedap. apa jenamanya 101 katanya. entah la.. hantam la. saya bukan reti jenis2 durian tu yang saya tau kalo buah berduri2 tu durian le tu.

owh..malam ni dah start pertandingan bunga api antarabangsa tu saya nak pegi tengok la. last year pegi tengok jalan jem gila2. banyak kali gak sapa pergi tengok ada yang dapat masok sampai kat atas sana ada yang terpaksa tengok dari tepi highway je. tak kisah la. nanti if malam ni sempat nak pegi tengok la. mesti best bawak nezha sure dia terkejut2 tengok bunga api dan bunyi2 kuat macam tu. malaysia agriculture, holticulture and agrotourism exhibition (maha) 2008 pun dah start dari 11-23 ogos 2008. sape2 yang ada free time tu boleh la melawat sana. best ada macam2. parking kat tempat yg diarahkan nanti ada bas ke sana. bas tu pree je to and fro dari parking ke tapak pameran tu. so sesapa yang ada cadangan nak bukak ladang ternak ke, nak tanam2 ke ok gak tu sebab nanti boleh collect idea dari sana. last year tok ngah pon pegi, this year taktau la. kalo datang pon bagus. dengan tok ngah senang tak banyak songeh. hehehhehee....



ok la, last but not least, gambar nezha anak kesayangan saya la sapa lagi. buah ati pengarang jantungku ini sangat la manja. aduhai... ni kalau ada adik camne ni nezha. hwuahhahaha...nak dapat adik katanya. ok, take care, luv u....







No comments: