mari mencari....

Google
 

Friday, August 29, 2008

makan tengah malam...



semalam balik lambat sikit. dekat pukul 830pm baru sampai rumah. siannya anak saya kegelapan kat rumah tu. bukak je pintu kereta dah dengar dah dia dok mengiaw2. saya pon dah macam lipas kudung nak tutup gate nak bukak pintu segalanya la. bukak2 je mamat kepochi terus terkam ni polok2. owhh..siannya dia. kegelapan.

masok2 je rumah nasib baik rumah tak bersepah. alhamdulillah. tapi kemas2 gak le tempat uk-uk dia tu buang2 apa yang patot so tak le berbau rumah nanti busuk masam. lap2, sapu2, susun2 mana yang patot mandi then lepak. tak dinner pon sebab macam tak berapa larat nak makan. tapi pukul 11 tu perot mendidih korang.... saya still malas nak makan (sebab malas nak masak sebenonya) dan saya ingat nak tahan je sampai pagi esok baru le terus breakfast. so layan2 gak la tv tapi tak boleh tahan la. memang dasar pemalas. saya bukak peti ais tapi tak berkenan lak tekak nak makan benda2 dalam tu. so nampak keledek ada balance lagi so buat le cucur keledek tengah2 malam buta tu. haa.. sodap habis sepinggan. mamat kepochi pon heran tengok saya kelentang kelentung kat dapor memalam buta. mesti dia pikir apsal le pompuan ni rajin memalam buta nih. hahahahhaa... tapi elok beno le tu kan. aktiviti makan malam pukul 11pm pas tu bantai tido. esok badan bagai dipam2 mula la bising. aahhh... takdenya. baru seklai ni je takkan sampai begitu sekali efeknye ye tak?


cucur keledek penyelamat perotku...

takde apa yang menarik pon berlaku malam tadi. hujan dan tengok tv je la kerja saya. cuba baca buku tapi fikiran tak boleh concentrate pulak. maybe sebab penat agaknya. so layan kan je la mamat kepochi main....


macho la kononnn...



arghh..mengantuk. dodoikan saya cepatttt...



huiyoo..syioknya kene garu2 perott.. aman duniaku...


hehehhee..macam2 perangai si nezha ni. masa saya makan cucur tu pon dia standard la nak gak buat QA/QC. saya bagi 1 je buat dia jilat2. dia bukan boleh makan beda tu keras kang tercekik kang. semalam nak bagi makan vitamin menggelupor 1 rumah. degil. pas tu masa saya dok kemas2 baju kuarkan dari bakol dobi (ye2, baju saya hantar dobi ye tak basoh sendiri, alasannya washing machine takde. hehehe) dia pon dok menyelit juga. saya susun dia pi kombah2 itu kan ke nak menambahkan kemarahan namanya. nakal-nakal pon kesayangan saya.... luv u nezha!!!

5 comments:

Ummibatrisya said...

salam ramadhan untuk saya sekeluarga :)

suruh nezha puasa jugak tau :)

BabyGD said...

selamat berpuasa...

shafa said...

Selamat menyambut Bulan Ramadhan..Agar puasa kali ini diberkatiNya.

saya said...

hi ummi, babygd & shafa.. selamat berpuasa to all of you. nezha puasa? huh. pepagi udah melantak dia tu..

debikdebuk said...

...


Ko sebenarnya nak menggambarkan kucing tu ibarat ko kan? Garu2 perut selepas makan keledek.. ahhahhah... salam ramadhan..


..