mari mencari....

Google
 

Tuesday, August 5, 2008

manggis lagi....

semalam dapat manggis dan rambutan lagi dari tuan pengetua. banyak sangat macam tu sapa lah yang nak makan. saya ni takat 2-3 bijik boleh la. saya suruh obek bawak ke office dia kasi kat budak2 bujang tu. confim habis punya. budak2 tu tolak batu dengan kayu je so apa2 kalau bagi mesti habis punya lah. biasalah. budak tenagh nak naik. makan pulak beramai2 tu harus la berselera. saya ni je terkucil2 dengan nezha camne la nak makan banyak.


manggis rambutan 1 beg plastik besar...

seperti biasa mamat kepochi akan buat quality check dululah kan. kot2 ada lipas ke apa ke dia la yang kejar benda2 tu. so far dia suka la main2 benda2 macam tu kalau ternampak. saya pulak yang lari2 sebab takut. hehehhee..takot mengada. kecik2 dulu saya ni berani je. cakap je apa cicak, katak, biawak semua saya hangkot main. almaklum..dulu kecik2 saya ni kawan dengan budak lelaki je tak kawan dengan budak pompuan. main basikal, panjat2 pokok, main police sentri rompak pencuri semua tu saya la conquer. tapi main gak dengan budak pompuan tapi jaranggg sangat2 la. sebabnya budak2 pompuan at that time selalu menangis merajuk. so ala2 boring la kan. dah besar2 ni baru la terpikir apsal la tak kawan dengan bebudak pompuan tu kan ke dah rugi sekarang kurang kawan. kawan lelaki dah besar2 ni segan le pulak nak bertegur sapa lelebih sangat. maklum, masing2 dah berpasangan kang cemburu pulak. so, dari menyesakkan kepala, tegur lebih kurang je la jawabnya.

eh topik asal nak cerita manggis rambutan. mmm..malam tadi tak sempat nak jumpa tok ngah pegi makan2. sorry tok ngah. obek keje, site ada problem. aaaa..itu cerita pasal orang pendengki. nanti2 la saya cerita. cerita kang disebut mengumpat pulak. entah la manusia (ke patut dipanggil monyet???) rasuah merata2 sampai lupa halal haram hukum hakam. sendiri mau ingat la esok2 menjawab le. malas nak cerita panjang sebab yang buat hal sebangsa seagama. biarkan. allah melihat dan maha mengetahui.

hari ini tenet kat area saya amat lah kureng memuaskan. lembabul kebabom betol. tadi sempat la jenguk2 blog2 yang pakar masakan ni kan. wahh...bestnay kalau saya pandai masak macam tu. tapi apakan daya, hatta goreng popia pon han
git. hahahhaaa.....


nezha degil sampai tengah malam pon takmo tido asyik main je.
pelik betol tak penat2 mamat nih

hari ni taktau le nak makan apa. takde mood. asyik takde mood je ntah camne yang boleh ada mood. hhehehee... ok la.. ada lagi benda nk tulis tapi keep it short la sebab tenet ni kureng sikit hari ni. luv u....

2 comments:

KV said...

manggis akak belum masak. Huhu..tak sabar nya!

saya said...

kv-sabar2... nanti dah masak sampai tak larat nak makan. tungguuuuu....