mari mencari....

Google
 

Wednesday, August 20, 2008

masak & incident...

balik semalam sampai rumah dalam 730pm. penat macam nak pengsan. balik tu lapar le pulak. cadang2 tak nak makan, ingat nk mandi dan terus tido tapi risau lak dah le low blood pressure, tak makan kang lagi 1 hal. kalo saya pengsan sape nk tepon ambulan? nezha?? huhuhuu...nanti la saya ajar dia guna handphone. dai memang ada handphone pon. handpone saya dah tak guna tapi still ada line so keje saya tiap2 bulan top up kan je supaya line tu still active. sayang nezha.

so, balik2 tu terus terjah dapur ni. masak sardin (laok standard di rumah itu) dan goreng ayam segera. makan kenyang nyumm nyumm (gambar takde sebab tak kuasa) then lepak tengok olimpik sukan lari 200m l/p, 400m l/p dan 1500m l. best gak sesekali layan sukan nih.

tapi ada incident semalam. saya balik2 je bukak pintu dapat 'hadiah' dari nezha. dia sudah jatuhkan vase bunga saya dari atas dining table. habis lenjun meja dan kerusi. kerusi tu dah le ada kusyennya habis basah dah 1 kerja nak kene jemur hari ni. eeee..geram betol. dia suka beno gigit2 bunga tu. saya dah pesan jangan dia degil buat juga. ggrrrr.... sekali tengok kat kerusi tu laptop saya uuwwaaaa.... harus le saya nangiskan air dah jatuh atas laptop tu. terus lap2 sekering yang boleh siap guna hair dryer lagi then try on. nak cek ok ke tak. nasib baik ok. kalo tak siap kamu nezhaaaaaa!!!!!!!!

2 comments:

Intan Rosnitta said...

Nakal betul si Nezha ni... siap lah dia...hihi :)

saya said...

hai intan, dai memang nakalllll... hari2 bagi 'hadiah' kat saya tapi itulah permata hati saya.