mari mencari....

Google
 

Wednesday, August 6, 2008

nezha buat lagi....

semalam pegi bawak tok ngah dinner. wahh..suka la orang tua tu. nak makan kat putrajaya katanya. so bawak le ke taman warisan tu makan sate. huhuhuu... saya makan banyak, takde control2 cun de. hantam saja lah. takde pic la menu biasa je takde apa yang menarik. cumanya taman pertanian warisan tu dah bertambah elok sikit environmentnnya dari sebelum ini. dulu kerusi meja tak cukup, so kenela tunggu sesapa couple yang dating tu nak balik. sekarang meja dah cukup, kerusi pun dah elok, bersih, tukang angkat pinggan pun baik2. tapi still kurang la. takde baby high chair. sian kat parent2 yang datangkene dukong baby time makan. ke saya yang tak nampak baby chair tu. entah la tapi setau saya sepanjang yang saya pernah pegi tu memangtakde pun baby chair tu. kot2 ada orang putrajaya yang selalu makan kat sana tu, tolong perbetulkan komen saya yang salah ni. tq.

semalam obek order terbanyak le pulak sate tu tapi takkan nk bawak balikkan. tokngah pon takkan nk tapau lak dah sah2 dia dok hotel sana. so obek panggil budak angkat pinggan tu tanya dia nak sate ke tak (indon i think..)


obek : dik..dik..kamu nak makan sate tak?

budak : nak..nak bang. (sambil senyum2 ni)

obek : ok, kamu ambik la ni. ada banyak lagi tak usik pun. kami makan sebelah je, boleh?

budak : ye ke bang?? terima kasih bang, terima kasih. tak pernah orang bagi saya makan sate disini.

obek : hai..kamu kerja sini tak makan sate sini

budak : ye kerjanya aje disini, kalo mau satenya kene dibeli.

obek : owhh..takpe la. kamu amik la yg ni ye.

budak : makasih bang..

owhh..kesian pulak saya tengok budak tu. rupanya takde kesempatan nak merasa sate. mmm..mencari rezeki di perantauan macam tu la. janji dapat rezeki yang halal. duit makan mesti berkat kalo tak payah lah..jadi darah daging anak cucu. tapi perkara tu sekarang orang tak berapa nak peduli. ahh..pepandai sendiri je la.


balik singgah alamanda. kata dah pegi putrajaya harus le singgah a
lamanda tu walaupon tak de la best benor. pegi carrefour beli torch light obek ntah nak buat apa ntah. hantar tokngah dan balik...

malam tadi nezha buat perangai lagi. takmo tido ntah apa yang dikerja
kannya. tapi yang pasti pagi tadi dia bagi 'hadiah' lagi untuk saya. owhh..patut la takot nak tido dengan saya rupanya dia udah kencing kat sofa pulak. padan la saya panggil2 takmo datang, padan la dok diam je kat kerusi.. rupanya dah buat 'jasa' ye...grrrr...gerammnya.. nasib baik kene kat sofa yang ada kusyen2 tu..so boleh le basuh dan jemur2. kalo kene sofa bawah..masak le saya. camne lak gayanye nak mencuci. kene panggil orang cuci sofa tu kot?? entah la.. tak pernah terpikir lak kan. harap2 jangan la jadi macam tu.


muka bersalah la konon...buat baik la konon... dok diamm je konon...


apa nak buat. pepagi saya udah exercise la mengemas 'jasa' si nezha tu. kalo tak kemas kang lagi parah. harus berkepam pulak. eeehh.. elok2 rumah berbau air freshner perisa lavender terus jadu bau kencing nezha. hantu betol. marah pon bukan dia tau. so, kemas je la dendiam.

orang amik sampah tak datang lagi. leceh la. sampah dah berbau. eeee... ada je yang nak mengusik hati. tapi hari ni ala2 berazam la ni takmo marah2 hari ni.


dalam pada buat muka tu makan still on kan nezha... eeee...geramnnya...


ok la..takda apa sangat yang nak diceritakan. semua benda boring2 je. nanti if ada idea saya menulis lagi. hari ni mood lemau sikit. hwuahahhahaa....ok, luv u...


No comments: