mari mencari....

Google
 

Monday, August 25, 2008

penat sehhh.....

aduh2...sampai bila la asyik nk bz je nih. ni mesti ada simething wrong somewhere ni sebab saya apenah terbaca pasal orang yang asyik la rasa tak cukup masa.. tapi saya ni bukan kes tak cukup masa, tapi kes lepas satu hal settle hal lain pulak datang. sabtu memang penat gila kow2. kemas rumah ma bagai nak rak. jangan kata cuci tingkap, dinding pon saya bedal gosok. haa..amik kau, nak benar berkemas. sapu rumah atas bawah, cuci tingkap rumah atas bawah, lap dinding rmh atas, dinding bawah tak alrat dah nak pengsan tercabut kepala lutut dah nih. Obek keje tapi daya paksa gak dia tolong kemas rak2. hwuahahaha...zalim2.. biarkan. kemas2 dari pukul 7am sampai ke pkl 230pm baru berenti. makan, ma pon tak masak lak tu, dia buat nasik goreng je. tapi lapar punya pasal bedal aje lah. lepas makan... kebabommmmm.... tidurrrrr sampai pukul 4pm. bangun asar then lepak kejap pkl 6pm balik rumah. malam tu konon plan dengan bek nak pegi kuar pusing2 sudahnya hujan so dok rumah je la. layan tv dan layan anak kesayangan saya tu la sapa lagi mamat kepochi nezha. owhh..korek telinga dia, waduh2..degil bukan main. macam nak terkeluar anak tekak saya ni menjerit suruh dia diam, tapi huh dikentutnya je saya ni. nampak je obek pegang cotton buds, hahaha..mencicit2 lari. aiseyy..tak macho la mcm ni nezha muka hensem tapi bayak taik tinga. hwuahahahha.... so selepas upacara mengguling2 memegang2 dia dari lari, siap la 2-2 belah tinga. itu pon seksa ya rabbi.

ahad pepagi pegi ke unikl ada career fair. dah kata nak cari kerja baru haruslah terjah ke sana kan. so pergi la, kira so-so je la tak le best beno tapi tinggalkan je la resume kat sana sini. siap semua udah pukul 12++, terus balik rumah ma sebab ma nak pergi sabak bernam tu. eeee..penat tau. ntah camne takde orang lak nak jaga opah. memula ibu will jaga tapi disebabkan ibu ada hal ptg tu so tak boleh takde orang lansong. dah discus2 dengan bek saya secara tak berapa relanya kene tinggal jaga opahh...uuwwwaaa..tak suka. takot.

so every 1/2 hour saya menelepon obek dan ma tanya dah sampai mana bila nak balik. hehehhee.. as expected, hujan lebat dan jalan jem telah membuatkan they all terkandas. dah le malam tu obek suppossed to go to klang pukul 7pm ada kerja tapi pkl 7pm tu they all still kat kuala selangor!!! sudahnya pukul 10++ baru sampai rumah. sedey sangat. drop off ma obek terus pegi klang pulak. tak sempat minum lansong. owhh..siannya dia kerja bagai nak rak. so i expect 5 figure bonus this year. whauhahaha...melampau2 alam tu 5 figure katanya. wehh..sedar le diri sikit. takat2 keje machai tu takde bilanya dapat bonus byk2 tu. jangan jadi kawan saya, dapat bonus 16bulan katany!!!! wahh..itu baru betol... kalao mcm tu saya dapat kerja tealady pon nak le jugak keje kompeni dia tu..16 bulan tu wehh.. busuk2 gaji 1k pon dah dapat 16k. haahahhahaa..patut2 le pon kot nak mengayat saya. ehh..tapi kot2 betol mana tau kan? hantam la labu...

so, gambar2 sempena minggu penat sangat ni takde ye. gambar semua dalam otak aje. tak lama lagi dah nak ramadhan. wahh..seronoknya. tapi sian kat ma. ma biasanya kalau bulan ramadhan akan sebok pergi mengaji terawih dan sebagainya tapi tahun i takde la nampak gayanya. kena tunggu opah. mmm..entah la. harap2 ma tak sedih tahun ni.

apa lagi nak cerita ye?? mmm..takde modal la. sakit tengkok sebab penat sangat. hari ni saya kenyang sebab tadi lunch banyak. hehehheee... so dinner kang takyah le makan apa. roti cukup la. (kononnya je tu... )

ok la.. nanti if ada apa yang best saya post lagi. byeee....

p/s : tingin makan popia la..

3 comments:

Janggeltrekker said...

Lumrah orang bekerja..memang sentiasa bizi....

Ummibatrisya said...

salam,

selamt menyambut ramadhan.

mana ada keje yang pergi keje tapi tak ada keje nak buat.

kalau pergi keje tapi tak ade keje nak buat, maksudnya company tu tak lama nak gulung tikar :)

saya said...

ye la janggel..kerja, kerja, kerja...

ummi, ni psl kompeni nk melungkop le ni byk koje kene settle semua..huwhahahaaa