mari mencari....

Google
 

Wednesday, August 20, 2008

slow me down...

rushing and racing and running in circles
moving so fast i'm forgetting my purpose
blur of the traffic is sending me spinning
getting nowhere

my head and my heart are colliding chaotic
pace of the world-i just wish i could stop it
try to appear like i've got it together
i'm falling apart

save me
somebody take my hand and lead me
slow me down
don't let love pass me by
just show me how
cause i'm ready to fall
slow me down
don't let me live a lie
before my life flies by
i need you to slow me down

sometimes i fear that i might disappear
in the blur of fast forward i falter again
forgetting to breath
i need to sleep
i'm getting nowhere
all that i've missed i see in the reflection
passed me while i wasn't paying attention
tired of rushing, racing and running
i'm falling apart

tell me
oh won't you take my hand and lead me
slow me down
don't let love pass me by
just show me how
cause i'm ready to fall
slow me down
don't let me live a lie
before my life flies by
i need you to slow me down
just show me
i need you to slow me down

the noise of the world is getting me caught up
chasing the clock and i wish i could stop it
just need to breathe
somebody please

slow me down

slow me down - emmy rossum


ini lirik untuk lagu yang sedang berkemundang ini, lagu selepas almost lovers tu. bukan apa, sekadar supaya kita boleh tau apa maksud yang tersirat dan tersurat didalam lagu tersebut. lagi pulak boleh le buat menambahkan ilmu bahasa inggeris tu supaya betul grammar dan literaturenya. tapi kalo rasa2 english anda semua dah bagus kebabom tahap dewata takpe la. tapi saya rasa dari 10 org yang dengar lagu ni 2 orang je kot yang paham senikata ni bila dengar secara sekali lalu. saya sendiri pon kene dengar byk2 kali baru dapat tangkap. takpe la, saya mengaku saya memang lembabul sikit english ni. takat2 what is your name, yes, no, alright tu boleh la. so, pikir secara positif ye, sambil dengar lagu sambil baca dan fahami maksud. macam tu la cara nak pandai cakap english cepat. hehehhee... itu method saya la.

3 comments:

KV said...

hihi...akak sorang lg yg buta english.;P

shafa said...

setuju tue..

saya said...

hehehhe..kv & shafa, tu la pasalnya. segan je dgn bdk2 kecik lagi teror english. apa nak buat...hadap je la. biar buta english jgn buta hati. mwauhahaha...shafa..setuju dgn saya ye??