mari mencari....

Google
 

Monday, September 8, 2008

cerita weekend..

hai..weekend tadi kira ok2 je la.

sabtu pagi hantar ma pegi berurut. pusing2 cari rumah orang urut tu payah bebeno rupanya senang sangat2. ada miscommunication disitu itu le pasalnya. ggrr.. sampai je rumah orang urut tu tunggu kejap sebab tengah ada orang. dalam 15 minit mamca tu ma lak urut. saya tengok je la kan sambil layan anak kucing orang tu, wahh..cute sangat kaler putih tompok2 hitam tapi amat le suka menggigit2 saya. apa nak buat, layan je la, terus terbayang nezha tengah buat apa la tu (cheh..terus sedih time tuh). so, lama jugak le ma berurut tu dalam sejam. orangtu kata if nak datang lagi nanti after 10 days baru boleh. sebab kalo tak nanti sakit2 badan. saya tanya ma ok ke tak lepas urut tu. ma kata ok sikit. ye la..baru 1st time urut takkan le terus nak elok kan. nampak beno menipunya. anyway.. nanti nak kene pegi lagi le tu. aarrgghhhh....

sabtu malam tu mama datang tido rumah ma. wah..kepoh dan kecoh le rumah tu. mama tu kalo bersembang non-stop sampai tak layan melayannya. lewat lak dia sampai dekat 1130pm baru tiba. saya malas nak sembang sebab ngantok le konon, tengo tv jap tapi ada lak cerita hantu (ala2 hantu la) cerita indon tajuk kala. not bad. walopon ada unsur2 tipu disitu tapi layankan je la. kesudahannya saya tidor pukul 1am malam tu. aarrgghhh..

ahad takde buat apa, pukul 10am balik rumah sini. melayan nezha pulak. owh..sangat rindu. tapi dia dah bagi hadiah kat saya. dia be uk-uk kat luar bekas tu. geram betol. yang saya ni cadang balik awal tu kononnya nak meloghoh (tidor) rupanya kena kemas tempat uk-uk dia tu. patut pon saya balik tu dia diam je dok kat sofa tak melompat2. saya dah syak dah dah mesti ada sesuatu terjadi ni. nezha tu if dah buat salah dia akan dok diam 1 tempat sampai le kita dah terperasan 'kerja' dia tu and marah2 and polok2 dia then baru dia akan riang semula. chehh..kamu nezha. memang tau ada je nak suruh saya berkemas. orang dah le malassssssss... biasa kan dia akan tunggu kat pintu tu melompat2. hish, hish, hishhh... sayang punya pasal kemas je la sambil bebel2. dah terlansung kemas tempat uk-uk dia tu saya terus kemas apa yang patot. wahh.. kiranya agenda nak tido tu terbatal terus. aarrgghhhh...



agaknya kene beli toilet macam ni baru nezha tak uk-uk kat luar bekasnya.
wahh..over ko ni nezha. (gambar amik kat tenet je ye)


pukul 3pm lepas habis csi baru le tido. hahahhaha.... tak batalkan pose sebab tidor bergerak2 dan terjaga2. hehehhee... pukul 5pm bangun then siap2 nak pergi berbuka. malas nak masak kita makan saja dikedai. membantu peniaga mendapat keuntungan sambil menyumbang kearah ekonomi negara katanya. hahahhahhaa....

No comments: