mari mencari....

Google
 

Wednesday, September 10, 2008

dah ok sikit..

aduhaii... saya sangat sakit perot semalam sampai rasa nak tido dalam toilet tu korang. sakit kow2 gila2 punya la. memula tu ok je, sampai je office rasa macam nak pi toilet, masok je toilet wahh..sakit lain macam korang. then lepas tu terus la..every 1/2 hours masok toilet. rasa nak nangis (memang dah nangis pon). toilet tu pon heran apsal le saya kerap beno jumpa dia. hehehhee... so saya memang dah tak larat sangat coz total up dari pukul 9am to 12pm tu dekat2 7 kali saya membuat lawatan berhemah ke toilet tu. pukul 12.30pm tu saya kuar pi klinik amik ubat dan dapat mc. bukan dapat mc je korang, saya dapat cocok kat montottt... ayoyoyoyoooo... malu tak malu hantam la sebab memang badan dah lembek. dah le doktor lelaki korang. haiyoo.. (tapi nasib baik hensem, hehehe..) woishh, sakit2 pon gatal nih. doktor tu kata cocok je la bagi elok cepat sikit . if lepas cocok still tak elok kene pi hospital. mendengarkan perkataan hospital tu takot le makcik, harus le setuju je kene cocok. sebab memula takmo sebab saya kata saya puasa. doktor cakap takpe.. tak batal. entah la. eh.. batal ke puasa sebab kene cocok?? tapi saya still kuatkan semangat puasa juga sampai ke petang. tak pe la. sementara nak drive sampai ke rumah tu masyaallah..tuhan je yang tau. rasa nak terkujat terkucil dalam kereta. rasa nak je berenti kat mana2 petrol station tapi takot lak mengenangkan apa yang bakal ditemui kat public toilet macam tu. huhuhuu...so tahan le jugak2 sampai ke rumah. mujur tak de apa2 kejadian yang tak diingini berlaku. hehehhee.. kalo tak kene hantar cuci le kereta tu cuci luar dalam. hwuahahhaa...

ni sape yang sakit nih? saya ke nezha? dia lak lelebih over acting nih.


sampai je rumah, nezha pon terkejut sebab saya balik cepat semalam. tak sempat pon nak mengadu kat dia terus lari nih carik toilet. kebabommmm.... fuhh..lega sikit. terus baring melepek. ye la, kata dah puasa, cecairan banyak lak kuar kan, harus le lembik semacam. try to sleep tapi tak mampu. perot sakit. call obek mengadu nasibku yang malang dia lak datang2 bawak kehepsi. wtf!!!!! woih..orang puasa la dia pi beli kehepsi apsal? saya memang takkan makan punya la. bior la berlapar pengsan pon dah ada kat rumah senang cerita.


wah jelir2 lak lidah. tau la saya menumpang tidor kat tilam dia.
huhu..sedihnya



so, tido.. perot dah ok sikit dah. mamat kepochi pon turut menyelit kat saya. pantang saya bergerak dia pon nanti menyelit lagi. saya kata lama2 harus mamat ni masok dalam suar saya kang sebab udah menyerodong je kerjanya. dah tentu2 dok kat rumah dengan keadaan sakit perot ni harus le pakai yang seminimumkan. hehhehee... petang pukul 5pm sakit perot dah ok tapi still rasa tak selesa. montot pon rasa dah kebas2 dah sebab asyik pi toilet je.


nezha baikkan semalam..luv u so much


apa punca sakit perot tu kurang pasti lak saya sebab semua makanan beli kecuali nasi, itu je yang mampu masak kat rumah. beli laok kari daging (maybe ini punca sebab kari) tapi last week pon makan kari daging gak tapi tak sakit perot pon. ada asam pedas ikan pari (ini kot puncanya sebab pedas?), makan samosa (ini kot sebab inti dia macam dah rasa masam2 sikit), pas tu obek beli air keladi (wtf!!) apa punye jenis air le dalam banyak2 air dalam dunia ni kenapa air keladi yang dia berkenan belikan untuk saya. tak sedap lansong, penuh perisa dan pewarna tiruan semata2. cheh, orang dah belikan pon masih nak membebel. hehehe.. may be itu pon penyebabnya.

entah la. so semalam berbuka makan nasik sejemput je tapi saya bantai minum air putih banyak2. ye la dah kata kekurangan air dalam badan. lepas berbuka terus melepek. tak larat sangat2 then tidor. boleh lak obek ajak pi jalan2 ke jalan tar nak tengok2 orang jual2 katanya. huishh...tak kuasa saya de. udah le baru nak elok sakit perot, buatnya tetiba nak terkucil kat sana mana saya nak harong?? huhuhu..tak sanggopppp...

nezha sangat baik semalam. dia tau kot saya tak sihat so dia baik je. melepek ke tepi saya. saya pi toilet pon dia ikut tapi tunggu depan pintu la sampai saya kuar. tak le sampai tengok free show. choiii!!!!! luv u nezha. nanti saya belanja vitamin baru ye. hahahha.. penakot ya rabbi nak makan vitamin mamat tuh. malam tadi potong kuku dia, tu dia.... menggeliat satu alam ni punya degil tahap dewata. lepas potong elok je melepek tepi saya. nampak sangat perangai degil kamukan nezha!!!

hari ni kang entah apa pulak penyakit yang nak datang. mungkin sakit kepala kot sebab tanda2 sakit kepala udah menjelma dari tadi lagi ni. owhh...tidakk... takmo sakit2 lagiiiiiiii....

2 comments:

miszrLina said...

alhamdulilah...dah ok sket perot tu..
cian dia...
nanti buke pose tu minum 100plus yaa..

saya said...

tq miszrlina... nanti saya minum 100plus okeh..