mari mencari....

Google
 

Tuesday, September 2, 2008

entah la...

macam2 dugaan lak melanda bulan ramadhan ni tapi takpe la. mungkin ada hikmahnya yang menanti. so, ramadhan saya yang pertama untuk tahun ini tidka begitu meriah sebab ada incident yang telah berlaku. benci ahhh!!!! selalu je ada peristiwa2 yang mengguris hati dan perasaan.

hari ni boleh tahan bz. biasa la tu. opis ni tak balik awal puasa, so balik macam biasa tak kisah la tapi hari ni saya nak cabut awal. lantak la tak pedulik kalo siamang bising2 nanti saya bahasakan dia. chewahhh... orang puasa2 ni bertambah beriman saya pulak puasa2 ni bertambah bersetan. apa nak buat. keadaan memaksa.

last friday dengan tak disangka2 jumpa stupid car lagi. managed to snap its pic and will post it here. maybe tomorrow since i've dont have enough time to do everything today, plus no mood at all.

saturday was a hectic day and full of emotion. why? never mind la. let it be like what it should be.

sunday, when to PPUM and visit my friend (remember the kecoh one?) deliver tru operation since she's having complication (high blood pressure) but alhamdulillah, she and her little princess is safe now. owhh..her baby is so cute. don't know what to buy for the lil one but i don't want to think about it. ask obek to get anything from jusco and he grabbed a parcel from kiko consisted of baby bag, toiletries, toys and a bottle i think. thinking of a cute newborn skirt and shirt which i saw earlier but obek said ahh no need la. she may grumble about it later cos it was a cheap and non-branded shirt. hey, is baby elle brand is not enough branded to you? hantam la, mmmm... knowing of her taste (she only will have wide smile if you give her anything branded stuffs), we just stick with the baby bag only. ahh... orang dah bagi pon banyak bunyik lak. im not able to hold the baby coz too afraid to touch her. she's 2.29kg, so small yet so cute. so just have a chit chat with her mum and obek have a man talk to her husband. go home at around 3pm++.

early monday, sahur nasik and telor mata saja. enough for me. obek sahur bantal and selimut. sungguh degil. biar lantak sana. lepas subuh sambung tidur until 930am and our lovely sleep was disturbed by obek's staff la said something happened at site. so, he went to site and i went to basuh2 all the things including toto and selimut which was harassed by nezha's souvenir. yeap ladies and gentleman.. he did kencing again on my bed and kena toto and selimut. bagusss2... syabasss2... saya memang suka basuh2 toto selimut nih. ggrrrr....

letih sangat2 sebab kene angkat benda2 tu yang amat le beratnye bila terkena air. ehh.apsal le rajin benokan hantar je la kat dobi. entah la.. semalam terlebih rajin dan terus basuh. kemas2 rumah, basuh2 tempat uk-uk nezha, kemas2 dapor, semua2 la wahhh..semalam saya sangat rajin lepas tu melepek tengok tv. tidor sampai pukul 530pm baru bangun cari makanan kat pasar ramadhan.

ingatkan semalam takle ramai orang since it was the 1st day of puasa. my expectation is everybody is having their mom's home cooking but no way hose'. i was all wrong. by the time i reached that pasar ramadhan everything was finished. licin licau sampai all the peniaga udah kemas2 bungkus the payung sekali. halamak..udah le menggelabah mana nak carik makanan. so tak beliapa pon just beli air 2 bungkus, jagung and teh bunga. on the way back nampak le 1 gerai tepi jalan ni jual2 so singgah. nasib ada jual laok and since dah jerangnasi siap2 kat rumah kira ok la. beli laok kerabu mangga, siput sedut, telur masin sebelah, ikan sambal and cost me rm9.20. hantam la. balik2 rumah dah 720pm dekat sangat dah waktu berbuka. sekali tengok air yang dibeli tadi tu pecah. nasib baik plastik merah dai tu tak pecah gak if not habis le kereta jadi kolam renang. yeayyyy..saya suka sangat2. so, semalam saya minum air berperisa jagung sampur teh bunga. hahahhaa... tensennya otak. bz2 buka2 salin2 laok azan pon bunyik. mamat kepochi tengok saya bz2 tu dai pon nz sekali. lompat2 sana sini dan saya tak tahan sebab dia menyebok saya tuang makanan dia dan letak atas dining table sekali. so makan la kami dengan aman dan makmur. lepas berbuka still rasa lapar. hahahhahaa....

hari ni sangat malas nak bangun pergi kerja. malasssssssssssssssssssssssssssssssssss...

No comments: