mari mencari....

Google
 

Friday, September 12, 2008

hah!! apa??!!




alalallaaaaa...

konon2nya nak bersenang2 hati le hari ni kan, tapi kusangka panas hingga ke petang rupanya hujan panas pulak. ye la, baru je doa2 supaya hari ni cerita selalu rupanya ada perkara udah berlaku.

tadi obek call.. saje je cakap kat saya, "eh, oby, roadtax oby dah mati la.. oby pegi kerja bawak kereta takde roadtax tau. jaga2..kang kene tangkap dengan polisssssss..."

hah!!!!

harus le nangis kan. mana nak ingat benda tu. rupanya roadtax saya dah mati dari 10/09/08 lagi korang. haram tak tau tak teringat lansong. ayoyoyoooo..mula la semua peloh jantan peloh betina peloh kanak2 bagai semua keluar nih. so seperti biasa saya marah obek le sebab tak ingatkan saya. hahahahhaha...


aktiviti berebut remote sedang berlansung


dia kata dia dah tau dah saja je takmo bagitau kat saya sebab nak tengok saya ingat ke tak. saya kata ini kes besar nih buatnya jadi hal tengah jalan apa macam? dia kata roadblock maybe takde la sebab jalan yang saya lalu tu memang jalan jem hari2. kalo ada gak roadblock jawabnya memang bapak polisi tu mengong bin bangang le jawabnya. jalan yang saya guna tu to and fro memang jem hari so memangsaya tak nampak kesalahan memandu laju akan berlaku disepanjang jalan tu. anyhow.. dalam pda marah2 tu saya nangis le sebab ketakutan. ye la. walopon takde roadblock mana le tau kan, malang tak berbau, uk-uk nezha juga yang berbau.

obek kata takyah risau, dia dah amikkan roadtax saya dah siap dah pon. ayoyoyoooo... sangat le terok saya ni. betol la kan. orang insurance tu ada nombor handphone obek untuk inform if insurance dah nak kene renew. surat insurance lak address kat rumah ma. so.. mana le saya nak ingat or terperasan benda2 tu. ma pon takde lak cakap apa2 pasal ada surat untuk saya ke tak.

habis tu saya tanya kat obek sekarang camne? nak balik kang camne? kita ni if dah ada hal harus le ada je halangan2nya tengah jalan kang. tak pernah2 jalan tu ada roadblock, tetiba hari ni le jugak bapak polisi tu nak buat roadblock. tak ke haru menggagau saya menjawabnya nanti. obek kata takpe, dia dah letakkan resit bayaran insuran dengan roadtax kat dalam laci kereta saya. so if bapak polisi tanya tunjuk je resit tu cakap dah amik roadtax cuma belom collect dari kedai insurance tu je. see... sampai obek letak benda2 tu pon saya boleh tak tau. tapi uuwwaaaaa.. saya mana berani nak cakap2 macam tu. cakap2 kat blog ni boleh le berapi2 ngalahkan naga if in real life kecut perot makcik.

lepas saya dah puas marah2 obek semua (obek standard la, if saya membebel dia senyap je) dah lega baru le menyesal then baru terpikir, apa la jadi if obek tak inform. agaknya sampai bila2 tersentak baru tau roadtax dah mati. huhuhu..amat le sedih.

anyhow, alhamdulillah sebab takde apa2 yang berlaku sepanjang 2-3 hari ni just lutut ketaq le nak balik ni kang. puhh kiri puhh kanan..mintak2 selamatttt.

ni salah nezha le ni sebab tak alert saya! ahahahhahaa.. nak jugak tu salahkan orang lain. petang ni balik rumah ma. aarrgghhhh... obek still ada buka puasa dengan sapa ntah malam ni. chehh... saya tak pernah nak ikut. malas la. dah sah2 orang yang eprgi tu orang2 kerja dia wat pe lak saya nak menyelit ikut makan sama. tak syiok la macam tu. kasi chance la jantan sama jantan nak borak. kita pompuan buat hal lain la.


tak pasal2 dipersalahkan..

sebelum ucap selamat byebye (ada le ucapan macam tu?) kita tengok dulu aksi2 nezha malam tadi. hehhehee..

lepak baikkk punya..


hari2 head-banging..adakah nezha berjiwa rock kapak?


ok la, saya harap semua orang akan mendapat weekend yang sangat gembira. gonna miss u all.

4 comments:

Ummibatrisya said...

salam,

ada award dan tag :)

sila jawab :)

izz_izwa said...

haha..seb bek xde pe2...izz prnh kena mcm saya..xprsn roadtax dh mati..mase tu nk g kelas kt utmjb bulan 3 yg lps..smpi jb bru prasan roadtax dh mati.bayangkan dh drive dr kl ke jb..pas tu stay lg jb 1 week..huhu buat bodo je la..tp dlm hati cuak gler..byk2 doa..alhmdlh seb bek xde pe2..hehe

Ayu said...

hehehehe kene wat reminder nih
kang tak pasal2 kene bayar saman.. rugi oooooo nak raya nih

ok happy weekend

saya said...

ummi-award & tag?? okeh2...

izwa-seb baikkkk..kecut perot tau.

ayu-reminder? hehehhe... reminder bergerak ada tu psl la