mari mencari....

Google
 

Thursday, September 18, 2008

harapan yang terbengkalai...

wah, wah, wah... dah kata beriya2 pegi sampai 2 pasar beli bahan2 buat mee udang kesudahanannya... nan ado makcik ooiiii.

balik dari pasar2 tu terus ni siang dan potong apa yang patut tapi tetiba rasa lemahhh sangat2 dan tak berdaya sangat2. pening pon sampai. jangan low blood pressure sudah. sebelom mudarat baik saya baring dulu. so, baring la saya ditemani mamat kepochi-yang-dok-menyelit-celah- keti-saya -menyebok-tak-paham-orang- tengah-pening-dia-pedulik-hapa. (bapak panjang nama ko nezha hari nih!!!)

slow kan tv, on kipas, baring tenang2, baru lega. tapi still ala2 dizzy le pulakkan. so, baring je the whole evening sampai pukul 4pm obek call tanya tengah buat apa so bermulalah adegan drama cum cerekarama minggu ini mengadu domba setiap inci perkara yang telah berlaku pada saya dari A sampai ke ZZZZ bagai. obek standard le dengar je saya ala2 tak sihat tu harus le suruh saya baring tido je. mata lak tak boleh tido sebab macam tak selesa, perasaan bercampor baur. ntah camne la nak explain. so, baring je la sambil garu2 mamat kepochi tu.

dengan keadaan yang macam tu obek suggest buka posa kat luar je la. saya kata nak buka kat mana, apa pon tak buat reservation lagipon dah petang sangat sure dah takde. saya cakap pegi je la beli kat pasar ramadhan beli lebih kurang sudah. obek lak mengada tahap arnab nak gak buka luar. masa tu dah 530pm. so try le call situ sana sini. hahahhahahaha.... 3 tempat call semua dah full. so, call 1 tempat ni kira last call la, if full gak memang kene guna idea saya gak la beli kat pasar ramadhan sudah habis cerita.

call punya call punya call.. nasib baik ada kosong so terus book. saya pon terus siap2 ni. sampai sana dalam pukul 6.30pm, thanks to smooth traffic sebab selangor cuti semalam. jadinya... semalam makan bagai nak pecah perot la kan.


saya buka sini la semalam.. not bad

harga ok, boleh tahan. stil under budget la, kalo dah sampai rm90 tu takmo le saya. makanan ok, boleh telan. macam2 ada. dah tema citarasa ramadhan di perantauan so macam2 la ada.. paling saya suka ada ubi rebus. hehehhee... gila makan sampai kembong. obek kata lorr..byr mahal2 makan ubi rebus.. hahahhaa.. nak wat camne, dah suka. environment pon kira ok la, meja buffet dia buat 2 tempat, luar dan dalam means takde la berebut sangat. ada ala2 gerai2 kecik dikeliling tu menarik. saya yang jakun ni harus le pusing semua geraikan.

lagi best... ada rabbani.. hehhee...terus insaf saya takde dengar alternatif metal dah semalam, nasyid memanjang. by the way, suara depa tu sedap ye, macam real je. not bad, not bad at all. saya nak le amik gambar rabbani tu tengah nyanyi tapi alamak segan gila. so, paksa obek pegi amik. ahhahahhaa...

rabbani tengah cakap2 apa ntah


betol2 depan stage is a group of deaf children, taktau dari mana but cikgu dia akan buat le bahasa isyarat tu semua. time nyanyi pon cikgu dia buat gak bahasa isyarat tu. wahh...

by 645pm tu rabbani tu dah ada atas stage ala2 nyanyi (bukan nyanyi, macam zanji ke hapa lah taktau apa namnya sementara tunggu azan tu), then that rabbani guy azan mahgrib. wahh..sungguh seronok dengar azan in real sebab sebelom ni just dengar kat tv je tau (except if balik rumah ma sebab surau dekat). lepas buka lebih kurang, the group went to perform maghrib (tapi saya terus melantak), sementara kumpulan rabbani tu gi sembahyang le kot, ada lak ceramah agama dari sapa saya taktau le, tapi ala2 menarik je dengar. wahh... not bad, pendekatan baru ye. ke saya aje yang jakun sebab tak pernah buka kat hotel? ntah2 memang trend macam tu kot sekarang. huhuhuuuuu...

ada gak ucapan happy birithday. wahh... best tau. nanti rabbani tu sebut la sapa2 punya birthday tu then nyanyikan the famous happy birthday song in different language. ada, melayu, omputeh and surprisingly in arabic!!! hehehe... 1st time dengar lagu birthday dinyanyikan dalam bahasa arab. syiok juga ye.

pas tu ada lagi.. (wahh..panjang report lak hari nih), kat belah luar (lobby) ada jual2 gak. ada jual tudung mengerlip2, ada jual product from rabbani, ada jual songket which is saya takot mau dekat takot nak tengok harganya, ada jual macam aksesori and even ada jual streamyx combo!!! hehehhehehee...


table jual product rabbani..ada kopi, spirulina dan macam2 lagi la


ni yang jual songket2 tu..


ni jual tudung mengerlip2

sorry la gambar tak berapa clear. dah kata saya ni penakot nak snap pic, tapi sambil jalan tu snap gak. hehehhee.. tak berani le nak amik gambar betol2 takot kang kene tegor ke apa. huhuhu... apa la saya ni kan.

owh... sambil didendangkan dengan pelbagai lagu sepanjang waktu makan tu, ada gak buat cabutan nombor meja bertuah. tapi malangnya saya tak dapat. sangat bengang tau. mana tak bengang, boleh kata meja tepi kiri kanan saya memang tapi saya tak menang. huuwaaaa..sangat sedih ok. walopon hadiahnya just notebook dari hotel tu tapi nak le jugak. hehhee... sebab-musabab utama nak memang is nak salam dan tengok dekat2 that rabbani group members as they are the gift presenter. hehhehee.... sangat gatal okehhh..

obek kata takpe la, maybe takde rezeki. bila dia tengok saya dah ceria muka cerah je dia kata, aik dah baik ke? tadi bukan main monyok muka. eeeeeeee..dia tu suka spoil the mood tau, tapi takpe sebab masa tu saya dah kenyang gila so tak le meroyan tak tentu hala. hahahaa...

ada gak tragedi semalam time dok berator amik grilled lamb, biasa la, dah tau lamb tu orang tu masak sikit2 so que line adalah panjang. kita ni berator la, sampai masa orang tu boh the cooked lamb in the tray, ada makcik (makcik lagiiiiii) ni boleh pi hambek semua lamb tu!! wahh..kami yang kat belakang2 ni tercengang bangang je menengokkan dia sampai orang yang potong2 lamb tu pon terkedu. banyak tau tak almost full plate tu. i mean, tinggalkan la untuk orang belakang sikit. sesama nak merasa, sikit-sikit sorang apa salahnya. tau la buffet style tapi tak bermaksud kita boleh amik sampai banyak2 sangat. saya malas nak tunggu lagi sebab dah 2 kali berator tak dapat, saya just potong que mintak excuse kat orang2 depan tu, amik la the cebisan2 lamb dalam 3 cebis then blah. tak kuasa la, jadi la dapat merasa sikit dah le jangan tak kempunan. mmm... again, attitude menjadi issue disini. seramai2 manusia dalam dining hall tu elok je perangai orang lain. huhuhu... takpe la, malas nak cakap banyak. so, walopon ada sikit tragedy, kesimpulannya, everything was happy ending yesterday....

No comments: