mari mencari....

Google
 

Tuesday, September 16, 2008

layan je laaaa.....

huwahhahahaa....bukan apa, kot2 ada antara korangyang ala2 terkojut-kujat lak kan bila mendengar lagu2 hard macam tu. takde la, saya sebenarnya amat2 le suka beno lagu2 macam tu. (ini kisah zaman muda2 dulu la nih). dedolu, saya memang layan je lagu2 macam ni. kranya alernative metal la kan. ala2 ganaz gitu. lagu2 ballad ni memang tolak tepi la. sejak dah tua2 ni je baru le berjinak2 dengan lagu2 slow ni tapi sesekali layan balik kepala lama tu wahh... berapi korang..

dulu2 tu kira saya memang minat maut la, macam deftones, korn ( i lap u bebeh), nine inch nails, south garden, system of down (i lap u too), faith no more, eeee.. banyak lagi lah. haiyooo... memang gila la. kalo linkin park or evenascene tu kiraa dah tak berapa hard le kot. sebab lirik still ada sikit2 sopan le kan. hari tu dok le gila kata system of down nak datang malaysia. kalo tak masok malaysia pon, if perform kat singapore pon sanggop nih nak pegi tengok. obek kata lupakan la hajat tu.. gila apa kerajaan malaysia nak bagi system of down masok sini. ahhahahaa.... disebabkan itu, saya berazam untuk memenangi kerusi parlimen yang seterusnya akan membolehkan saya merebut jawatan menteri penerangan supaya group2 alternative metal ini akan dibawa masok. hahahhahhaa..

tapi, walaupoun saya suka muzik2 macam tu tapi idak le pulak saya berdressing or bermekap bagai nak rak ikut trend tu kan. still bersifat wanita melayu terakhir (hwuahahhaaa), still tau adap sopan, still mengaji (setahun sekali, hehehe) stil sembahyang walopon tak cukup 5 kali sehari. saya dressing biasa2 je, jeans, t-shirt, tak le nak dressing ikut tema sangat. tak kuasa ngabihkan duit nak beli aksesori macam tu. means, tak semestinya orang2 yang suka muzik2 keras ni perangai macam monyet. ada gak yang baik2 belaka contohnya saya, saya dan saya!! hahahhahaa....

dulu zaman2 takde duit (zaman hu-ha, hu-ha, zaman enjoy tak hingat dunia) sanggop nih kumpul2 duit belanja supaya dapat beli kaset or cd. zaman tu mahal ko... tapi sejak udah mengenal cd cerom (cetak-rompak) mmm... apa lagi, kita pulun saja la. lagipon saya ingat zaman2 awal intenet dulu tu bukan semua orang ada kesempatan nak surf intenet. cyber-cafe pon tak le banyak sangat and ala2 mahal gitu. tapi hantam saja la. sekarang lagi la senang, download saja. habis cerita.

masa muda2 dulu tu memang la, sedikit sebanyak mempengaruhi gak la hidup kan. dah sah2 saya ni jenis baran, dengar lak lagu2 macam tu lirik yang die! die! kill! kill! ni haiyoooo.... masa tu jiwa ada sikit memberontak la. dah kata muda remaja, dah tentu la jiwa memberontak je, disogok lak dengan persektiaran yang macam tu. mujur saya tak terlajak jauh. owhhh.. ini bukan entry insaf ye, jangan terbabas. ma memang tak berkenan lansong saya suka lagu2 macam tu. tapi adakah patut suruh saya dengar lagu m. daud kilau?? owh noooooo.. tapi sekrang ok dah... sekarang lagu2 slow evergreen tu la yang saya dengar, means------ saya sudah TUA.

dulu kira zaman anti-lelaki la. kalau kenal bercouple2 pon agendanya tak lebih dari menyusahkan orang tu or mengenakan dia je. hahahha... tapi, sejak kenal obek saya dah banyak berubah. almost 60% berubah ni. kawan2 zaman gelap tu dah slow la dan kebanyakkannya dah lost contact. kalo contact pon mana2 yang dah insaf macam saya ni la. mana yang still hard core tu tak contact dah. perangai pon dah banyak berubah, sudah ada sikit rasa kesabaran dalam diri. mmm... kiranya obek banyak mengubah cara hidop saya. thank you. chewahhhh... nak romantika la pulak takde maknanya. blah la woiii....

sampai sekarang saya still layan2 gak lagu2 macam ni. ye la, tak boleh nak berubah dalam sekelip mata, semuanya mengambil masa yang lama asalkan ada niat nak berubah tu sebab rasanya kurang manis le pulak if saya still mcam dulu2. hidop kene ada perubahan, tak banyak, sikit kene gak berubah. tapi pada saya tak salah if kita suka genre yang macam tu asalkan tau batasan. harapan saya agar nezha dapat meneruskan perjuangan saya. fullamakkkkk..... gila jangan cakap kan ke nezha selalu head-banging kat rumah tu.

owhh... kalaulah boleh muda lagi sekali........................

4 comments:

debikdebuk said...

..

aku masih ingat lagi revolusi kaset n cd nih..

..

Nurmala said...

wak!!!
buka blog lain kua lagu raya jerk..sekali sini hardcore daaa..

eedany said...

wah... sini ada lagu hardcore ooo.

kalau lah kita ada kuasa ulangi masa dulu2 kan best kan?

saya said...

debik...seronokkan..

mala-hehehhe...asyik lagu raya je lemauuuu

eedany-hidop 1000 tahun pon takkan boleh berulang yg lalu..