mari mencari....

Google
 

Friday, September 26, 2008

macam nak pecah...

wahwahwah.....

semua orang tengah excited betol ni nak raya. ada yang dah bercuti, ada yang monday terus cuti seminggu. hehehe... saya start monday la. syiok pon ada, tak syiok pon ada. syiok sebab dah tentu la nak raya. yang tak syiok kang saya je yang jadi mangsa kat rumah tu. nak tonggang ke, nak langgang ke, nak ke depan ke, ke belakang ke, nak masak ke (masak?? masak la, saya sorang je dengan ma sapa lagi nak masak rendang ketupat lontong yang seberandah tu), nak potong2 ke, nak kemas rumah ke semua sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! ma pulak kalo raya je harus nak masak itu ini memenuhi kehendak tekak orang2 tu je yang 'order saja pasti siap'. seboleh2nya nak memenuhi setiap permintaan orang2 tu. orang2 tu plak kang pagi raya baru nak nampak batang hidong yang kemek tuh. pas tu berkira beno. nak basoh pinggan pon lari2 buat2 bz. mangkok la korang!!! baik tak payah balik. balik pon nyusahkan je. ggrrrr... hahahahhaha... benci aahh..tiap tahun pon macam ni. takde chance lansong nak beromantik2 a day before raya. kecoh belaka. penat.

owh..malam raya ni dengarnya ada group akan datang bertakbir. seronoknya. itu je la hiburan yang ada pon. penant tunggu giliran orang tu sampai rumah ma sebab rumah ma kira lorong belakang. hehheehhee.. biasanya by 11pm orang takbir tu sampai la. tapi yang bagusnya ala2 kira rumah2 last la rumah ma so they all will relax, have a time for some chit chat and eat more sebab dah kata rumah last kan. kalo jadi rumah first or yang tengah2 orang2 tu nak cepat so minum ala kadar je. ye la, nak kejar masa.

opss.. lari tajuk cerita lak. sebenarnya nak cerita la.. kira semalam tu jadi 'HARI INI DALAM SEJARAH' la sebabnya.. sejak berkurun saya bekerja, baru semalam la obek tu menghantar saya ke office.wahh... suka betol saya baru le merasa dok sebelah time pepagi pegi kerja tu kan. syiok gak ye. obek lak, haa..baru la tau jem ke tak jem camne saya rasa selama ni. tapi tak syiok la sebab semalam tak jem maybe sebab ramai yang dah balik kampong so dia punya comment ialah "mana ada jem.. elok je jalan ni, oby je selalu kepoh2 cakap jem". aarrgghhhhh!!!! benci aahhhh!!! susah cakap dengan orang tak paham nih. (opss... ada sedikit emo disitu ye).

time orang nak tunjuk jem jalan tak jem pulak, cheitt..

anyway, semalam berbuka kat luar. memula nk pergi kedai ayam golek bakar guna kayu api dan tanpa kolesterol (kalo ikut bunyi iklannya la kan) pak cik kenny, mwuahahhaha... KRR le tuh. sekali sampai org tu kata dah full sebab kene buat reservation le dulu. pulakk.. idak le makcik tau nak makan kat KRR kene reserve dulu. bukan ke kedai tu jenis walk-in je?? mmm...malas nak pikir2 tengok kedai sushi je yang available. itu pon ramai orang gak but still have place la. haa..yang ni takyah reserve2 de.. masok, duduk, order, makan.

makan dan makan dan makan sampai nak pecah perot. nak bangun pon macam melentik badan aduhai, sakitnya perot. walopon saya sakit mulut tapi dah nak okey sikit dah, dah boleh makan dah. tapi kena hati2 supaya tak sakit balik. mengikut ramalan bacaan mangkok putih wal-jamaah saya tu sakit mulut dijangka akan sembuh sepenuhnya menjelang hari raya so harapan untuk melantak ketupan rendang dengan lahapnya bakal berjaya!!!

lepas makan pusing2 kejap. obek kata beli la apa2 kata nak shopping. wahh..saya pon excited la. tapi pikir2 apa la sangat yang nak dibeli tu ha?? tiap2 bulan pon beli baju gak, tiap2 bulan pon beli kasut gak, so takde yang specialnya. saya tengok2 gak kasut kot2 ada yang berkenan, mmm... tengah pilih2 tu obek datang hulur troley. wahh..ini perli ke apa nih?? benci tau. dia kata senang kang nak isi barang apa2. seperti biasa, dia suruh saya pilih apa yang saya nak pusing2 le sendiri dia pegi le memana yang dia suka. nak bayar kang call dia. standard.. apa korang ingat saya nak bayar sendiri. huhuhu... assalamualaikum.

so, pilih punya pilih punya pilih takde yang bekenan. sebesar2 shopping complex tu takde yang menarik pada mata saya. ada takde saya beli kasut loafer 1 buat pakai2 jalan, t-shirt 1, blause 1. hahahhahaha.... jimatkan saya. jimat2 pon kopak gak le obek. hahahhaa... obek kata raya pakai baju t-shirt ke? hantam la.. takde mood tengok baju2 tu semua. baju kurung dah ada beli hari tu ada lagi 2 belom pakai so consider baju raya je la tu, senang. dalam pada tu baru le saya terpikir2. yang saya dok meroyan tak pegi shopping lagi tu apsal la kan? walhal takde apa pon. belikan baju untuk budak2 kecik anak2 ibu je la.

balik dari shopping2 tu pegi farmasi beli susu untuk opah. mmm..opah saya kan sakit so dia minum susu khas untuk orang2 sakit tu le enercal plus. aaa.. sesapa ada sedara2 yang sakit tu disarankan minum susu tu la. recommended by doktor. itu memang untuk orang2 tua yang tak larat, orang2 yang sakit, elok la minum susu tu. hishh..bukan free promote ye, sebab susu tu ada la bagi tenaga sikit. tapi kot2 susu biasa pon ok gak kot. entah la.

so, itu je la cerita untuk petang merangkap malam semalam. no pics la. takkan beli t-shirt selai pon nak tunjuk gambar kot. tak kuasa la saya.



boh gambor mamat kepochi ni lagi bagus kan. melepek je mengalahkan orang puasa. walhal 15minit sekali ke dapor makan. diet sikit nezha, kang besor beno kang payah nak dokong. kamu tu hari2 nak mintak dokong sakit tau tak tangan saya.

3 comments:

intanjameel said...

Selamat hari raya tuan punya blog...
Berhati2 dijalan raya. Semoga sejahtera sentiasa

miszrLina said...

hik2...
selamat hari raye dik...
mkn ketupat wit nezha tu ingat la akak..

saya said...

selamat hari raya semua...