mari mencari....

Google
 

Thursday, September 25, 2008

makan apa...

huhuhu...semalam dah kata sakit mulut, hati pun sakit jugak. sape yang buat? obek yang buat. benci aahhhh... aktiviti2 menyakitkan hati ni memang tak suka tau. tapi kalo baik je selalu pon tak syok pulak, tak adventure. haa..nam beno adventure hambek ko... baru nak melalak2. hahahha... hish.. takde la melalak2, cuma membebel2 je la (tak padan dengan sakit mulut tu).

anyway, lupakn kisah2 yang tak best tu. semalam buka sorang la. balik pegi beli yong tau fu tu lagi sebab rasa macam sedap le pulak dan tak puas makan hari yangs ebelumnya tu. malam tadi gamble le nak makan jugak biar la melalak melolong sakit pon hentam jugak. then beli sate. hehhee.. beli sampai 10 cucuk macam le habis. dah tu camne, tak sampai hati lak nak mintak sate 3 cucuk kat pakcik jual tu kang dai kata tak balik modal plastik lagi kuah lagi. haihh... amikje la 10. habis tak habis belakang cerita.

so, berbuka la saya dengan linangan air mata. chewahh..bukan linangan kesedihan, tapi linangan kepedihan mulut. nak wat camne. makan sesuap berenti-berenti. sampai pukul 9pm baru siap berbuka melampau gila. ye la, kene la makan slow2 tak boleh gelojoh, itu tu pon bagai nak rak menyumbat dalam mulut. anyway, kenyang jugak, alhamdulillah tapi as usual semua tak habis le. sate tu betol2 secucuk je saya makan, lagi secucuk bagi nezha. membazir betol. tak beli nak rasa, dah beli membazir pula.

eh..pepagi dah cerita makanan pulak. raya lagi 5 hari. pegi jalan2 tengok blog orang semua beriya nih cat2 rumah. hehehe.. sure meriah. saya sempoi je la. tak de buat apa pon.

tahun ni maybe tak balik kg sebab opah ada dok rumah ma. so menunggu je la anak cucu dia yang lain tu datang. tu yang nak tengok tu, datang ke tak. ada tak ada pon saya ingat 2-3 je yang datang. yang lain leborrrrrrrrrrrr.. tapi cuba ko cakap suruh datang sebab opah nak bagi wasiat, merangkak meniarap pon ko datang kan?? memang *&(^%$%*&)*)%&$$ korang ni tau. orang tua tu terlantar ada korang nak datang melawat? ada korang nak hulur barang 10 hengget buat beli susu dia? ada korang nak call tanya khabar? harammmmmmmmmmmmm. puihhh...pepagi dah ngumpat orang. lantak la.

eh, lari tajuk pulak. hahahahha....

No comments: