mari mencari....

Google
 

Monday, September 8, 2008

makan sampai kenyang...

dah kata tadi semalam saya dan obek buka puasa kat luar. memula ingat nak pegi pasar ramadhan je cari makanan dan masak nasi kat rumah tapi tetiba angin sengal melanda so kita makan kat luar je la senang (alasan : penat kemas tempat uk-uk nezha la tu kononnn). anyway... belom decide nak buka kat mana just drive around dulu. tetiba tingat le nak buka kat tupai2 tu. harga affordable dan makanan pon ok je. selalu saya makan kat sana. so, try to call them to check if we must call for reservation 1st or just walk in. you know what, yesterday adalah hari promotion because they will increase the buffet price as of today!!! wah..kami pon apa lagi merempit le ke sana. nasib jalan tak jem so sampai sana by 630pm terus masok cari tempat sambil borak2 dulu.

cuaca cerah, hari pon still siang lagi, persekitaran kira ok2 je la so sesambil borak2 tu saya ada le terdengar bunyi macam bunyi hon kereta. ponn..ponn.. (wah gitu gayanya bunyik tu!!) ingat kan bunyik orang hon2 sebab nak parking ke apa ke kan. sekali saya bapak terkejut tetiba je muncul peacock kat tepi saya tu. dah le saya dok table tepi, beranda tu bercorak jarang2. aaaa..takotnya. at the 1st time memang saya terkejut sangat2 tau tak macam nak meloncat. so, ada la 1 family ni ada ramai kanak2 so kanak2 tu suka benor dok panggil2 peacock tu. so cute.


ni le peacock tu..lawakan...

obek suruh saya amik pic peacock tu tapi saya bapak penakot korang.... buatnya peacock tu terkejut dek kene flash camera terus melompat kat saya sebab memang dekat sangat dengan saya tak ke naya jawabnya. ya ampunnn...

pics tu obek yang snap. saya tak berani. bek suruh saya macam mengerengkan badan so he will have a chance to snap my pic dengan berlatar belakangkan that peacock tapi saya takmo.. takot.. saya rasa macam peacock tu dekat beno dan dah nak terpatuk je belakang saya if saya mengereng (wahh..bapak kuat imaginasi saya).

obek kata takdenya. burung tu dah biasa tengok manusia dia tak takot, kita ni je yang jakun tak pernah tengok peacock tu. hahahhah... ye jugak kot. ada logik gak disitu. for sure dah sah2 peacock tu hari2 tengok orang makan kat sana. kita ni if tak pegi zoo memang takkan le jwbnya menengok peacock. hantam la..janji jangan patuk saya udah. so, ramai le orang2 pergi ke tepi beranda tu utk tgkp gambar peacock tu. peacock tu pon ala2 pandai posing korang..cuma dia tak kembangkan je ekor dia. budak2 kecik jgn ckp la. riuh suka. wahh..everybody was so happy at that time.

peacock cute yang pandai posing. hehhee..

so, tiba la waktu berbuka. seperti biasa rakyat malaysia akan berebut2 di meja buffet untuk mengambil makanan (kes takot makanan tu habis kot). saya tak amik nasi dulu sebab terlalu ramai orang, so saya amik air, buah dan kuih dulu la. sat2 lagi orang tengah makan kang baru le saya bangun lagi amik nasi pula so kurang sikit sesaknya. makanan was ok. so boleh pegi lagi sebab saya rasa harga macam tu kira boleh makan lagi la. kalo yang dah sampai rm70/80/90/100 (wtf!! buffet rm100??) tu takmo la. rugi je. banyak mana beno perot boleh diisi. rugi je membazir. itu pon semalam makan sampai macam nak pecah perot kenyang gila.

balik rumah pukul 9pm. perot sakit sebab kenyang sangat. padan le muka sebab biasa buka sikit2 je kan. so, sapu minyak angin, tuam2 semua bagi lega terus tidorrr...

disebabkan perot tak selesa so tidor pon tak selesa la terganggu2 terjaga. tengah sedap2 tido tu mamat kepochi lak datang gigit2 kepala saya. saya angkat tangan tapi malangnya tertolak kepala dia so terkena / terhantuk kat kepala katil. gedegug!! bunyinya. wahh... mengiaw le dia dan terus saya meloncat bangun usap2 kepala dia. hehehhe..sorry nezha saya tak sengaja tertolak kepala. hehehhee.. tu la.. biasa dok tepi malam tadi pi naik bantal sapa suruh tu le jadinya. so, dah polok2 pujuk2 dia pon dah ok tak de la buat muka lagi saya pon sambung tidor sampai pukul 4am jam bunyi suruh bangun sahur.


muka merajuk sedih le kan kepala terhantuk kat katil hehhehe...sorry sayang.


punya le malas nak bangun sahur. tapi paksa gak diri bangun. nak makan, makanan takde. so makan biskut sekeping dengan air suam dah. hahahha...itu bukan jimat, itu pemalas namanya. hantam la janji sahur udah.

3 comments:

.. faizuRa .. said...
This comment has been removed by the author.
.. faizuRa .. said...

ai..10s coz wish luck 4 my test..:-)

member sy tu mmg pandai msak pun..hehe

byk nye awk dpt award..kasi ler sy 1..:D

i link ur blog k..^_*

saya said...

faizura... nanti saya ksi award blogger pandai masak ye. hehehe