mari mencari....

Google
 

Friday, September 19, 2008

nezha main dart...



nezha teror main dart korang.. hahahahha... acah mak enon. mana le dia reti nak baling2 sampai tercacak kat dart board tu. itu menipu bosar namanya tu.. dia just main dart tu yang saya buat ala2 terjatuh la. dia suka sangat. if nampak je saya pegang dart tu ala2 aim nak baling, dia la dulu yang berlari. tinggal segala apa yang dia tengah buat at the time. suka sangat dia. kalo nak panggil dia, ha... amik je dart tu gesek2 bagi ada bunyi nanti dia terjah datang le. so, kalo main dart nanti saya baling slow2 la so dart tu akan jatuh dan tak lekat kat dart board. bila dart tu jatuh dia pon mula la main2, gigit2 kadang sampai gigit bawak lari. ntah apa la yang dia suka sangat dengan dart tu saya pon heran tapi layankan je la.

tu tgh excited tu nak main dgn dart yg jatuh.


yeahh.. gigit2 bawak lari


see, dah ada 2 dart dia amik bawak pergi

lagi satu nezha ni suka beno if main nyorok2 dan kejar2. itu je la kerja saya memalam main nyorok2 belakang sofa nanti dia cari la then saya pon lari le keliling rumah sampai ke dapor. wahh... seronok korang.. kira exercise jugak le kan sebab nak kata pegi gym memang takkannye la, tak pernah umor pijak gym. takat nak kuar2 peloh tu kat rumah pon boleh rasanya. ok apa main kejar2 dalam rumah, menyihatkan badan dan mengeratkan kasih sayang gitu. hehehhehee...

if dah penat2 main nanti 2-2 (saya dan nezha le tu) minum2 dulu, then melepak le tengok tv. kalo dia tak penat nanti dia buat le apa yang dia suka, biasanya menyepahkan barang2 or panjat2 mana yang dia berkenan. ggrrr... penat tau kemas tapi takpe, kata tadi kemas2 boleh kuarkan peloh.

malam2 if saya mood baik saya akan buka pintu la, bagi dia tengok luar dan kena angin luar. asyik dok terperok je dalam rumah stress lak dia tu. bila dah buka pintu tu anti makjan pon datang bertandang le kan. nanti satu hari if saya berkesempatan saya snap gambar makjan tu. makjan tu ala2 penakot sikit, kalo nampak orangdia cabut cepat. kalo saya free bawak dia pegi jenjalan la, nama je jenjalan walhal naik kereta. kira ok la tu, dapat tengok lampu2 kat luar, menarik apa.

petang ni balik rumah ma. tadi tanya ma masak apa, ma kata masak ayam masak merah. kira ok la tu walopon saya ni kalo ayam kureng sikit. saya lebih prefer seafood, tak kira la ikan kembong ke ikan masin ke, janji seafood la. tapi orang kata jangan makan seafood banyak sangat nanti kena sakit gout, ye ke? takot le pulak kan kalo macam tu.

esok sure bz. ma tu pantang saya balik harus ada je plannya. plan jangka panjang lak tu sampai next week punya hal pon dia boleh plan dah hari ni. ayoyoyoyooooo... kadang letih gak melayan tapi nak wat camne... layan je la.

ok la, have a nice weekend to all of you... luv u.

3 comments:

~Cinta Milo Ais~ said...

seronoknya dapat main-main dgn kucing ya..saya suka tengok je hehe

saya said...

hehehhe..itu je pon mainan yg ada..kucing pon kucing laa..

Nurmala said...

hehe..
pandainya dia main..comel lak tu..gebu