mari mencari....

Google
 

Monday, September 8, 2008

nezha punya perangai...

mamat kepochi ni kan, ada je telatah dia ni yang membuatkan kadang2 saya naik hangin, naik hangit tapi kadang seronok pulak tengok perangai dia tu. kali ni dia ada kesukaan baru.. ya tuan2 dan puan2, adik2, makcik2 pakcik2 sekelian. sekarang dia suka apa?? suka menempek duduk atas laptop saya...

geram sangat la dengan dia tu. dia tu bukannya reti paham bahasa kita syoh-syoh kan dia. menehennn je dia dikentutkan je saya. dia tu kalo kita kata jangan, don't, toksah.. lagi la dia buat perangai dia (eh, macam baby2 kecik kan lagi kata jangan lagi dia nak buat). kadang terus baring melambak atas laptop tu.


yes! yes! akhirnya berjaya juga ku conquer port baru nih.


sekarang ni pantang dia tengok saya kuarkan laptop, harus menempel tepi saya and if kita tak alihkan dia, makin lama makin dekat sudahnya dok atas laptop tu. kalo laptop tu tertutup takpe lagi ada ampon maaf ini kita tengah dok guna pon dia akan landing baikkk punya atas keyboard tu. hehehhee.. hari tu obek dah kene, on laptop buat koje, pegi toilet so let the laptop alone with nezha. haa..amik ko... sekali kuar toilet report udah jadi bahasa german. macam2 karektor udah kuar. nasib udah save before gi toilet kalo tak masakkkkkk....

ni malam tadi pon, saya on laptop kejap sebab nak save benda so transfer masok situ kejap. wahh.. bercekau ni dengan saya dok berebut sebab nak dok atas laptop tu. so saya cepat2 buat kerja then biar kan ke dia. wahh..manyak syiok lor duduk atas itu laptop..


tengok buat muka menehen je saya suruh pergi. lagi dia lepak baikk punya.


saya bukan apa, risau je takpe ke dia dok atas tu. hei nezha, kamu tu udah le mok-mok kang terkoyak rabak pecah lak laptop saya tuuuu.. huhuhu...mana nak carik ganti. walopon laptop tu cuma cap kapak punya je bukan le yang macam sony apa ke namanya tuh ada (ada saya tengok kat asterok 1 mamat ni promote laptop yang tahan lasak punya curah air, jatuh terhempas pon ok lagi.) tapi kalo udah pecah mana nak cekau ganti. haaa..jawab! jawabb!!!

tapi sayang punya pasal, bagi dia dok situ kejap je la, kot tak kang majuk mamat kepochi nih. ntah le apa yang best sangat dok kat atas tu, panas ada le saya rasa. kot2 dia pon nak belajar main tenet kott.. wahh nezha.. gatal kamu ye.


lepas makan terus lari panjat katil. baguskan?? ggrrrr....


hehhehee.. kan hari tu saya ada cerita kot ada la 1 kucing luar ni selalu dok nak ngorat nezha. kucing betina ada baby. saya panggil kucing mak jan. hehhehee.. si mak jan ni memang tiap2 petang time dia ronda2 dia akan singgah kat rumah saya.. tapi kat luar pagar je la dia tak berani masok. so saya belikan sikit makanan kucing (yang murah2 punya dah le...) bagi letak kat tepi pagar tu so sekarang lagi le rajin dia datang bertandang kat situ. nezha pon menggatal menggelitis le kat pintu tu mengorat. hahahhahaha.. lawak sangat kalo tengok pertemuan diaorang ni. tapi saya tak pelawa pon mak jan tu masok rumah. takot la. dia ada tuannya rasanya sebab badan dia macam bersih je. takpela..kawan2 dari luar je cukup la ye nezha.

takpe la..sayang punya pasal layan kan je la.. luv u nezha.

5 comments:

cendawanintim said...

eiiiiiiiiiiii...geramnyer tengok nezha...

time dia gesel2 datang kat kita tu yang tak tahan kan..

nezha mesti nak tengok dia lam laptop tu..

Aleeya said...

comelnye tuching dia...cantek bulunya ehhh

~Cinta Milo Ais~ said...

rasanya nezha tu nak update dia punya blog la..tak pun nak bukak friendster hehe

saya said...

wah3x... semua nyokong nezha buli laptop saya ye. takpe nanti saya beli laptop utk kanak2 bagi kat dia..ada bunyik2 lagu sket. hehehe.. thanks u all..

eedany said...

seronoknya boleh bela kucing...

emak still x kasih saya bela kucing lagi! huhuhu...

cutenya meow! nak touch tang hidung tu!

:)