mari mencari....

Google
 

Wednesday, September 10, 2008

peneman saya...


ini lah dianya peneman saya kala sunyi, sedih, gembira, marah, takot, naik hangin, benci, merajok dan macam2 situasi lagi.kalo dia ni takde..huhuhu...nangis la saya. bukan nangis lagi, pengsan pon harus nih.


si comot. ehh..mana ada comot.. handsome la. hehehhe


semalam kan saya terbaring je melepek sebab sakit perot, dia pon ikut je mana saya pergi. siap polok2 saya (eh..nasib baik wangi mamat ni kalo tak harus pengsan). semalam dia pon makan sikit je macam tak selera sangat. apsal ntah, saya risau nih. kot2 dia sakit ke apa ke kan. tapi tengok uk-uk dia ok, tak cair, macam biasa je so saya assume dia tak sakit. maybe dia pon takde mood kot. tapi belah malam dah ok dah dia tu melompat2 kemas meja saya. habis ditariknya alas coffee table tu berterabor la barang2 atas tu. biarkan.


ni marah sebab saya snap pic dia time dia tgh nk tido.. kene flash.


disebabkan nezha baik..nanti raya saya beli baju raya untuk nezha ye. hehehhee... ada gak beli baju2 yang jual kat pet shop tu tapi pakaikan kejap je sebab takot dia panas. dia tu dah le bulu tebal kan menyeksa dia je wat pe. pakai kejap2 je untuk melawa. hehehe.. kalau pegi klinik nanti doktor panggil, 'hai handsome boy..' wahhh....terus menggelitis menggedik dia korang jangan taktau. hari tu dia demam bawak gi klinik kene amik temperature ikut montot hahaha..baru tau, dari diam terbaring tu terus mengiaw2 nih. nasib baik demam tak lama.


macam2 gaya tidor.


dia ni kadang2 macam paham je apa saya cakap dengan dia tapi kadang buat menehen je. hari tu saya tengah menggoreng2 la kat dapor, dia standard le nak mengekor je saya 24jam. saya suruh dia dok depan sebab takot kene percik minyak wahh... terus buat muka kesian ni korang. habis camno? tu pasal la saya goreng apa2 selalu hangit sebab kene melayan dia dulu (alasan, alasannn). anyway, sekarang if saya kat dapor nak suruh dia pergi dok depan dia dah paham dah. cakap je pi dok depan kang kene minyak, so dia tau dah. dia buat inspection kejap je then pegi depan tengok tv.


ni gaya2 head-banging ye sampai terjelir2 lidah. ganaz habis le tu konon


lagi satu dia ni if saya kuar malam, kalo urusan sekejap saya bawak dia macam just nak pegi tapau makanan ke, if urusan lama saya tinggalkan dia la tapi siap2 on tv, makanan kasi penuh2 kat bowl dia, air kasi penuh, kipas on semua la. baru la. kalo tak nanti sian dia dok rumah sensorang. dia tu kaki berjalan. pantang saya start kereta dia dulu yang melompat. favorite port dia mana? dok depan korang.. nanti boleh berdiri2 kat depan tu sambil muka boh kat tempat aircond tu. kemain lagik. bukan reti dok diam dalam kereta.

eh..saya ni cerita pasal dia lakkan. takpe la.. dia kan sebahagian dari hidup saya. luv u so much nezha.

blur2 la kan baru bangun pagi. itu sapu tangan tu dia punya kerja.
ntah mana dia dapat tau2 dah ada je kat situ.


malam tadi saya tidor lena sebab siangnya kan penat badan kuar masok toilet, tetiba saya tersedar bunyi gruu..gruu.. ingatkan apa rupanya mamat kepochi kat sebelah. wahh..so cute tengok dia tidor lena mengimpit kat sebelah saya. biasa dia akan tidor atas tv depan saya tu tapi malam tadi pandai lak tido tepi saya. owhh..agaknya dia tau kot saya tak berapa sihat dan dia pon nak tumpang katil saya. ehh..dia tu kedekot jangan taktau. kalao saya baring kat tilam dia nanti dia ala2 garu2 suruh saya pergi. chehhh.. tau la tilam dia sedap (sebab tu saya selalu dengki baring kat tilam dia). sudah la nezha..jangan le kedekut benor. kamu kencing tilam tu saya yang cuci tauuuu....


owh..my cute little baby.. luv u so much


tapi susah hati tu time if nak pegi holiday or kuar berhari2. tensen nak pikir nak letak dia kat mana. letak kat pet hotel tu pon dia stress tau. every time hantar sana nanti bulu dia gugur2. tu maknanya dia stress la tu. ye la kan, dok terkurung je dalam sangkar tak boleh kuar jalan2. kalau kat rumah senang banyak dia. suka hati dia nak pegi ceruk mana pon dalam rumah tu. haa.... itu le pulak masalahnya. sekarang dah ada port baru, rumah pakcik obek tapi risau la sebab sana kucing2 pakcik tu ala2 ganaz gitu, takot kene buli je nezha ni dia tu dah le manja semacam je. sementara ni belom pernah try lagi letak nezha kat sana, tengok keadaan dulu camne.

ok la..nak rehat kejap.. pening ni..

5 comments:

izz_izwa said...

saya,nezha pose x?..hehe...cute nye nezha manja sgt....kalu nezha pakai bju melayu mesti hensem kn..hehe...saya perut dh ok eh..alhmdlh...jg mkn tau....

saya said...

izz-nezha tu mana posa.. makan je 24jam. perot dah ok tapi still sengal2 lagik nih. tq amik berat. harap izz pon sihat selalu

IdzaRis said...

saya...
ni semangat nak buat kacang padang pasir...haris nak makan..mana rupanya ntah..
beli2 gak..buat2 jugak...

miszrLina said...

uits....
if my adam nmpk nezha nih abes la...
sure dia bg kiss nye...hik2

saya said...

liza- apa benda kacang padang pasir?? ayoyoyoyo...

lina-mari2..kita cium ramai2