mari mencari....

Google
 

Thursday, October 16, 2008

apa2 aje...

huhuhu.. macam tajuk rancangan tv le pulak... hantam la. saje je la. hari ni lapar sungguh saya. semalam balik kerja hujan terlalu la lebat yang amat2 sangat. lenjun badan. dari office nak ker parking kereta ni dah basah. guna payung pon serupa tak guna payung. tapi nasib baik juga jalan tak berapa jem. jem2 manja je. hehehhee...

balik rumah gelap gelita walaupon baru pukul 7pm. sian anak saya kegelapan. harus le if saya sampai je kat grill dah dengar dia menjerit2kan. macam2 la mamat tu. bukak pintu je terus melompat polok saya. tau takot.. kalo ada saya buli2 saya je kerjanya. kene tinggal baru la tau betapa pentingnya saya ni. hehhehe... so disebabkan dah lenjun terus mandi la kan. tak mandi kang demam lak dah satu hal. tapi mandi pon tak senangla. mamat kepochi tu harus le mengetuk2 pintu bilik air tu. kaco je. tak boleh orang nak berangan mandi syiok2. so, mandi cepat2 kuar tanya dia apsal. dia standard la.. nampak saya dah kuar dia pon blah pegi depan. yang peting dai kena nampak saya depan mata dia 24jam.. haa.. itu le kehendak hati dia. ggrrr... hangin2.

call obek tanya kat mana dai ada kat office lagi. mmm... takpe la. kerja la rajin2 supaya hajat saya nak dapat gelang 3 kilo tu tercapai. huhuhuhu.... dia kata just siap2 je la nanti kuar pergi makan. nak masak kat rumah nak masak guna apa? gas habis hari tu tak berbeli lagik. hahahahhaa..

dengan ribut pertirnya, angin ributnya ketakutan le kami 2 beranak kat rumah. tetiba alarm rumah ahtong bunyik lak. uuwwaaaa.. lagi le saya takot. ye la.. mana tau kot2 ada pencuri masok ke time2 hujan ni, ke ntah hapa2 ke. saya call obek inform suruh dia call ayah ahtong inform pasal alarm tu. lama gak alarm tu bunyik. tapi kot2 sebab kena lightning kot so false alarm ke apa ke kan. tapi ye la.. lebih baik beringat sebelom terlambat. saya nak kuar tengok pon hujan terlalu lebat sangat2.

dalam pukul 8pm mcm tu ayah ahtong balik. saya nampak le sebab intai kat tingkap. kejap tu obek pon sampai, so kuar pergi dinner. disebabkan tahap kebuluran darjah tertinggi, malam tadi saya sapu bersih nasi tomyam ikan sweet sour sotong goreng tepong. ahhahahha... obek lak makan terkulat2 sebab dah kenyang makan kat office ada orang datang bawak makanan. entah la.. kebelakangan ni saya selera pulak nak makan. apa juga semua masok je perot. bagus la. tak de la macam dulu2 kurang selera, seksa rasanya. perot berkeroncong tapi tak boleh masok makanan. haa.. sekarang pantang ada makanan semua saya bedal.

lepas makan singgah SR tingin kek. sekali 3 saya beli, caramel, choc & carrot. obek kata ini hantu yang nak makan ni. hahahha.. saya kata tak le nak habiskan malam ni.. simpan untuk esok (hari ni le tuh) sebab malam ni obek takde kena pergi kerja so saya takyah kuar beli dinner lagi. malas le nak kuar pegi kedai sensorang. baguskan alasan. perancangan masa hadapan yang perfect. saya cuba2 gak pancing dia ajak tgk wayang mlm ni.. bior dia takyah pergi kerja. hahaha.. tak jalannye. dia if pasal kerja memang takkan berganjak punya. benci aahhhh!!!!! tambahan pulak dia nak kene pergi ada tahlil arwah ayah talib tu lagi malam ni. 1st mlm jumaat kan, kena le buat.

malam tadi tido nezha sangat baik. dok tido diam je terkaluk (tau ke apa terkaluk tu?). so pagi ni as usual 530am dai dah menggaru2 menggigit2 kepala saya. nak makan le tu. bangun le jugak bagi dia makan. lepas tu saya kebabom semula. hahahhaa...



ni muka pagi tadi. ada hati nak naik kereta.
opss.. tak bleh, tak bleh. saya dah lambat nak pergi kerja.



tak hensem la muka bangun tidor pepagi



merenung luar menunggu makjan dia datang. hahahaha.



menjeling, menjeling ku memandang... hahahahaa..

saya teringin le nak tengok cerita batman yang heath ledger berlakon tu la. nak kene carik cd ye? kat wayang dah takde ke ada lagi ha? eee.. ketinggalan zaman betol la saya nih. banyak lagi cerita yang saya nak tengok tapi tak tertengok2. nak tengok eagle eye, nak tengok catacom, black water.. hish..macam2 la.


cerita yang saya ketinggalan berzaman2.
org dah tgk 6 kali saya belom gak tgk2


eh... banyak lak bunyik hari nih. hehehehee. tetiba je rindu kat nezha, camne nih????

3 comments:

cHeRyNa PiReS said...

nezha kiut as always:D

sha pon tak suke ngan ribut petir...takut:(

HappyIrfa said...

salam..
nak ucap salam aidilfitri buleh lagi tak?sempat lagi kan?kita raya sebulan..

saya said...

nezha kiut? tu kalo dia dengar tu harus melompat2.

alalla..irfa.. raya setahun pon takpe.. kita cover sekali puasa 6 puasa ganti semua. hehhehee