mari mencari....

Google
 

Thursday, October 23, 2008

bubur nasi..

hari ni disebabkan takde mood.. saya kurang selera. nak minum air pon tak lalu. lansong tak boleh masok. kalo seminggu ni saya bising kenapa selera makan bertambah2, sekarang dah jadi semula tak berselera. mungkin sebab mood kurang elok kot.

tadi ingat takmo keluar lunch pon. malas. kalo keluar pon bukan makan apa pon. buat bazir tenaga je kena jalan jauh. tapi kebetulan obek call. tanya saya dah makan ke belom. so cakap takmo makan saya lak kena marah. haihhh.. orang takmo makan pon kena marah ke? surh datang sini bawak pergi makan takmo. so biar la sukati la orang nak makan ke tak. hahahhaha..

so setelah mendengar pesanan penaja yang panjang lebar lebih kurang 15minit bergayut kat talipon mengalahkan remaja2 berdating saya pon pergi gak le makan dengan harapan kot2 kat kedai kang nampak laok2 best2 boleh buat makan. mana tau kot2 nampak kang boleh terbuka selera. hhuishh.. pusing punya pusing punya pusing punya pusing sampai saya pening. nampak signbord makcik kedai tampal kat depan ada tulisan menu baru : bubur ayam.

wahhh... ini kira okey le nih. not too heavy. so mintak kat makcik tu then tanya dai boh apa kat salam tu. dai kata boh ayam carik2, telur masin dan tabur daun sup daun bawang then apa ntah serbok lada putih. tak faham. then saya okeh je la tapi saya cakap kat makcikt u takmo apa2. nak yang kosong punya hatta serbok lada tu pon takmo. makciktu kata nanti tawar je la. saya kata takpe.. tak de selera nak makan. so makcik tu pon bagi la.


bubur macam ni la.. tapi ini gambar amik kat tenet.. bukan yang saya makan tadi


sedap jugak sekali sekala layan bubur nasi ni. walopon kosong tawar je tapi itu je yang berkenan. the pusing2 cari buah. tak makan pon ada lagi ni simpan le makan kat rumah dengan nezha.

rasa nak tidor je ni. mengantok. malam tadi mimpi yang bukan2, entah mimpi hapa ntah pergi kat rumah kampong lama tak tau rumah sape pon. rumahnya masyaallah besarrrrrrr.. ada macam2 ruang dalam tu. kiranya macam temankan kawan nak tinggal kat sana so saya tolong kemas tapi syaratnya barang2 tuan rumah jangan diusik2. kira semua barang2 antik le yang berzaman berkurun punya. so scary... pengalaman dalam mimpi tu menakotkan. jalan cerita bercampur-baur tapi yang pasti itu bukan mimpi yang menyeronokkan.

saya sekarang ada azam baru tau. tapi takmo cakap la. biar saya sorang je yang tau. hatta nezha pon tak tau. tapi kalo bagitau kat dia confirm selamat sebab dia takkan bagitau kat orang lain. hehehhee...

4 comments:

KV said...

ai suka bubur nasik. Ada telur masin, kangkung belacan. Wah, sedap nya!!!

Nurmala said...

lama x makan bubur nasi..dulu masa kerja times square ada aunty jual..skang kerja tempat baru, apa pon x de..

saya said...

yeahhh..mari2 lepas ni kita serbu lak kedai jual bubur nasi.. sekali sekala makan sedapp.. tapi saya tak suka boh laok2 tu.. suka kosong sajaaa...

eedany said...

fuyooo... berasap2 lagi bubur tu babe!

Yummy...

:)