mari mencari....

Google
 

Thursday, October 30, 2008

dengki yang tak menjadi...

seperti biasa, keamanan dan kesejahteraan di rumah ketika main laptop akan sentiasa terganggu oleh makhluk hitam ini tidak kira masa, tempat dan walo camne gayanya pon saya menggodek2 laptop tu untuk di bawa lari. malam tadi saya sangat mengantok dan badan sangat penat. taktau apsal asyik nak tidor je. malam tadi memang sharp 9pm dah kebabom.. kononnya nak keluar pergi makan lansong tak jadi. obek lak dapat call kena pergi kerja kerja jumpa somebody at 9pm so memang elok beno le tu saya boleh tido. tapi mamat kepochi takmo tido. dia asyik mau-mau je memekak entah apa yang dia nak. makan dah bagi, uk-uk dah bersih, air dah tambah, nak apa lagi? hishhh... geram2. geram2 pon sayang jugak. hehehehhe...

so, sementara nak menunggu sharp pukul 9pm tu saya online dulu la kot2 dapat ilham ke hapa ke. walopon mata dah tak boleh terbukak sangat2 tapi stil tahan sebab takot le pulak macam awal sangat tidor. kang terjaga tengah malam spoil my day je. jom tengok mamat kepochi menyebok. hehhehehe...



itu selagi boleh nak ke depan duduk atas keyboard. mana boleh wehhhh.. over tau. dok belakang je. saya tunggu je kot2 if dia nak gigit lagi monitor tu macam hari tu tapi dia tak gigit pulak. hehehhee... nasib baik. tapi tengok muka macam nak makan orang je lagaknya. konon garang habis le tu. huhuhu....



saya standard le suka mengacah2 dia marah2. dia apa lagi. merajukk tak hengat. mengeliat2 kat atas meja tu macam nak runtuh. owh..tapi saya rasa dia dah kurus sikit le sekarang apsal entah le sebab if dukung dah tak berapa berat sangat. risau2. since dia tak dapat mengacau saya dia still tak puas hati dan telah menggigit2 wayar tu dengan bersungguh2. ggrrrr... tak dapat peha betis ko bedal ye nezha!!!

hari ni pergi kerja jalan tak jem. maybe sebab ada orang still holiday lagi kot. entah la tapi bagus le pon tak jem. aman dunia sikit. obek pulak hari ni ntah apa hal menggatal menalipon le pulak time2 kerja ni. selalunya tu memang takde la. ada tak ada pon just sms je itu pon dah petang2 kang. ni mesti ada apa2 nih. hahahhahahha.... baik salah tak baik salah. sian kat dia. kerja bz saya lak selalu je mengada. hahahha.. nasib la kan. kisah kawan tikam kawan dari belakang tak sudah2. kadang naik jemu mendengar. takpe la. allah maha berkuasa dan maha adil. kalau ko pikir kerja yang ko buat ni halal untuk dibagi makan anak bini dipersilakan tapi terang-terangan benda tu haram dari segi perbuatan ko tanggong la. curi sini jual sana elok beno le tu. aahhh... malam nak mengulas panjang la. untuk obek, harap bersabar dan semoga berjaya ye obek!!!

3 comments:

Nurmala said...

aha...
jalan x jemed pon arini..
semalam pon x jem..
kalau hari² cam gini kan bagus

miszrLina said...

betul la..jln mmg x jemm this week...
td kuar lmbt... kol 8.30.. tgk2 8.50 dah smpi... huhu... ajaib sungguh...hehe...

pesal si tomei nih... nak dengki tgk tuannye kusyuk tenet... ahaks...

saya said...

mala-mmg best kalo tak jem.tapi yg indah itu takkan selamanya, isnin depan mengadap le...

misz-kalo time dengki namanya bukan sitomei, namanya sibusuk. hehhehe