mari mencari....

Google
 

Tuesday, October 21, 2008

dia lagi....

heheheh.. takde modal lain dah. dia je la. susah sebenarnya nak snap gambar nezha ni. dia tak suka beno. dan lagi le sekarang ni dia dah faham. if saya talakan hp kat muka dia harus dia bergerak2. jilat tangan la, jilat kaki la. atau pon dia diam tapi by the time kita snap je dia bergerak. harus le gambar bergegar2. kadang2 tu sampai 4-5 kali snap baru le boleh dapat. tak muleh jadi model la dia ni. mengabihkan film roll jurukamera jek. hehehhee

ini lebihan gambar malam tadi. ala2 insiden yang dia merajuk tak dapat geget laptop tu.. hahahhaa....


pandaikan dia buat muka syahdu kesedihan. dah muka macam ni mana sampai hati nak memarah, owhh... tidak. tenogk dia terstill dok tersongok belakang lptp tu dengan harapan saya terlupa dan dia ada chance nak godek2 lagi. no way nezha!!!



lagi muka merajuk. masa ni saya tengah bercakap2 dengan dia la no. dok pujuk2 so dia makin saya pujuk makan naik tocang. tengok saya pon dia tak hingin.



ahahahahha.... adegan merajukkan diri tak sudah. kali ni dok pura2 tidor la. jangan tak tau tangan dia kat sebelah sini tenagh dok menggaru wayar tu. tapi tak nampak le pulak. sebab syiok sangat kot menggaru2 wayar tu, badan dia makin lama makin ke terpi lelama jatuh meja. whuahahahhaa.. saya gelak bagai nak rak. ye la, meja tu dah le kecik dia dok bergerak2.. tak sempat lak nak snap gambar dia jatuh meja tu. nasib baik coffe table je tak tinggi, kalo dinin table tu haiyokkkk. ayoyoyo nezha, nezha. macam2 perangai kan.



lepas jatuh naik balik. memang jenis tak serik tau dia ni.



uikss.. tangan sape ni gumuk-gumuk nih??


tadi saya call ma. saja le tanya khabar. jawapannya sakit tangan. apsal? sebab mesin basuh rosak. lorr.. hari tu saya balik elok je. ntah katanya mesin tu tak boleh dry spin. asal nak spin je terus tett..tett..tett.. berhenti. mmm..nak kena yang baru le jawabnya tu. lagi pon dah lamar benar mesin tu.. ada le 10 tahun lebih dah. sepanjang 10 tahun ni, sekali je dia rosak dulu, kes yang sama,. dah repair. sekarang buat hal lagi. aduhaiii.. nanti le saya riki2 mana yang murah. hahahahha...

lepas tu ma cakap dia tengaok tv ada le rancangan hapa ntah (rancangan wanita2 le tu), tunjuk masak spaghetti yang kuah white mushroom tu. dia tanya saya sedap ke benda tu? saya kata sedap tapi itu tak pedas le, dai rasa berkrim2 gitu. taktau ma suka ke tak sebab ma kan suka makan yang pedas2 ni. kalo saya memang on je la. dia kata takpe la nanti minggu ni balik belikan dia. dia nak try. hahahhahhaa... teringin le pulak dia kan. kat rumah tu if saya masak spagetti sos tomato tu pon dia takmo. tak pedas katanya. lorr.. dah saya kata itu bukan makanan orang melayu, itu makanan orang puteh, depa2 ni mana reti makan pedas. dia rasa sikit then cakap tak larat la masam la. haihhh.. banyak bunyi betol. sekarang ni nak try yang krim mushroom tu pulak. hehehe..makan ke nanti. biarkan dia. dia tak makan nanti saya habiskan semua, yahuuuuuuuu... masak tu sonang je, bukak tin, curah dalam piok panaskan tambah apa yang teringin siapppp... nanti if jadi saya amik pic le saya tepek sini. ahhahahha....


camni le yang ma dok teringin tu. takpe2.. sonang je tu... gerenti menjadik punya la.

malam ni apa plan ha?? teringin makan tako tao tu la. tapi jauhnya nak mendapatkannya. leceh betol. benda tu tak boleh buat sendiri ye? hehehhee.. wahh.. buat lempeng pon tunggang langgang ada hati nak buat tako tao pulak. tapi kan.. nak buat benda tu nak kena ada bekas tempat masak dia. ahh..lagipon bahan2 dia pelik2 la. beli je la senang habis cerita.

5 comments:

TEACHER OF SOMEONE said...

sedapnyer spaghetti tu....
teringin la plak
hehehehe

TEACHER OF SOMEONE said...

lupe plak
nk wish selamat hari lahir...
wish awl ckt la ek...
coz sy nk blk kg sok...
hehehehe...
kt kg ssh nk on9...
moga panjang umo dan dimurahkan rezki...

saya said...

cikgu fiqah... tq so much.. b.day saya 24/10 la... hehehe.. tapi disebabkan u org 1st yg qish saya pon turut doakan semoga kebaikan sentiasa mengiringi perjalanan anda.. aminn..

Faizah_Haris said...

eeiii geramm nengok kucing tuu...ishkk rasa nak plok2 bes neh....dia ske kene plok tak? hehehe

saya said...

faizah..bukan suka lagi..itu la kerja dia hariiiiii...