mari mencari....

Google
 

Friday, October 17, 2008

eh, eh.. apa ni?....

eh, eh.. apa ni??



ada logo2 lak.. ultramankah??




uikss..macam tau je...


semalam balik2 je bukak pintu terus terkejut badak makcik. mau tak terkejut.. tetiba je ada lembaga kat dalam rumah. kussss semangat.

hehehhee.. ingatkan dulu saya ada cerita si nizam adik obek nak beli kereta tapi tak jadi, nak beli motor pulak. so ini le motornya. dah dapat dah. obek pergi amik petang tadi dengan kawannya so dia dah try test merempit le. tak jauh, dari kedai motor ke rumah dalam 23km je. hahahhaha... dah berkurun2 tak pernah bawak motor tetiba harini bawak lak. tapi syiok jugak ye. patot le saya dari luar pintu dah dengar mamat kepochi menjerit2. rupanya ada berita yang nak disampaikan. motor tu terpaksa la letak kat dalam rumah. merbahaya korang. letak kat luar kang tau2 tinggal tongkat motor je, yang lain2 barang udah lesap. nauzubillah.. mintak dijauhkan. sebab bukan tak pernah terjadi kat area sini. memang rumah berpagar but then pencuri panjat pagar dan bukak satu per satu barang2 motor tu. huhuhuh....

saya pon try test le tumpang duduk atas motor tu. duduk je la without start engine, berlakon le konon. hehehhee.. macam jakun gila. alalallalala... cakap dengan obek nanti kita pinjam dulu la motor ni sehari dua buat try test merempit pergi kl naik motor camne rasanya. motor tu kena tinggal kat rumah saya this weekend sebab this weekend si nizam tu pergi attend konvo dia kat uum. wahhh.. congratulations to you!!!!! so, obek le kene pergi hantar. saya takyah ikut le sebab bawak mak midah dengan tok ngah dan adik dia lagi. tak muat pon kereta. lagipon if pergi bukan boleh masok dewan pon.. parents je yang boleh masok. so dari penat2 dah le perjalanan jauh gila ke hujung dunia tu, baik saya dok rumah. bagi chance le depa kuar anak-beranak. jangan over2 sudah ye. chewahhhh....

al-kisahnya motor tu beli hutang, ikat 2 tahun. bukan tak boleh beli cash tapi biar nak bagi si nizam tu merasa camne gayanya orang nak berharta, susah payah cari duit biar dia lebih menghargai motor tu. biar dia tau camne rasanya orang bekerja dan ada tanggungjawab untuk bayar keperluan hidop. tapi dia tu kira ok lagi kalo nak dibandingkan dengan si jemi tu yang gatal nak kawen bulan12 nih. menyampah. seteruk2 nizam tu kerja jusco tu ada gak budi bahasa bagi duit muka untuk bayar motor tapi obek tambahkan lagi la bior banyak sikit so tak le terok bayar bulan2. orang berbudi kita berbahasa. ni nak pergi sintok ni pon dia bagi duit minyak rm300. haa.. kan ke lega kita mendengarnya. dah tau nak guna kederat orang, jangan le berkira beno, lebih kurang la. kitaorang pon tau dia bukan banyak sangat duit. budak baru nak hidop, baru kerja. tapi biar pandai berpikir. orang pon tak sakit hati. disebabkan dia baik, saya kasi hadiah kasut hitam kat dia buat pakai naik pentas terima ijazah. wahhh.. kembang hati dia.

jangan si jemi. lagi pow mak midah ada la sebab nak kawen ni. dia sebok nak beli rumah mintak mak midah bayarkan down payment. banyak lemak ko. kitaorang cakap apa yang tergesa2 nak beli rumah tu. kerja dulu elok2 baru beli slow2. ramainya orang baru kawen bukan ada rumah harta terus. slow2 cari pengalaman, kumpul duit sikit2, bukan terus terejal je macam tu. ni mak midah dok bising tunggu dia letak duit untuk kenduri nanti. mak midah cakap if takde bagi duit by januari (kenduri belah lelaki nak buat in februari) nanti buat doa selamat je. saya cakap doa selamat pon nak guna duit jugak. kot ye pon doa buat bubur kacang, kacangnya nak dibeli, santannya nak dibeli, garamnya nak dibeli. baru la diammmm je si jemi tu. aarrgghh... benci lah. dia berkira beno kita pon boleh la berkira if macam tu. itu dia punya plan la tu. nanti jadi macam pergi bertunang hari tu. cakap nak bagi duit, nak bagi duit tapi sampai ke sudah haram. sudahnya kos semua obek yang tanggong. saya tak kisah le obek yang tanggong tapi hidop ni kena bertanggongjawab sikit. kau punya hal, kau punya cerita, kau la kasi settle. macam tu punya perangai saya dah warning awal2 kat obek nanti dia kawen jangan tolong. benci. kita ni dulu orang kata sampai berdarah puru nak mencari duit menyimpan untuk buat hal kita. takde la nak menyusahkan mak bapak beriya beno. mak bapak pun tau nanti depa akan tong2 sikit. tapi bukan la sponsor segala. melampau2 tu.

ehh... lari tajuk lak.

ok2.. cool balik. so, ini le motor si nizam tu. dapat topi keledar 1 tapi obek mintak lagi 1 so dapat le topi keledar kura2 yang dah diharamkan penggunaannya tu. hahahahhahaa..... jadi le buat emergency saja letak kat rumah. helmet yang elok tu bagi le kat nizam, dah dia yang punya. dapat juga baju hujan dan beg kecik macam beg sandang le. jadi le. ok la tu. takkan beli motor nak percuma kereta pulakkan? hehehhehehee.....



pakcik menang mottorrr.. hahahhahaa..
motor yamaha lagenda katanya.

reaksi nezha bila nampak motor?? hehehhe... cium2 sana sini, jilat2 sana sini. dia standard la. quality check harus ada. nantikan aksi2 mamat kepochi merempit sebentar lagii... yeaaahuuuuuuuuuu!!!!!!!!

p/s : tapi nasib baik buka2 pintu nampak motor ni, buatnya yang ada dalam rumah tu motor kawasaki ninja 250 yang obek dok tergila2 tu hazabbbb!!!! saya bakar motor tu!!!! hahahhaha...

5 comments:

Nurmala said...

obek tu apa ek???

saya said...
This comment has been removed by the author.
saya said...

owhhh mala.. kalo mala panggil 'sayang', saya panggil 'obek'. hehehhee...

Nurmala said...

oh yeke??? hehehe...kira obek tu sayang awak la??

saya said...

ya harussssss...hahahaha...