mari mencari....

Google
 

Wednesday, October 29, 2008

lump sum je la...

assalamualaikum. kembali bersiaran setelah rancangan tergendala selama 4 hari. diharap saudara saudari penonton masih tetap menonton rancangan mari berborak di channel ini. hwuahahhahaa...

macam ni baca berita tutup tv station. anyway.... terlalu lama tak update. bz ya amat sangat2. dari hari jumaat, sabtu, ahad, isnin sampai semalam selasa tak berenti2 ada je benda yang nak dibuat. so, let's check it out amenda yang bz beno tuh..

jumaat : tak balik rumah ma le kan dah kata nak dating2 malam tu pergi dinner dengan obek. hehehhee... dapat present lagi. brapa banyak present daa....

sabtu : pagi 9am balik rumah ma. ingat nak masak2 makan2 sekali ma ajak pergi rumah terbuka raya persatuan dia le pulak. haii.. orang tua zaman sekarang ni lagi terror. persatuan sana, persatuan sini. layankan je la. pergi dari pukul 2pm sampai pukul 6pm. penat. sebab semua orang2 tua yang muda2 takde. yang muda2 macam saya semua jadi driver mak2 diaorang je. hahahha... makanan rumah terbuka biasa la. dapat gak say amakan lemang 2 potong. sedap nak amik lagi tapi malu. owhh.. disebabkan majlis tu pot luck so kitaorang bawak goreng pisang dengan kuih buah melaka. laku korang goreng pisang. sebab semua orang dah boring makan kuih raya je. ehhehee

ahad : pagi pergi hantar ma urut. dari pukul 9am sampai 12pm. lama gila. say ayang menunggu sampai naik sempot. benci ahh kena jadi pak tunggu2 nih. balik je ibu ada kat rumah sebab mintak tolong jagakan opah. then ibu nak pergi rumah orang kawen sampai 3 buah rumah. hambik ko.. saya gatal nak ikut juga terus tukar baju melompat masok kereta ibu pulak. so pergi le kami (ibu, aish-mamat kecik ni demam le pulak, dan saya). wahh.. semua makanan sedap2 belaka. puas hati makan nasi minyak. gemok tak gemok belakang cerita. saya ada amik pic for every house tu tapi malas nak load kat sini. nenanti nezt entry say aboh sebab ada cerita baikkk punya. balik sampai rumah dah pukul 6pm. penat. saya balik uga rumah petang tu jugak. malas sebab dah penat sangat. sampai rumah sini pengsan. hahahha...

isnin : deepavali. seperti biasa mata ni pendengki. dah tau public holiday pukul 7am dia dah segar celik2 pulak. nezha pon tido lagi tak bangun2 saya lak yang dah tak boleh tidor. nak buka tenet takde mood. tengok tv cerita cartoon sampai jemu. tengahari obek ajak pergi ikea. owh.. apa la otak saya tak terpikir lansong yang dah sah2 ramai orang sebab public holiday. masa cari parking pun almost 1/2 hours pusing2 siap nak gadoh2 ni dengan 1 kereta ni. berebut parking punya pasal. mmmm.. macam2 hal la lelaki ni. masok dalam tu dia.. padat!!!! penat, mood tercalar, tak best lansong. just go around dan obek kat ajust grab whatevernear to me, pay and off we go. say akat awat pe nak amik barang yang tak guna. dia kata takpe. dah berpeluh2 ni just amik je dah datang takkan tak beli apa pon. ayoyoyooo.. macam ni punya orang pn ada ke?? so saya capai je la botol untuk letak garam gula tu 1 set. kira boleh digunakan la. obek lak menggatal pergi capai macam rak letak pinggan tu apa ke jadahnya??? dia kat atakper boleh letak kat table dapor. haihhhh... balik2 try tu susun tak muat pulak hahhahah... itu le dia nya. sudahnya rak tu simpan je dalam store. membazir je. saya malas nak bising2 sebab tengaok dia pon ala2 moody je dari insiden nak gadoh parking tadi. biorkan dia cool sendiri. malam dinner at 11pm. chehhh.. sakit perot sebab dah terlalu lapar.

tuesday : pepagi buta dah kuar sebab ada hal. ingat just nak 1/2 day cuti tapi terbabas terus 1 day cuti. eeee...cuti dah le kureng bebeno. rugi2. tapi tak le rugi, petang tu obek pergi kerja say akeluar pergi melanjan beli baju kat nichi. hahahha.. puas hati.

wednesday (today) : usual routine. kerja, kerja, kerja (sambil mengantok). muka calar-balar sebab tidor mati tak bergerak2 bangun pagi tadi tengok ada bekas hapa ntah kat muka. cheh..terus tak vogue. badan pun tak sedap sangat sebab terlalu panas. malam tidor berpeloh2 sebab cuaca panas sangat. rasa nak tidor dalam peti ais je nih. gggrrrr.....

so itu le serba sedikit cerita 4 hari saya. malas nak elaborate banyak2. itu pon dah memeningkan kepala. taid baru lepas call ma, dia dah ada plan lak this weekend. nak pergi ijok. aduhaii.. ntah ke mana hala ijok nih. adaaaaa je plan dia tu tau. tak layan kang kesian pulak. nak dilayan aduhhh.. tensenn!!!

5 comments:

Ummibatrisya said...

salam,

conclusionnya

letih atau tidak?

best atau tidak?

mestilah best walaupun letih sebab boleh makan macam-macam di open house dan rumah kenduri

walaupun penat dan ramai orang di ikea tapi bila keluar dengan orang yang tersayang semua penat itu hilangkan :)

ijok ada dua, satu kat area-area klang sana kan

dan satu lagi kat area-area kedah sana :)

saya said...

ummi-conclusionnya semua2 perasaan pon ada, happy, marah, letih, best, segalanya lah. ijok tu bukan kat area sabak bernam ke? hahahha.. salah info saya dapat ni. jgn tersesat terus ke terengganu sudahhh.. huhuhuhuu....

Nurmala said...

selagi ada open house, pergi je..
sebab arini dah last raya tau..

saya said...

mala..saya punya raya terus sambong sampai raya haji. hahahhaa...

~dARlee zURiS~ said...

wow
padatnye jadual ;)