mari mencari....

Google
 

Wednesday, October 22, 2008

manjanya dia...

sapa yang manja? saya? memanggg... bukan la.. bukan saya. ada lagi sorang yang lagi manja. sapa lagi kalo bukan mamat kepochi yang bernama nezha. manja bukan main. eee.. geram, geram.

malam tadi masa saya tengok tv sambil makan kerepek ubi pedas tu le kan. wahhh.. sihat2. sekali seperti biasa mamat kepochi menyebok. malas pulak nak nak bagi dia kerepek tu sebab takot pedas. so saya terpikir lak mamat ni nak makan kot. so saya amik pinggan pink makan dia tu bawak dok kat depan tv. so al-kisahnya boleh le makan berdua-duaan kan.

sekali dah letak semua dia takmo makan da..... dia cium2 pas tu dia bagi bunyik mau-mau lak. ayoyoyoyo... itu maknanya apa tuan2 dan puan2? yee.. pandai, dia nak makan bersuap. sangat manjanya la dia tu. hehehe... tapi takpe, saya suka je suap2 dia ni. dia kalo makan suap banyak dia boleh makan tapi lenguh le tangan tergantung menyuap dia. tak kisah le tuu....



tengok betapa ganas dan tak sabarnya dia. sampai tergoyang2 kepala dia. hueahhahaha....



kena bagi sebiji2 ye. itu pinggan kat sebelah dia takmonya dia makan yang dalam tu.



satu-satu-satu-satu...


itu kalau saya amik yang dari dalam pinggan pink dia, dia buat toleh sana toleh sini kepalanya means dia tak mo makan yang dari dalam tu. so saya kena amik dari yang dalam balang tu. ayoyoyoo... demanding sangatkan budak nih.

so, banyak dan lama jugak le dia makan. dah makan pergi minum then lepak. lepas lepak buat apa? ye.. lepas lepak pergi garu sofa tu lagi. bagus2... bravo2...


ni le sofa yang dia dah garu2 sampai terkeluar benang tu. kat dalam pic nampak macam tak terok sangat tapi if in real habis dah tercabut2 semua. apsal berbeza ha???

obek kata saya terlalu manjakan dia. entah la. kalo dengan obek takde chance le nak merasa makan suap2 ni. nak makan, makan sendiri. takde nak tunggu2. saya je yang rajin melayan budak ni. obek layan jugak tapi kureng manja la. nezha kalo dengan obek dia takot sikit sebab obek garang sikit. kira kalo nak larangdia buat benda yang bukan2 kena guna suara obek. kalo dengan saya dikentut2 kan je. dia kata nanti nak amik kucing lain so biar nezha jadi tak manja sangat. saya kata kang dia jealos kang dia gigit2 lak kucing lain tu. hahahhaa... entah. tak kot. ehh... entah la. nanti2 la kucing lain. sian budak ni kecik lagi. belom puas manja2. menjaga dia sorang pon mengalir2 air mata lagi le kalo 2-3 ekor.

apa pon, nezha tetap kesayangan saya.

2 comments:

Nurmala said...

saya suka main ngan kucing

saya said...

saya lagiiiiiiiii sukaaaaaaaaa.. hehehe