mari mencari....

Google
 

Friday, October 31, 2008

panas ke sejuk?...

panas betol kebelakangan ni kan. dengan cuacanya, dengan habanya dengan perangai manusianya. macam2 punya panas. panas badan, panas hati, panas tangan, panas mulut, panas panas 18sx. hwuahhahahaha... tetiba je kan.

anyway... tadi lunch hour keluar kejap sebab ma suruh beli susu opah. so kuar le sesambil menjamu mata dan tekak. panas2 ni tak teringin pon nak makan apa. tapi nampak mee sup tingin lak. try dan macam biasa tak habis. uuuuuuu... tak larat le. maybe sebenarnya patut makan abc je tadi kot baru sejuk. nak beli mocha frapp pon sampai terlupa sebab kat kaunter punya ramai orang. tak kuasa le.

so lepas beli2 tadi nampak le air cool rhino ni. wahh.. kan sekarang dah new package. lawo le sikit ada le milenium sikit idak le macam dedolu. so tulisannya kata untuk menyejukkan badan, menyeimbangkan yin & yang dalam badan. huhuhu... yin & yang benor le tapi takpe, kita try dulu. ada macam2 kaler, ada kaler oren, merah, biru. puas le makcik membaca label kot2 yang kaler merah berperisa strawberi, yang botol oren berperisa oren ke hapa ke tapi tak jumpa apa pon info. so pikir punya pikir amik je la yang botol merah dengan harapan ianya akan berperisa strawberi.

sekali minum tipah tertipu da... rasa air mineral biasa jek. takde sejuk2 pong??? hehhehehee.. rupanya botol tu je yang berwarna, air dalamnya air putih biasa. haiyooo.. sangat mudah terpengaruh dengan iklan le saya ni. tu pasal selalu kena tipu.



macam ni le botol tu. saya amik kaler merah. takpe la botol lawo boleh simpan.

beli juga strawberi dan anggur. buat makan2 le dah kata tak de selera makan biar le ganti dengan makan buah banyak2, supaya pembuangan bahan lancar dan tidak tersekat2. hehehehhee...

beli juga daging burger, konon hajat nak makan le tu tapi entah bila la nak dibuatnya. bisa kalo beli peti ais yang makan, cukup masa dah expired buang macam tu je. membazir betol.

opss.. petang ni balik rumah ma. adudududududuuu..... ma kata dia masak gulai tempoyak ikan talapia hari ni. huhuhu.. saya tak kisah ikan apa pon janji jangan banyak tulang. menderita rasanya if makan ikan banyak tulang ni macam terubuk ke. aduhaiii... dah kata jenis gelojoh makan mana boleh tahan sabar mengadap ikan banyak tulang. hahahhaa...

hari ni obek bz. this whole week sebenarnya bz melampau2 dia tu. benci aahhh.... malam tadi orang tengah sedap tido pukul 1230am call tanya macam2. chehh.. awak yang kerja awak le yang pikir jawapan apa saya pulak. kompeni lain2 kan. hahahhaha.. seronok betol mendera menyakat dia. dia otak dah jem. simple question pon dah tak boleh nak jawab. ada ke tanya saya camne nak masok intenet ni nak tekan apa? hayoyoyoyoyo... pakcik tu dah blur tahan gaban tuh. kesiannnn......

nezha? pagi tadi muntah belahak. jangan tanya saya sebab apa. budak pandai sangat main paper gigit2 tertelan paper masok mulut harus le tersekat kat tekak so muntah. best kan basuh muntah pagi2 sebelom pergi kerja. syahdu je rasa. gggrrrrrrrr!!!!!!!!!

No comments: