mari mencari....

Google
 

Wednesday, October 15, 2008

seperti biasa...

hehehhee.. hari ni dah bermula seperti biasa semula. no more golek2, no more bangun lambat, no more tengok tv sampai terkuap2. hari ni dah start rutin bangun pepagi cuci tempat uk-uk nezha, bagi makan, polok2, mengadap jalam jammed, pergi kerja. yahuuuuuu!!!! (grrrr...)

malam tadi pergi beraya kat rumah jem.. my best ever friends. seronok jumpa sebab lama dah tak jumpa. dah le nanti dai nak pindah ke rawang. rumah baru member dah siap wehhh. bapak jauhnya rumah. kerja kat kl. biasa ym je. tapi dia bz gitu.. jarang dapat ym2 nih. almaklum.. member baru naik pangkat harus le bz kan. wahhh.. murah rezeki dia tahun ni. saya? huhuhu.. takyah mimpi la. hadap je la apa yang ada sekarang ni. janji hujung bulan cucuk atm kuar duit, sudah. malas nak pikir2 benda lain.

mmm.. beraya rumah dia menu nasi, lauk kari ayam (ayam lagiiii, jemunya), spagetti goreng (sedap), puding buah (my fav) yang puding ni memang dah saya siap order dari hari tu lagi, cakap if saya datang saya nak makan tu. huhuh... sungguh tak malu betol tetamu ni demand menu. apa lagi ye.. owh.. masak kicap hotdog, nugget goreng, air mangga. sedap. saya tapau lemang beli kat tepi jalan o the way pergi rumah dia tu dengan rendang ayam. beli jugak le tu kan sekali 1 set. on the way pergi hujan lebat. mujur kejap je. sembang2 pukul 10.15pm bergerak balik. dia pon penat nak kerja.

balik rumah sambong hujan lebat sangat2. takot. udah le saya ni memang penakot hujan2 ni. ya allah. sekali tengah tidor rasa basah2 lak tempias ke hapa. wahhh..rupanya bumbung bocor daa... air dah bertakong kot kat siling then baru tembus ke bawah. ngerinya. rasa nak nangis. memang dah nangis pon. ingat dok rumah papan atap zink je ada bocor2 ni rupanya rumah baru atap genting pon bocor jugak. before ni tak pernah le pulak jadi macam ni, kalo yang tempias kat dapor tu biasa la. tapi malam tadi kat dapor tu tak basah lak. kering je. ikut angin agaknya. tapi memang lebat sangat2 hujan malam tadi. so, udah le berkemas bagai nak rak malam tadi. nezha menyebok je saya letak paper kat tempat jangkaan air bocor tu jatuh dia sebok nak tidor baring kat situ. geram betol tau.

dia pon buat perangai je malam tadi takmo tidor. entah hapa la kenanya. maybe dia pon takot kot. asyik mainnnnnnn aje tak tidor2. main sepit rambut saya la, main paper tu la, main lompat2 langsir la. haduihhh.. hilang sabar betol. rasa nak jentik2 je telinga dia tu (rasa je la.. takkan sampai hati nak jentik betol2 pon). saya bangun marahkan dia, ada le senyap seminit. dia nampak saya baring balik dia pon sambong main balik. saya ambik boh dalam selimot duduknya seminit je pon, lepas tu menggedik2 nak keluar. so jawabnya malam tadi saya memang tak tidor lena la.


kalo kena marah kita buat apa kawan2????
ye.. kita buat muka merajuk,
duduk dendiam atas bantal for 1 minutes then wallahhh!!!
everything's gone fine je after that.
here nezha with his handphone ye..
hp tu memang tinggal kat rumah ye untuk emergency call


1-sebab hujan lebat. memang takkan boleh tidor punya la. terbayang yang bukan2 je.
2-sebab mamat kepochi tu memekak melompat2 sana sini.

saya berdoa je supaya tak hujan lebat sampai ke pagi. ye la susah nak bergerak. bebudak pon nak pereksa pmr sekarang ni kan. lagi tensen le depa2 tu kena meredah hujan pergi exam. bukan semua budak parent hantar naik kereta personnally. mana yang kena naik bas tu, jalan kaki tu.. harus tensennnn.

eh.. for those yang amik exam hari ni.. tak kira la pmr ke, exam uni ke, kolej ke, exam tempat kerja ke, i'm wishing you all the best. GOOD LUCK!!!!

4 comments:

Ummibatrisya said...

salam,

dah ok ke?

makan lemang panas-panas cicah dengan rendang masa hujan lebat mesti sedap kan :)

rumah ummi baru je duduk tak sampai 3 tahun, dah bocor sana sini, tension! :)

skrg ni developer pakai barang-barang murah kot sbb nak untung banyak :)

Nurmala said...

tak abis raya lagi ke??
kepada sesiapa yg amil pmr, good luck ok

saya said...

ummi.. itu le pasal. kalo boleh guna dinding plastik pon diaorg guna agaknya... geram tau.

mala.. raya sebulan laaaaa...

eedany said...

cute tau mucuk2 cayang awak! Saya suka...

:)