mari mencari....

Google
 

Thursday, November 20, 2008

10 little knowns facts about me...

Dapat hadiah dari en.janggel kita yang hensem itu. Hahahah..hadiah la sangat. Setiap kali dia bagi hadiah harus saya kena sesuatu tau. Anyway… tak kisah la kan, kta kawan2. hantam buat jugak la.

Katanya kene cerita 10 weird / habits / little known facts tentang diri sendiri. Ayoyoyoyooo.. ini yangsusah yang teramat2 ni sebab mana ad ayang weird tentang saya., semuanya normal2 belaka. Hehehehe….

So, kita try test tengok camne… memula copy & paste dulu la kan. Hehehehe…


Rules & Regulations :

  1. Each player of this game starts off with 10 weird things/habits/little known facts about yourself.
  2. People who get tagged need to write a blog of their own 10 weird things/habits/little known facts as well as state this rule clearly.
  3. At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.
  4. No tags back!



Per-tama : saya susah nak tidor. Kalau tidor pon tidor2 ayam, tidur2 kucing dan tidur2 badak. Ada bunyik je saya akan terjaga. Tapi saya suka tidor. Hahahhaa.. camne tuh???


Ke-dua : suka potong kuku. Kuku tangan, kuku kaki, kuku nezha. Rasa rimas if dia dah nampak macam nak panjang. Geli2 gitu nanti kalau kuku panjang nak makan camne, susah kan? Dah le suka makan. pun tak suka juga tgk orang kuku panjang.


Ke-tiga : suka makan makanan baru. Try something new dan tak memilih jenis makanan. Cumanya memilih ikut mood ketika itu sahaja. Takde pantang2 apa pon. Semua masukkk…


Ke-empat : suka bercakap dalam hati. Akan pokpek hanya dengan keluarga terdekat. Suka juga bercakap sorang2.


Ke-lima : selalu sakit perot, muntah2. apsal ha??? Itu memang sejak azali lagi ketentuannya.


Ke-enam : cepat naik angin.. suka marah2, suka komplen2, suka komen2, hehehhee.. perasan macam bagus beno walhal sendiri tunggang langgang.


Ke-tujuh : cepat terasa hati. Walhal orang bercakap pasal hal lain tapi saya je yangsuka perasan orangtenagh cakap pasal hal saya.


Ke-lapan : ada koleksi teddy bear yang banyakkkkkk… nanti if ada masa saya amik pic sebab bear2 semua kena tinggal kat rumah lain. Sedeh.


Ke-sembilan : kadang2 rajin macam superman, celah pint upon nak korek kasi sapu bersih. kadang2 malas macam batu, nak bergerak ambil remote pon malas.


Ke-sepuloh : ini confirm semua orang tak tau pasal saya. Saya ni cun, baik hati, pemurah, mudah kesian, selalu kene tipu, kadang2 terlalu jujur, selalu kena buli dan macam2 lagi la. tak terpikir rasanya. Mwauhahahahahha……. tapi takpe la.. apa2 kejadian ada la balasan dan hikmahnya...


So, udah siap kerjaannya ye. Nak tag sapa lak nih??? Jap aaaa…. Camne nak tag orang, orang takde pon baca blog saya ni. Saya je dok sebok nak baca blog orang. Hehehhee… Balik2 kawan2 yang baik hati yang sama je yang sudi masok dan baca.. so, kepada kawan yang baik hati sila buat ye.

* cik darleezuris yang kene tinggal tak dpt ikut pi holiday

* cik mala yang tenagh marah

* pn. KV yang tak dapat kasut boot itu

* pn. Ummi yang selalu ada cerita sensai

* pn. Asampayarumput yang sedang pikir nak hantar anak ke asrama ke tak

* and last but not least, pn. Ena kuantan yang ada 2 chubby girls, my new cyber friends additions

so, enjoy with the task dan en.janggel..bagi la hadiah yang real2 punya.. asyik hadiah mengena je...ehehhehehe... nak jam tangan tag heuer boleh tak? hahahahhaa....

7 comments:

Janggeltrekker said...

kihkihkih gigih juga awak menyettlekan tag ini heheheh..TQ!!!

Ummibatrisya said...

salam,

ishhh, dah lah lappy mak cik pergi outstation :)

tetiba ade plak assignment nak kena buat :)

mondaylah ye, itupun kalau mak cik ingat :)

ummi: selalu ada cite sensasi??

shafa said...

nih kl xde blog xsah xkena tag...

tuh ler kene buat peribahasa baru...
bagai tag n blog tidak dpt dipisahkan..

~dARlee zURiS~ said...

heheee..
tag nie saya dah penah wat ar
dua kali lagi
heheee..
so x yah wat lagi dah kan
;P

saya said...

janggel : haruss...memenuhi permintaan katakan...

umie : takpe2, pelan2 kayuh. hehehhee...

shafa : saya sokong peribahasa baru tu!!! tapi kadang memeningkan lak tag2 ni ye. hehhee..

darlee : wokehh!!!

Ena said...

eh ena kena ek..
thanx..nanti ena buat ye..

saya said...

buat ena jgn tak buat...hehehe