mari mencari....

Google
 

Monday, November 10, 2008

cerita hujung minggu...

wahh..... selamat pagi semua. walopon takde la pagi beno but stil pagi la kan. hujung minggu tadi biasa2 je.. takde apa yang menarik... cuma nezha je uk-uk over the border. 2 kali lak tu. haru2.. jenuh mengemas tempat uk-uk dia. nakal betol. terlebih kuat kayuh pasir agaknya tu pasal la melompat uk-uknya terkeluar. hwuahahhahahaa.....

jumaat petang : balik2 nak start kereta tak boleh hidop da.. wahh..panik gila. ye la.. apa le masalahnya kan. bateri ke hapa ke. rasa nak nangis dah ni kat parking lot tu tapi sabor2.. tak vogue le nangis2 kat situ. jangan panik.. apa yang saya terpikir ialah pertama, call obek. rejan gak dia datang tak kira walau dimana pon dia berada. kedua, panggil abang ane jaga kereta mintak if dia ada nombor bengkel terdekat. dalam pada cuak2 tu saya try2 lagi 2-3 kali, alhamdulillah.. mau hidop. wahhh... terus ni call obek masa tu dah start melalak le dalam kereta. hehehhe.. takpe, melalak dalam kereta takde orang nampak lagipon kereta dah hidop. saya berani2 takot. ye la.. malang tak berbau, buatnya kereta enjin kong atas cable bridge tu tak ke haru???? naya2.. tapi alhamdulillah.. semua selamat.

sabtu : tak jadi pergi ijok tu. ma kata next week sebab takde orang nak jaga opah. ibu kerja, mama pon kerja. tak pe la... no big deal. saya boleh tidor kat rumah. masak spagetti..makan dari pagi sampai ke malam. puas hati.

ahad : pepagi pergi pasar pagi ma nak cari telur ayam kampung. entah nak buat apa ntah. beli sampai 1 papan. melampau banyak beli. over tau dia tuh. balik pasar terus buat ikan panggang, sambal tumis udang. brunch at 11am terus makan nasik. ahhahhaha.. kenyanggg.. then lepak2 jap ma lak suruh buatkan signboard untuk rumah sewa dia. aarrgghhh.. malas betol. tapi buat jugak la kan. tak buat kang melompat lak dia. hahahhaha...

1230m balik rumah. obek lak mengguling2 nak ajak jugak2 pergi tengok wayang jamil bong. james bond lah. hahahhahaha.... eeee.. saya bukan apa.. kalo tengok movie dengan dia tu kang ada je soalannya. penat nak jadi tukang interpreter lagi sekali. tapi takpe..layankan je.. saya cakap nak tidor dulu, petang baru pergi. tidor punya tidor pukul 6pm baru terjaga ko. ahahhahhaa...

balik tengok movie makan. mmm....bosan. bosan dengan menu, bosan dnegan cashier yang gedik, gatal dan bodoh.

end of weekend.


kesimpulannya, weekend yang membosankan tapi best sebab dapat tidor banyakk.. yahuuuuu.... sekian cerita hujung minggu saya.

3 comments:

Nurmala said...

kita pon cam nak tgk citer james bond tu..best x??

AZWA said...

best ka citer jamil bon tu?? brapa bintang awak kasi? hehehhe nyak no soklan...

p/s i linkkan awak ok...i follow...

saya said...

mala : boleh la..nak melayan kepala tintong okey ajee....

azwa : takde bintang2.. binatang ada la. hwauhahha.. sabar je la.. i dah link jugak. i follow youuuuuu....