mari mencari....

Google
 

Monday, November 24, 2008

cerita weekend dulu...

macam2 cerita adaaaaa.....

jumaat : balik rumah ma petang tu. macam biasa je. ma masak gulai tempoyak ikan bilis. malam tu saya tambah goreng tempe. hehhee..

sabtu : saya punya angin kus-kus rajin sudah sampai. habis 1 laman saya sapu. kebetulan sekarang daun pokok mempelam tu luruh. buang2 daun katanya sebab nak tumbuh yang baru. waduh-waduh.... tu dia bagai nak rak saya menyapu. siap pelbagai peralatan ni, penyapu pencakar tu, penyapu lidi, pencedok sampah, penyapu lembut, habis segala benda jenis penyapu saya bawak keluar. ma masa tu takde, dia pergi keluar kejap. dia balik tu tengok saya tengah menyapu dia kata, wahh... petang ni tak jadi hujan le sebab ada orang menyapu laman. hehehe..saya kata apa ingat free ke menyapu ni? upah kfc laaaa... ma jawab, kfc pon kfc laaaa... hehhehehee.... lepas menyapu, pegi bersihkan pokok ubi tepi rumah tu. kasi cantas semua sebab dah tinggi beno. so, amik ubinya. goreng pon sodap. nyummm nyumm...

ahad : tak de buat apa sebab semua dah siap. dok lepak sekali tu ma suruh mesin kelapa. saya pon mesin la, sekali zassss... tu dia. kene jadi la. luka berdarah. waduh2.. nangis le melalak2 apa lagi. bisa gila. mujur tepi ibu jari je tapi memang sakit la. selama2 ni tak pernah lansong luka time mesin kelapa, ntah apsal kali ni le pulak. tu la.. saya kempunan nak makan jambu air tu cicah dengan kicap. tu la dia nya,. jumaat before balik rumah ma saya dah singgah giant dan singgah pasar malam cari buah tu takde. itu le dianya.... ma standard la, dia cakap, alalala.. jauh dari perot, tak de apa2 la tu. uuwwaaaa.... bukan nak pujuk orang, lagi cakap mcm tu lak. sudahnya saya siapkan gak mesin kelapa tu, ye la, orang kata tak baik buat keje sekerat2, so kasi siapkan jugak. tapi ahad tu memang saya mogok takmo masak, pegang sudip pon saya takmo. huhuhuhu...

jari luka. tpai cartoon ni luka kena tukol, saya kena mesin kelapa.


isnin : hari ni la tadi pepagi dah hantar ma pergi HKL sebab ma ada check-up. balik kang obek yang ambik dia. so saya pergi kerja. jumaat ni ma kata nak buat kenduri hapa ntah ada makan2 sikit2. kenduri usrah ke hapa saya dengar. haihhh.. memacam la orang tua nih. adaaa je plan dia.

so sekarang saya susah beno nak menaip. al-maklum jari luka sakittttttt....

4 comments:

one love said...

heheheh..
kesian tapi nak senyum jugak...

jauh dari perut ha!
hehehehe

saya pun org tua, sebab tu akan cakap menda yang sama... tapi kesian jugak :)

sabor yer... ibu jari yang kena... susah nak tekan TAB le... alahai...

ehehehe senyum lagi yer, takper kan?
hehehe

one love said...

eh, susah nak tekan SPACE BAR ehehehe

~dARlee zURiS~ said...

haah la
kenapa mak2 kita suka ckp cam tu ek
~jauh dari perut~
mmg ar jauh dari perut
tp...sakit jugak tau
huhuu...

tu die suh benti berblog jap kot =P

saya said...

1 lov : wahh..itu senyum2 perli tu namanya. heheh.. mmg payah nak tekan space bar walopon udah balut plaster. huhu..senyum la senyum la.. jaga2..

darlee : suruh brenti blog? buleh juga.. nak juga try camne rasanya. hehehehee....