mari mencari....

Google
 

Friday, November 28, 2008

dinner yang sempoi...

malam tadi kami dinner yang sempoi. obek kan ada belikan nasi goreng ikan masin tapi saya macam tak teringin lak nak makan. tak larat la takde selera. yang seleranya nak makan roti telor. jadinya gigih jugak le menggoreng roti telor kami dua beranak ni. saya goreng, mamat kepochi seperti biasa la, menyebok tak sudah2. ada ke patut sinki basah tu nak dipanjat. oppss.. itu tak boleh, tak boleh. jadinya kan dah kena marahhhh..... haa.. bila kena marah nezha buat apa? ye pandai.. merajukkkk...

tapi biarkan dulu dia merajuk tu. saya kan dah dapat jambu tu, so buat le sambal kicap tu., buat air teh dan goreng roti telor. jadi itu lah dinner saya malam tadi. roti tu goreng 3 keping sebab nak mengabihkan telor yang dah dibancuh tu. tapi seperti biasa tak habis pon. makan sekeping je terus macam tak boleh makan dah.


ni dinner malam tadi, roti telur, teh o, jambu dan cicahnya.


tengah2 sedap makan tu boleh lak mamat kepochi tu nak pi jilat sambal kicap tu. saya apa lagi, menjerit le, 'Heiii!!!!!!!!!!! kan pedas tuu!!!!!'. hahahhaha.. dia punya terkejut dengar suara saya terus melompat kebawah. hahahhaa... harus le saya menjerit. buatnya bebetol terjilat sambal kicap tu kan ke satu hal. budak kecik mana reti tahan pedas. eeeeeeeee.. geram sangat tau. ye la, saya pon mana la pernah nak jerit2 tu kat dia. hehehhee.... saya sendiri pon terkejut apatah lagi dia.


merajuk lepas kene jerit kan. duduk tepi tu.
korang nampak ke dia yang mana?
hehehe.. saya dah buat bentuk dia tu.
saya sendiri pon tak nampak dia. hahahahhaa...


lepas pujuk2 semua saya bawak tempat makan dia kat ats meja. kalo tak tu letak kat bawah je kan. dia mana nak makan bersuap lagi, saya nak makan lagi, sudahnya saya suruh dia makan sendiri. protes pulak tu. cium2 makanan pas tu tengok saya, cium2 tengok, cium2 tengok. aarrgghhh.... saya suap 2-3 kali pas tu gilir2 suap diri sendiri. hehehehhe... nak wat camne.


tu tengah ada mood nak makan sendiri tapi sekejap je,
pas tu tengok2 saya balik.
sila abaikan roti telur yang hangit tu ye. itu kitchen signature saya.


lepas makan tengok tv kejap. cerita tak best malam tadi. ntah la cerita apa saya dah lupa dah. pukul 10pm 2-2 pon kebabommmm...... pagi pukul 530am dah terjaga. terus bangun kemas2 tempat uk-uk dia, kemas apa yang patot dan lepak tengok tv sebelom pergi kerja. huhuhuhu... sedih still tak habis2 lagi. uuwwaaaaaa......

4 comments:

Nurmala said...

nezha majuk??
alalala...sian tu, tu la,yg ko g panjat nak jilat kicap tu naper?wakaka~~

Ummibatrisya said...

mula-mula ingat jambu tu bawang besar :)

sedapnya jambu cicah dengan sambal kicap :)

terliur sungguh!

~dARlee zURiS~ said...

g colour sket bulu dia tu
susah tol nk nampak
hehee..

saya said...

mala : budak degil mmg mcm tu tau.. bikin geram hari2

ummi : ha.ahh sedapppp....

darlee : nanti saya boh colour blonde. hehehee... saya sndri kdg mmg tak nmpk dia kalo kat rmh tu if dia nyorok bwh2 meja.. gelapppp