mari mencari....

Google
 

Friday, November 14, 2008

jalan dan makan...

petang semalam balik kerja terus pergi cyberjaya. tapi kalo ikut sebutan my mom serbajaya. hahahhaha.. serbajaya jadinya. dah banyak kali betolkan pronounciation pon tak boleh gak berubah still serbajaya. apa2 lah.. mmm... pergi sana ada le nak kena jumpa somebody. pergi dengan obek. on the way tu nampak le signboard cyberjaya the intelligent city. obek tanya apa yang intelligentnya? saya kata entah la. maybe semuanya canggih2 belaka kot. mana la nak tau kan. obek kata takde mana intelligentnya. sebijik worksyop pon takde nampak ni ha... buatnya kereta tak mau hidop mana nak dihadapkan? nak kata ada s.o.s phone tepi jalan pon takde gak. haa... tak intelligent le tu. kata orang2 sini kerja around the clock sebab ada company yang ikut europe office hour. uiksss... tak de la pulak saya terpikir. memang pon selama ni memang selalu je pergi cyberjaya tapi takde la pulak terpikir bab2 macam tu. huhuhuhuh..hantam la labu. maybe ada tapi kita yang tak perasan. ye la... kita ni pergi pon sekali sekala takde la dok jelajah merata. kot2 ada orang cyberjaya yang boleh bagi komen?

lepas habis tu, nak balik la tapi hujan le pulak. perot pon lapar. so decide pergi ke alamanda je la dekat boleh jalan2 makan sekali. wahhh... baik lak dia temankan saya semalam. hehehe.. ye la, takot ada remaja yang tak remaja dah ni lari dari rumah lagi kot. hwuahahhaha.. apa pon sangat happy.

pergi makan kat nandos. ada. baru bukak. seingat saya baru 2 -3 kali kot saya makan kat nandos ni. biasa2 je rasanya takde la best sangat sampai yang beriya nak pergi sana je kan. nak snap gambar tapi aduhaiii... malunya. saya belom sampai tahap tu la. itu pon masa saya snap logo kat als mehja tu obek tegur nak wat pe tu? huhuh.. saya kata saja je la. then, lepas makan2 pergi jenguk2 kedai baju lak. jenguk je, tak beli pon. tunggu la gaji baru beli. huhuhu... sedeynya.


ambik pic alas meja jadi le ye.. jangan takde lansong.


balik rumah seperti biasa kena mengadap mamat kepochi. hahahaha.. sian dia kena tinggal lama semalam. alalallalala... malam tadi dia gatal tau. biasa tido kat kerusi dia tapi malam tadi nak tido kat katil dengan saya. huhuhu.. saya tak kisah, lagi suka, panas2 suam je rasanya. syiokkkk!!!!

pagi ni pergi office jalan macam biasa. memula tak jem so expect boleh sampai cepat rupanya ada kereta rosak daa.. huhuhu.. sekali perot pedih lapar le pulak. aisehhhh.. saya ni jarang betol nak makan breakfast ni kecuali kat rumah ma. tapi pedih sangat2 takot if tak makan kang lain lak ceritanya. so makan biskot jacob ni. perisa baru ada perisa peach, apple apa lagi ntah. saya amik yang perisa peach ni. sedappppp.....


ini le biskutnya tu... eh yg ni takde melamin kan? huhuhu...

hari ni hari jumaat. petang kang balik rumah ma. esok sabtu nak kena pergi sg. besar. uuwwaaa... sure penat esok ni. haihhhh...

opss.. hari ni hari jumaat. lelaki2 sila pergi sembahyang jumaat ye.

sekian.

3 comments:

Nurmala said...

dari kl nak ke cyberjaya jauh x??

~dARlee zURiS~ said...

skunk tengah sale tu.. ;)

saya said...

mala..tak jauh laa..dokek ajo..kan dah ada highway baruu..

darlee.. tau takpe. rasa nak pengsan je dlm kedai tu smlm. punya sakit hati selai pon tak mendapat. takpe2..saya kumpul2 esok sekali beli setengah kedai tu saya hangkot