mari mencari....

Google
 

Friday, November 21, 2008

lepas kenyang kita? tidorr....

hehehhe... betol la kan. lepas kenyang kita tidor laaa... malam tadi memang lena betol kami 2 beranak tido. tak nyedor2 dunia. tapi still ada mimpi2 la. ntah la mimpi hapa2. hari2 pon mesti ada mimpi tau, tak pernahnya yang takde mimpi.

pukul 430am terjaga. sebab maybe lena beno so dah cukup gamaknya. bangun kejap pusing2 rumah, bangun slow2 sebab kepochi ada kang dia ikut bangun kang. tapi dah kata hidung super power, harus dia terjaga gak masa saya bangun tu. so, ikut gak la, saya pergi toilet, dia sempat sebat seround makan. appa la nezha ni, makan tak ikut timing.

lepas tu sambong tido balik. pukul 600am, terjaga dah sebab jalanraya depan tu dah start bising2. orang dah start nak pergi kerja. siankan. saya kadang selalu je bertenggek tengok kat tingkap. pepagi pukul 6am orang dah kuar rumah pegi keje. mesti keje jauh atau masuk kerja awal. kot2 keje shift ke kan. dalam 630am bas sekolah dah start pusing2 dah. ye la, dia ada banyak kali giliran. mana yang skolah menengah jauh dia kasi hantar dulu. sekolah rendah dekat dia kasi kemudia so takde la kanak2 tu tido dalam bas tu kan. sian. comel2 je pergi sekolah.

okey, ini pic pagi tadi le. hehehhehee.. sebok je nak tido dengan orang. tempat sendiri ada takmo, nak juga menempek kat tempat saya.


badan bangun dah tapi mata pejam.. ngantok lagi tu...


close-up sikit muka budak tersenggok2 tidor.
hwuahahha... .. tak hensemmm....


pagi tadi malassss betol nak pergi kerja. rasa nak baring2 je dok kat rumah. tapi mana la bolehkan. dah kat sekarang ni waktu2 puncuk kat office. so, gagahkan juga bangun. pagi seperti biasa saya akan buka pintu depan dulu, bagi angin masuk la tak de la terkuap je rumah tu. sekali sikurap ada landing depan pintu daaa... nezha punya mengamok. diterajang2nya pintu grill tu. aduhhhhh.... marah benar dia dengan sikurap tu. walhal sikurap tu takde buat apa pon, just duduk je kat situ. kesejukkan le tu.

lepas bagi makan kat semua orang, saya pon mandi dan siap2. hari ni saya pergi kerja lambat. 815am baru kuar rumah. memang gamble gila la. saya cakap kalo jem juga pagi ni tak bergerak, saya buat u-turn je la pusing balik rumah tido. kalo tak jem, saya terus pergi kerja. hahahha... sampai macam tu sekali nawaitu. tapi alhamdulillah.. jalan clear. jem biasa2 je so sempat juga sampai office 915am. tak kisah la...

petang ni balik rumah ma. mmm.. nak makan apa ye? wahh..asal balik rumah ma je ada je akal menu yang nak dibuat. teringin makan tempe goreng la. dan juga teringin makan jambu air cicah2 sambal kicap. wahhh... mesti sedap nih. mana nak cari jambu air tu ha???

3 comments:

payarumput21 said...

Salam..

Aduhhh... meleleh2 air liur.. jambu cicah kicap.. bestnye.. bestnye.. bestnye..

AZWA said...

hoho gitu ropenya budak tengah mengantuk ek...hehehe

jambu air...haa..depan rumah my mom ada..nak makan kalu kena naik belon ke sabah hehehehe

saya said...

cikpaya..tu la pasal...saya kempunan ni sampai terluka jarii

azwa.. alamakk..apa dekat beno..mujur x ckp kay afrika ke zimbabwe ke,hehhee...