mari mencari....

Google
 

Thursday, November 6, 2008

nezha lemah...

apa?? nezha lemah?? takde maknanya...

tapi pic tu memang dia tengah lemah le. bukan lemah tak bermaya kesakitan ke hapa, lemah sebab baru lepas main melompat sini sana bagai nak rak sampai habis dicakarnya langsir saya. ggrrrrr......


dah lemah harus buat muka kesian kan...

beriya2 dia main malam tadi. saya pon beriya2 melayan dia main. siap main nyorok2 lagi tu. haii.. apa la nak jadi 2 beranak ni. main je kerjanya.



see... sampai terlentok2 dia

macam 2 la dia tu. malam tadi dia bangun awal. taktau bangun awal atau ngigau ke hapa ke (kucing boleh mengigau ke?). biasa 530am dia akan bangun kejut saya tapi malam tadi pukul 3am dia dah bangun mau-mau menggaru2 saya. saya cakap awal lagi, tidor dulu. wahh..macam paham je kan. terus dia turun katil pergi tidor balik kat tempat dia. wahh... sayang sangat dia sungguh pandai. saya buat2 tidor la tapi sesambil tu jeling2 kag tengok dia. mana tau kot2 dai tak sihat ke hapa ke kan tu sebab dia kejut saya. tapi saya rasa dia sakit2 badan kot sebab main beriya2 benor malam tadi.

pagi tadi saya bagun cepat. nak breakfast kat rumah katanya. wah..semangat gigih ni nak buat breakfast. tak de la breakfast yangpelik2, goreng daging burger sekeping, goreng hitdog, buat roti gulung kononnya (tapi hangit, standarddddd) pas tu ada belen tellur yang buat celup2 roti tus aya goreng. seperti biasa, kena share dengan mamat kepochi dan still tak habis. takde mood la nak makannnnnn...


set breakfast hangit satuuuuuu.. siappp!!!!!



see.. hangit2 pon sodappp.. sampai menjilat2 terjelir2 lidah.


malam ni taktau nak plan apa. makan luar ke masak ke. takde mood la. tak selera. teringin tu memang teringin tapi tak boleh masok lak makanan. entah la... saya hari ni seharian mencari online kat mana nak beli minyak gosok nona roguy. ma saya le tuh. dah cari kat kedai takde jumpa. wahh..rupanya kena beli dari pengedar je ye? mujur ada kat intenet saya try ym then dapat terus order bayar. katanya esok boleh dapat benda tuh. so... tungguuuuu... senang ye beli mcm ni. takyah jumpa2 orang. saya pon tak gemar sangat beli barang jumpa2 orang ni. beli online senang tapi ada gak penjual (kena panggil penjual ke) ala... orang2 yang katanya berniaga online ni takmo layan bila kita ym dia tanya pasal product. dah taktau info camne lak kita ni nak membeli. mesti nak tanya itu ini dulu baru boleh beli. appadaaa.. tapi nak meniaga tapi takmo layan customer. piirrahh.. belambak orang jual online ni. kat mana2 boleh beli. tak heran. wahh..tetiba je kan emo. ye la. walopon jual barang online, bila orang tanya jawab je la.. ini banyak lak cengkadaknya. sudah.. takmo cerita lagi. korang ada ke pengalaman beli2 online ni? nanti boleh share. saya nak carik ubat kurus. hwuahahhahaa... over gituuu....

2 comments:

Ummibatrisya said...

salam,

ummi selalu juga beli barang online, beli gelang kristal, beli baju :)

selalunya ummi beli dengan kawan blogger :)

takut jugak kalau beli dengan orang tak kenal

rasanya banyak kedai-kedai jual minyak nona roguy ni :)

especially yang jual jamu-jamu dan mustika ratu tu mesti ada punyalah :)

nak order breakfast hangit satu, boleh?

special delivery ye, ingat jangan lambat dan jangan lupa bawa coke sekali ...hahahaha

saya said...

adoi ummi ni saje je buli2 saya tau.. kang special delivery breakfast hangit kang baru tau.hehehhee.. actually saya tak eprnah try beli online ni. mujur kena dgn org yang jujur. takot jugak memula tu. lepas ni kita beli online lagi yek..