mari mencari....

Google
 

Wednesday, November 12, 2008

rancangan mari melepakkk...

Hai adik2.. bertemu kembali dalam rancangan mari melepak. Hari ini akak nak bawak adik2 semua bertemu dengan seekor raja lepak. Nak tau siapa?? Haa.. tungguuuu…

Hwuahhahahahha… ada harapan tak nak jadi pengacara kanak2? Harus ada kanak2 yang demam nanti. Anyway,. Saja nak share cerita semalam. Saya tengah sapu2 sikit la (sikit je) sekali mamat kepochi telah memanjat dining table dan telah terus melepak diatas meja itu tanpa rasa bersalah. Nak bersalah apanya, lagi dia mau-mau ada. Ajak join le tuh. Huhuhuh.. tak kuasa makcik.

mari melepak atas meja makan....


Balik kerja semalam terus pergi pet shop beli pasir uk-uk dia. Dah habis dah. Bahaya kalo habis tak beli, tak sangggop makcik. Pas tu pergi vet lak, beli makanan dengan vitamin dia. Tak beli kat pet shop sebab kalo beli kat vet ada discount korang..untung sikit. Semalam sebab beli banyak dapat le free gift. Makanan jugak tapi yg pek kecik punya. Jadi la. Habis jugak le 2 ketol beli barang dia. Huhuhu.. anak punya pasal pejam mata je la. Saya punya budget makan pon belom tentu ketul sebulan. Takpe2.. abaikan.


uikss..tangan sape gumuk??


Lepas tu pergi kedai tapau makanan. Saya beli ikan kembong masam manis, tomyam, telor dadar dan nasik. Nasik pun taram beli je malas nak masak. Makan dengan amat berhati2 sebab takot ter bluwekk lagi. Ngeri. Mujur tak tapi tekak rasa melonjak2 je.

Balik2 mandi, makan, tengok tv, layan mamat kepochi. Owhh..saya tengok ayakashi malam tadi. Suka la tengok cerita tu tapi dia ulang2 le pulak. Ayakashi tu cerita kartun hantu jepun. Best. Saya standard la..apa jenis kartun pun masok je, suka je. Pagi2 sebelom pergi kerja mesti tengok shaun the sheep. Hehehhe…. Habis shaun baru pergi kerja. Syiokkkk!!!! Saya ada gak if pergi shopping complex kot2 la terjumpa toys shaun the sheep tapi takde la. Kalo ada nak gak beli. Hehehhehe.. rumah tu dah jadi macam taska dah. Penuh dengan bear, mainan jek.


ayakashi... crita hantu


shaun.. crita kamben yang pandai... so cute.


Haihh..boring2… malam ni lagi boring. Obek kerja lak. bila nak pi dating2 nih??? So, let’s keep on with our rancangan mari melepak – depan TV!!!!

4 comments:

~dARlee zURiS~ said...

rasa cam berbulu sgt ar
boleh x cukur siket??? =P

arini rabu
jom ar tengok wayang!!

saya said...

uikss..apa yg berbulu? ayoyoyoooo.... potong rambut nezha?? neverrrrr!!!!

Nurmala said...

kahwin kan la hesha tu, pastu dah ada anak, bg la saya sekor..saya suka kucing...!!!

saya said...

hahahahha.....