mari mencari....

Google
 

Monday, November 3, 2008

weekend yang panas...

weekend yang sungguh panas.. at least untuk diri saya!!



sebabnya saya demam. actually last week memang badan dah tak berapa sedap. jumaat petangkan ke saya balik rumah ma. terus demam tu korang. huhuhu... best jugak ye. badan lema2 sakit2 urat sendi segala. balik tu kebetulan mama ada lak kat rumah, dai melawat opah. saya terus dinner then maindi naik tidor. ingatkan nak baring kejap je rupanya sampai ke pagi esok baru bangun. ma lak tak kejut2 pon. pagi tu bagun subuh badan panas. sepanjang malam tido pon bukan lena sangat sebab badan panas tapi mata tak boleh bukak.

pagi bangun mengadu-domba la dengan ma. ma kata takpe la kejap lagi kita pergi amik air penawar sekali nak ambik ubat demam campak anak arwah si man tu. owh.. itu cerita lain. cerita sedih. so dalam pukul 9am sabtu tu pergi le ke rumah orang tu amik air penawar. orang tu baca2 apa ntah cakap saya 'tertegur'. saya pon tak paham le orang2 tua ni. saya yang tertegur 'orang' ke, 'orang' yang tertegur saya ke. yang saya tau badan berbahang2 nih, mata pon tak boleh nak bukak.


sebelom balik rumah sempat lagi tu pergi pasaraya beli macam2 benda. ma standard la.. dia tu ada je program dia. layankan je la walhal saya tak larat betol nak drive. balik je rumah terus ma sapu2kan le kunyit yang dah dibaca2 tu. udah le kuning pulak dahi, kaki tangan saya. uuwwahhhh.. benci tau tak suka. sampai sekarang kuning kunyit tu ada lagi kat kaki. terus tak vogue dah nih. lepas sapu2 tu saya pon terus kebabom... tidor dari pukul 2pm sampai 530pm. bangun2, makan, lepas maghrib tidor lagi. isyak dalam mimpi. tapi waktu malam terjaga le pulak sebab kena cherry-berry... maybe sebab panas dalam agaknya tu pasal kena. sangat seksa. hahahhahaha.....



ahad pagi dah segar sikit badan. bagun 630am, golek2, teringin nak makan kuih sampan. say oanggil kuih sampan la orangpanggil saya taktau. dai dalm daun pisang bentuk 4-segi bawahnya kaler hijau manis atas kaler putih. gigih ni dalam dedar2 badan pon buat juga sebab kalo dilayan sangat badan nanti lemau manja lansong 1 apa pon tak menjadi. keputusannya kuih tu menjadi tapi part putih atas tu keras sikit. patutnya lembut la kan. takpe la..nanti try lagi. sempat juga basuh baju 2 mesin. huhuhu... disebabkan daun pisang takde, saya boh je dalam acuan agar2 yang kecik2 tu. hantam la. siap je buat tu terus kebabommm... pukul 8am dah terbaring semula.

ma lepas sembahyang duha tengok dapur breakfast dah siap, nasi dah masak (saya siap2 masak nasi terus nih), air semua dah bancuh tapi manusianya takde. udah tergolek depan tv. hahahhaha.... ma kejut makan then borak2 kejap then baring balik baru segar. tengok tv1 cerita daun kesom daun kari kelakar gelak bagai nak rak then sihat sikit. lepas melodi saya pon balik rumah saya. huhuhuh...

obek too bz the whole weekend. sampai saya merajuk le konon tahap nirwana, hatta kalo dilonggokkan emas 10 kilo pon belom tentu saya nak jawab call. hwuahahhahah.. merajuk konon. pigi dahh..majuk2 manja.. dah kata demam harus le nak mengad2 lebih sikit. tapi dah okey dah.

hari ni dah okey sikit tak le panas sangat badan tapi still ada bahang2 nih. takpe la, demam sikit2 takde dah kena angin luar ni kang elok le nih. insyaallah... tapi still tak suka sebab kat kaki tangan ada kaler kuning2 kunyit tuu..uuwaaaahhhhhhh

No comments: