mari mencari....

Google
 

Wednesday, November 19, 2008

yahoo..dapat dah...

malam tadi lepas pergi dinner dengan obek pergi pusing2 la naik kereta. lama dah tak dating kan. kalo bab berjalan menggelejat je perginya. hehehehe... takpe la, bukan kacau orang pon. anyway... masa dalam kereta saya seperti biasa la, pokpek-pokpek tak berhenti2, al-maklum, sinomim degan radio katakan. obek selalu perli bila la radio ni nak berhenti bercakap. atau dia akan buat gaya tangan pulas volume radio la. huhuhhuhu.. tak suka tau.

anyway.. masa saya tengah bercakap2 non-stop tu dia seperti biasa buat muka selamba dia tu je la. sekali tu tangan dia capai seat belakang macam nak cari barang la, saya buat dek je, teruskan jugak dengan agenda memberi laporan untuk hari tu, sekali tu,

"nah, ni hadiah untuk orang yang penat hari ni. bior dia duduk diam2 buat kerja takde la nak bercakapppp je"

hukhukhuk.. lorr..terkejut makcik. ingat apa tadi rupanya.. jeng, jeng, jenggggg....


my new things


saya dapat ini la. external hard disc. hehehehe... so cute lawa depan dia ada corak2 macam cermin. tepi2 dia tu yang macam ring tu soft tau. so kalau kiranya terjatuh atas nezha pon tak sakit le kot. rasanya 80gb kot. entah la.. saya bukan reti bab2 IT tu semua. tak kisah le cukup besar ke tak cukup besar ke, yang saya tau saya memang memerlukan external hard disc ni lama dah dulu. sebab thumb drive dah tak cukup2. kalo boh dalam laptop bebanyak kang hilangle pulak. dah le virus selalu je datang menjengah. hari2 nak kene clean virus. tak suka la. so sebagai permulaan, saya kira 80gb tu cukup le kot. tak cukup kita suruh obek beli lagi bapak besar punya. hehehehhe....

saya tanya juga bagi sempena apa? dia jawab takde sempena2 apa de, saje je. ya bagusssssss!!!!

anyway.. saya sangat suka hati malam tadi. tunjuk kat nezha, dia apa tau. tapi dia cium2 gak la dan jilat2. cheiitt.. orang punya external hard disc pon nak jilat2 ke? dengki la tuuuu...

to obek : thanks for a millions times. buat2 la lagi surprise untuk saya supaya 'radio' saya ni diam ye. hehehhehee.... macam ni punya perangai, bungkus botak orang tua tu nanti.

8 comments:

Ummibatrisya said...

salam,

lama tak menjenguk.

mak cik sibuk lagipun lappy tak ada, lappy mak cik pergi outstation

so mak cik kena share computer dengan kawan-kawan

kawan-kawan mak cik suka menjeling kalau lama-lama dok kat depan computer :) :)

syoknya dapat external hard disk!

ummi pun nak jugak!

order satu kat obek!

shafa said...

Blh buat cermin mekup gak tu..kl ada lebih bagi la kita satu,,,huhhuuuuu larikkkksssss...

payarumput21 said...

Salam..

wah.. wah.. zaman sekarang orang dah bagi external hard disk yerk...
zaman akan datang menda apa la pulak.. hehehe...

xoxoxoxoxox

BlankQo said...

mengapakah org yg gile it spt aku xpenah org hadiah kan external hardisk??? mengapa? mengapa?? mengapaaaaa?????

~dARlee zURiS~ said...

heheee..
senyum smpi ke telinga ek? =P
best nye..
at least x lah wayar kabel je obek kasi kan?
hehee...

saya said...

ummi : alalal..siannya ye. susah betol if takde lappy sndri. ye la nak tumpang pc org lain mesti ada je yg nak skodeng. tapi lps lappy ummi balik ke pangkuan, harus ummi buat 4 entry sehari. hehehe..

shafa : lebih?? nanti saya cek2 dulu. oppss.. takde. hhahahaha...

cikpaya : agaknya masa depan org bagi kapal angkasa agaknya.

blankqo : apa?? org IT tak pernah dapat? hahahahha.. gelakkan dia. tapi kan, maybe org igt sbb u tu org IT so sure u dah tak heran benda2 mcm ni. lain le mcm kitaorag yg bukan It ni.. agaknya la.. tapi still.. hahahhaa...gelakkan dia.

darlee : haa.. tau takpe. tapi benda ni pon still berkaitan dgn wayar cable gak. huhuhu... apsal le tak bagi saya kereta baru? hahhaa... over tau.

Nurmala said...

wah..
bestnyer dapat extenal hard disk..
nak jugak!!!! huhu~~

saya said...

mala pon nak jugak??? hehhehehe... nanti2 sabor2