mari mencari....

Google
 

Tuesday, December 2, 2008

adoihaiii....

adoiiiihaiii.... petang semalam balik ok je. jalan tak berapa jem. lite2 je jemnya so saya consider tak jem la tuh. petang tu obek dah call ajak kuar pegi dinner tapi saya lak kata takmo sebab macam tak larat sangat dan takde selera. lagi pon perot macam tak berapa sedap la sebab kesakitan makan sup panas dan pedas lunch tadi tu. so end up saya beli roti boom segera tu la konon nak makan kat rumah, gorengkan je senang cerita.

dah balik tu terus la goreng roti boom tu, 2 keping. makan cicah dengan gula je sebab teringin le pulak. sebaik je habis makan, terus ni sakit perot memulas2 macam nak pengsan. tahankan jugak. lama2 tak boleh tahan sakit sangat, terus la berlari pegi toilet. masa saya lari tu mamat kepochi pon lari jugak ngekor. hehehehe.. dalam pada sakit2 perot tu sempat gak saya ketawa. ye la..orang tengah dok mengeram dalam tu dia boleh lak nak ketok2 pintu toilet suruh bukak. tapi memang sakit gila la. orang kata 'cika'. cika tu macam kita kena cerry berry tu la tapi isi perot macam nak terkeluar tu. eeeeeeeeee... selalu beno saya kena macam tu. tak cukup dengan tu, siap muntah2 lagi. ya Allah.. rasa nak pengsan je dalam toilet tu. sedih sangat. dah tu nangis le. hahahhaa.. apa lagi yang boleh dibuat. habis terkeluar semua roti boom la hapa2 segalanya. lembek badan. 40 minit ada kot dok memerap dalam toilet tu. memang flat habis.

lepas tu mandi, terus baring depan tv. bentang toto siap2. kononnya nak baring kejap sementara redakan perot tu rupanya terus tertidor daaaa.... sedar2 pukul 12am++ nezha dok garu2 kepala. baru la saya tersedar. terus masok bilik tido balik. sian kat nezha saya lansong tak layan dia malam tadi. so bangun pagi ni dah ok dah. ingat nak mc, tapi perot dah ok. rasa nak muntah2 pon takde. rugi lak rasanya sebab dah sihat. jadinya walopon tulang berat pergi jugak la kerja. haii.. entah apa la kenanya perot saya ni memang macam tu la. tak boleh silap sikit harus cerry berry dan muntah2. lemah lenguh badan kalau kena macam tu.

pagi ni punya haus. berhenti kat petrol station isi petrol dulu. ingat2 macam cukup je kan pergi balik kerja ni tapi takot2 gak mana tau tetiba jalan jem tak hingat dunia minyak udah le sikit kang tak pasal2 berhenti tengah2 jalan tu. huhuhu... malu makcik. so sebelom apa2 berlaku baik isi je minyak tu dulu siap2. dah ada minyak senang hati. kalo rosak itu diluar kawalan kita, tapi kalo takat minyak tu harus la kita sendiri mau ingat. sebab banyak kali dah ada je kereta berhenti tengah jalan sebab habis minyak. huhuhuhuuuu... so, sambil isi petrol sambil beli air. haa.. beli terus air kotak fruit tree mangga yang besar sekali. puas hati minum.

harap2 hari ni semuanya ok la. tak suka la sakit2 perot nih. huhuhu... seksa....

7 comments:

miszrLina said...

uish...
dah ok ke perOt tu?
haa...sambil minum air mangga...
lagi la awk dOk tmenung nanti... adehhhh....
jgn mkn spicy sgt yer...
paerot awk x tahan tu....

Ummibatrisya said...

ummi pun sama, stomach upset dari hari ahad hingga hari ini

semalam, masa orang semua dah tido, ummi bertapa dalam toilet

rasa macam nak terkeluar semua isi perut dan muntah2

skrg pun tgh sakit lagi, bgtahu kat students, cikgunya tak sihat hari ini, diaorg semua dah tersengih hingga ke telinga

seronok! kelas habis awal :)

KV said...

dah ok blom?
makan pil chi kit teck aun. Hehe

payarumput21 said...

Alaaaa..

ciannyer dia.. harap2 cepat sembuh..

Kita ni pun dah berapa hari melepak kat rumah sebab demam + batuk + selsema.. TAK LARATTTT.. tu yang asyik menggila ngan laptop jer..

Makan ubat tau.. :-)

Nurmala said...

ye arr..skang ni asyik nak sakit perut je..sbb banyak sgt makan nasi minyak kot

huih!!! semalam jalan x jammed apa?? jammed tau..wakaka~~

saya said...

tq miszrlina, ummi, kv & ms.paya : saya dahok sikit dah tapi tula memang jenis perot taktahan. tak boleh silap sikit memang macam tu la jadinya. penunggu setia toilet. yang lagi tak tahan tu bila kena 2-2 cerry berry dgn muntah2 tu yg lemah longlai badannn....

saya said...

errrkk jem ke? hehehehe... saya otak dah blur2 la mala.. huhuhu... kalo takat laga2 bontokereta tu saya consider tak jem la..kalo dah berenti x bergerak tu baru jemm.. hehehe