mari mencari....

Google
 

Sunday, December 7, 2008

ahad, 07-12-08



hari ni hari ahad. perjalanan bermula seawal jam 700am, pergi pasar beli barang2 untuk juadah raya. penat sangat. beli macam2. macam nak buat kenduri kawen punya beli barang. ayam, udang, ikan, sayor segala mak neka la. hehehe... lepas pergi pasar pegi kedai lak beli barang2 kering. huishhh... ma ni beli macam 1 kedai tu dia nak bungkus kasi masok kereta. haru2...

sampai rumah pukul 10am.. penat. mujur dah beli siap2 nasi lemak so breakfast. lepas breakfast bermulalah agenda potong memotong, basuh membasuh, blender memblender dan tumis menumis. penat gila macam nak patah pinggang ni. tukang masaknya 2 orang je saya dengan ma tapi masak untuk makan 20 orang. huhuhuuu.....manusia2 tu tak balik. esok pagi baru nak balik. nyampah.

ingat petang ni nak pergi hantar kereta cuci kat depan tu. tengaok la kalo rajin. sebab macam malas penat la pulak. mood tak berapa nak elok.

saya cakap kat ma next year punya raya kita takyah raya kat rumah la, kita pegi holiday. ala, setakat nak sembahyang raya tu memana pon ada, bukannya wajib nak kena sembahyang kat kariah sendiri. ma gelak je. dia kata kita pergi holiday sapa nak jaga opah? huhuuhuuuu... spoilt the plan.

malam ni nak tengok tv je. malas nak buat apa2. tapi takkannya la tu. tadi ma dah bising2 surh kemas kuih raya lak. alahaiii.. raya haji mana ada orang celebrate beriya2. ma je yang macam tu. tak paham betol la.

anyway, harap2 semuanya berjalan lancar esok. harap2 mood saya semakin baik dan ceria. kepada semua yang rajin, selamat buat kerja. kepada yang pemalas tau makan tengok tv je.. go to hell la. hwuahhahahhaa!!!!

2 comments:

~dARlee zURiS~ said...

actually..skill masak tu dah de
cuma malas je kan..
hehee...

ohh..zuris pun kerja dah arinie
raya aji..memang org x celebrate sgt kan

saya said...

zuris.. tu la dianya. hehehehhe.. sesekali terkeluar skill tu meletop jugak ye. kahkahkah... ayat2 perasan tuh