mari mencari....

Google
 

Friday, December 12, 2008

banyak hal lak...


semalam khamis 11/12/08, saya cuti. pi teman ibu kena uruskan sesuatu kat tetengah bandar kl tuh. benci aahh..dah le jem. pas tu urusannya bukan main lama lak tu. seperti biasa pekerja yang makan gaji buta bersembang bukan nak buat koje. bongok. tak pasal2 je korang kena kutuk pepagi ni. lantak la... memang dah tak boleh tukar mentaliti diaorang ni. anyway, benda tu settle jugak walopon menunggu berjam2. standarddd.....

pegi dengan ibu dan aish je. boleh tak mamat kecik tu mengamok2 dalam kereta nak beli baby?? saya ingat baby bear ke hapa ke, rupanya baby betollll.. gila ke hapa? ntah le mana dia dapat idea ank beli baby tu. ibu cakap hari tu pergi melawat kawan ibu bersalin kat hospital then pegi le tengok baby bersusun2 kat bilik baby bercermin tu. itu le pasal dia ingat boleh lak beli2 baby ni. haiyoooo.. tak dapat den nak nolong tu de...

balik je dari memenatkan badan tu kononnya nak tidor. tapi udah bergadoh lak dengan obek. standard la.. gadoh2 manja, baru la excited kan. so, biarkan dia menggelabah kat site saya dok melepak kat rumah polok2 nezha. pukul 5pm obek sampai bawak saya kuar pi jenjalan katanya.. menebus kesalahanlah katakan. tapi malangnya hujan lebat. saya takmo kuar tapi dia paksa2 jugak. eeee... keluar pon nak kena main paksa2 ye. pelik betol. pergi ke puchong tu jangan taktau, ioi jusco puchong tu le. konon nak merasa camne rasanya ioi tu. kira boleh la.. not bad. banyak kedai dan ada lagi building akan dibuka. sure havoc je puchong tu nanti. makan kat wendy's. tapi malangnya tak mengikut standard piawaian saya. sebab macam tak sama je dnegan wendy's midvalley. tu yang pelik tu camne lak boleh beza2kan bendanya. anyway, perot dah lapar makan jugak la. saya makan chili & baked potato. obek amik burger. lepas makan pusing2 dalam kedai tu takde beli apa pon. oebk je beli beg pouch baru. ntah la hapa2 dia tu. biarkan. tapi memang tengah offer sekarang. murah2 je.

sampai rumah pukul 8pm. obek pergi kerja lagi. saya dok melepak dengan nezha. petang tu saya ada beli makanan untuk sikurap dan aweknya. wahhh.. yang memurah punya jadila. kihkihkih... sian bebudak tu kena double standard dengan saya. ekonomi tengah merosot ni, apa nak buat. malam tengok tv cerita tak best. main2 dengan nezha. main kejar2 suka je mamat kepochi tu sampai termengah2. saya le yang termengah2 tu. sekali main punya main, lari punya lari saya terlanggar bucu pintu. tu diaaaa.. punya le sedap sangat sampai menangis!!! uuwwaaaa.. gila sakit tau tak lengan saya sampai lebam ni ha. besar lak tu. aduhhhh.. tu la suka2 sangat kan dah menangis. so malam tadi tido ngereng kiri je, tak boleh ngereng kanan sebab tangan lebam. sakitttt... call ngadu2 kat obek bukan nak pujuk lagi kena perli2. benci aahhhhh!!!!!!

pagini jalan tak berapa jem. jem sesikit tu consider tak jem je la. tapi hujan le pulak. ingat nak singgah beli nasi lemak pon tergendala. mals le nak berhenti2 cari parking nak berpayung bagai pasal nasi lemak sebungkus. so, tahan je la perot. ada la snacks ration kat dalam laci ni tapi kang takot lak perot menolak. haihhh.. sabar je la.

opss.. ada orang mimpi kena patuk ular. kihkihkih.. apakah maksudnya. masalahnya bukan saya yang mimpi kena patuk ular tu..tapi obek!!!! apakah???? kot2 ada orang nak ngorat dia kot ni. harus dibenteras dengan kadar segera nih. i declare WARRRRRRRRRR!!!!!!

kihkihkihkih.... macam2 hal la.. banyak hal lak...

7 comments:

~dARlee zURiS~ said...

wow!gambar istana penuh misteri tuh =P
obek yg mimpi camtu?
haihh..tebalik lak ek
apakah??
hehee...

one love said...

hehehhe
nak baby? baby betul lak tu...

and si obek yang mimpi kena patuk ular? kih kih kih! kelakar lah pulak bila baca! hahaha

saya said...

zuriss & 1love : itu le pasal.. saya yg dok berangan nk mimpi kena patok ular sekaliobek lak yang mimpi..makcik takotttt....

Ummibatrisya said...

patut le diam aje, rupanya cuti :)

apa lagi, sebelum puteri raja tu masuk meminang, kena lah saya pinang obek dulu :)

merasa ummi makan nasi minyak :)

payarumput21 said...

Salam...

Wah.. ini sudah persaingan.. kalau tau and nampak yang bersaing kira ok la jugak.. boleh la lancar serangan balas ikut pihak sana.. ini.. persaingan cuma dapat alamat pakai mimpi.. hehehe..

Ular apa? Besar ke kecik? Apa kalernyer.. mcm rainbow ke.. pakai reben ke..

Ke.. ular tu.. ular yang comel mcm tuan empunya blog.. ;-p

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. kita ingatkan baby bear gak.. rupanya baby betul.. adduuss... ingat cam beli anak patung agaknya..oh..mimpi dipatuk ular erk.. emmm.. dangerous ni..

saya said...

ummi, jangan kata nasik minyak, nasik diesel pon sya boleh belanja kallo ummi nak. kihkihkih..

cikpaya : kalo betol ada saya tebas awal2. wahhh.... tebas katanya..

cute : tu la pasal..memula saya pon igt baby bear tapi baby betol laa..


uwwaa..apsal semua orang cakap mimpi ular tu ala2 bad news je?? saya takotttttt.....